שתף קטע נבחר

בים, אוויר ויבשה: ארה"ב מתגייסת לאירופה

מטוסי F15 ו-F16, משחתות, בית חולים צף ומטוסי תדלוק: נשיא ארה"ב מבקר באירופה כדי להרגיע את היבשת מהאיום הרוסי, אלא שמילים לבדן לא מספיקות ואובמה מגבה את דבריו באספקת הגנה לפולין ולמדינות הבלטיות

צו גיוס: מטוסי F-16 ומסוקי תובלה לפולין ומטוסי סיור ימיים למדינות הבלטיות - אלה רק כמה מהצעדים הצבאים שבהם נקטה ארצות הברית בתגובה לפלישה הרוסית לחצי האי קרים האוקראיני ולסיפוחו.

 

עוד חדשות בעולם :

מחוקק בקניה: הומוסקסואליות חמורה כטרור

ניו יורק: הפרדה בבתי"ס בין שחורים ללבנים

שובו של סופרמן: כריסטופר ריב נעצר

אובמה: רוסיה טעתה, אנחנו ואירופה מאוחדים

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה עושה מאמץ ניכר במסעו בהולנד ובבלגיה לשכנע את האירופים שהוא עומד לצדם ושהמחויבות האמריקנית למדינות האירופיות שחברות בברית נאט"ו היא בלתי מעורערת. כל זאת לנוכח האיום שמרחף מעל היבשת הישנה מצדו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שלימד לאחרונה את אוקראינה שיעור בשימוש בכוח. אובמה הודיע אתמול (יום ד') שארה"ב לא תפעיל כוח צבאי מול רוסיה באוקראינה ולא תוציא אותה בכוח מחצי האי קרים. הוא הדגיש שאוקראינה וגאורגיה, מדינות שבהן הפיעלו הרוסים כוח צבאי, אינן חברות בנאט"ו, ושכרגע אין תוכנית שיצטרפו בקרוב לברית. אולם בפועל, הממשל בוושינגטון כבר ביצע שורה של פעולות בתגובה לאיום הרוסי שמצביעות על מחויבות אמריקנית לפולין ולמדינות הבלטיות.

 

רוצה יותר השקעה בצורכי הגנה. אובמה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רוצה יותר השקעה בצורכי הגנה. אובמה(צילום: רויטרס)
אובמה ניצב בפני האתגר החשוב ביותר שבפניו עומד נשיא אמריקני מאז פיגועי 11 בספטמבר 2001. באמצעות נאומו בבריסל, היחידי שנשא במהלך מסעו באירופה, ואשרור כמה הסכמים, ניסה נשיא ארה"ב להרגיע את ידידיו באירופה. "זהו רגע של מבחן", אמר אובמה. הנשיא האמריקני מצפה מהאירופים להשקיע יותר כסף לצורכי הגנה ומבקש ללכד את השורות מול האיום הפוטנציאלי ממזרח. בנאומו בבריסל הוא חזר כמה פעמים על המילה "ביחד" ואמר שאסור לקחת כמובן מאליו את החופש שממנו נהנים כה רבים על רקע האיום מצד מדינות רודניות.

 

"מחויבים להגנה קולקטיבית"

במסמך שפרסם הבית הלבן הביעה ארה"ב "מחויבות כבדת משקל להגנה קולקטיבית של כל בעלות הברית בנאט"ו". הפעולות התוקפניות של רוסיה בקרים הובילה רבים לקרוא לחיזוק המוכנות של נאט"ו, לאימון הכוחות, לביצוע התאמות ולהצבה מחדש של הכוחות. בינתיים, ארה"ב כבר עושה זאת - בים, באוויר וביבשה.

 

פלשו לקרים וסיפחו את חצי האי לרוסיה (צילום: AP) (צילום: AP)
פלשו לקרים וסיפחו את חצי האי לרוסיה(צילום: AP)

"ארה"ב נקטה כמה צעדים מיידיים להפגין סולידריות עם בעלות הברית שלנו מנאט"ו כמו שיגור מטוסים אמריקניים נוספים כדי להגדיל את משימת השיטור האווירי. ננקוט אמצעים נוספים להגדיל את יכולות ההגנה של נאט"ו. אנו מצפים מבעלות הברית האחרות להצטרף אלינו במאמץ".

 

הצעדים שבהם נקטה ארה"ב מאז פרוץ המשבר באוקראינה:  

ב-13 במרס שיגרה ארה"ב 12 מטוסי F-16 ו-200 צוותי אויר מבסיס אוויאנו באיטליה לבסיס חיל האוויר לאסק בפולין. האמריקנים אמרו ששיגור מטוסי הקרב נועד לצורכי אימון ותיאום עם חיל האוויר הפולני. עוד השבוע יגיעו לפולין גם שלושה מטוסי תובלה מדגם הרקולס C-139.

ב-6 במרס שיגרה ארה"ב שישה מטוסי F-15 לליטא נוסף לארבעת מטוסי הקרב שכבר מוטסים במדינה. המטרה: לבצע סיורים אוויריים בשמי המדינות הבלטיות ליטא, לטביה ואסטוניה. 

ב-7 במרס נכנסה לים השחור המשחתת האמריקנית USS Truxtun לערוך תמרונים משותפים עם שתי מדינות לוויין של בריה"מ לשעבר, רומניה ובולגריה. 

 על פי המסמך שפרסם הבית הלבן, באירופה מוצבים 67 אלף אנשי צבא ארה"ב, בהם 57 אלף ששייכים לפיקוד האמריקני באירופה ועוד עשרת אלפים ששייכים לפיקוד האמריקני באפריקה.  

ארה"ב התחייבה לשגר לכוח התגובה האמריקני באירופה עוד כמה רבבות לוחמים, בהם חטיבה לוחמת מטקסס, בית חולים צף, מטוסים לתדלוק אוירי וספינות ליווי. 

כוחות אמריקניים מבצעים תמרונים צבאיים באירופה עם כוחות צרפתיים, נורבגיים ומדינות נוספות, ומחזקים מערכות אמריקניות להגנה מטילים בטורקיה ובספרד.


פורסם לראשונה 26/03/2014 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיטליה לפולין. F16 אמריקני
מומלצים