שתף קטע נבחר

תוכנית: מורי אומנות יבחרו את סל התרבות

דשדוש תוכנית "סל התרבות הארצי" וטענות "אנשי השטח" הובילו לשינוי, במסגרתו ישובצו רכזי תרבות לטיפול בנושא ויוגדל תקצוב הפריפריה

"סל התרבות" של תלמידי ישראל יעביר בשנת הלימודים הבאה יותר תקציב לאומנות בפריפריה וימנה רכזים מבית הספר שיעודדו אומנות במוסדות החינוך.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

תוכנית "סל תרבות ארצי" הוקמה בשנת 1987 במטרה לעודד תלמידים מגני הילדים ועד כיתות י"ב "לצרוך אומנות איכותית ולהרחיב את אופקיהם". היא תוקצבה על ידי משרד החינוך (כ-40%) ומתשלומי הורים, ואיגדה כ-45 מיליון שקל בשנת הלימודים תשע"ג.

 

בפועל, רק כשליש מהתלמידים צרכו אומנות במסגרת התוכנית, ושיעור ההשתתפות בה ירד עם השנים. הנתונים וטענות "אנשי השטח" יצרו צורך בשינויים בתוכנית, ואלו אושרו לאחרונה על ידי אנשי משרד החינוך.

 

בין היתר, נקבע כי מורים לאומנות ייקחו חלק מרכזי ב"וועדות הרפרטואר" שאחראיות על קביעת תו תקן למופעים, על מנת שישקפו את צורכי בתי הספר.

 

שינוי נוסף יביא למינוי רכזי תרבות מקומיים שיבחרו את המופעים שמתאימים לבית ספרם. במקביל, יוגדל שיעור תקצוב התוכנית ביישובים חלשים והסבסוד ביישובים החזקים יקטן.

 

ועדת הרפרטואר הינה וועדה מטעם "סל תרבות ארצי" שאחראית על קביעת תו תקן למופעים. כל מופע אומנותי שעבר את אישור הועדה נכנס למאגר סל התרבות הארצי ומנהלי בתי הספר רשאים לבחור ממנו. בהיצע האומנותי של התכנית נכללות פעולות בתחומי התיאטרון, הקולנוע, המוסיקה, הספרות, האמנות החזותית והמחול. בתי הספר רשאים לבחור מופעים אומנותיים שנכללים בסל התרבות, וגם כאלה שאינם נכללים בסל התרבות ולא קיבלו את אישור הוועדה, זאת בהתאם לצרכים החינוכיים של בית הספר ושיקול דעתו של הצוות החינוכי.

 

בעבר ועדת הרפרטואר הורכבו מאנשי אומנות בלבד. בשנים האחרונות עלתה מהשטח טענה כי ההיצע האומנותי המקבל את אישורה של ועדת הרפרטואר אינו עונה על הצרכים החינוכיים של בתי הספר ולכן מנהלים רבים מעדיפים לרכוש מופעים באופן עצמאי. כעת החליט משרד החינוך כי מורים לאומנות ייקחו חלק מרכזי בוועדות על מנת שישקפו את הצרכים של מנהלי בתי הספר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל בריברם
אילוסטרציה
צילום: אייל בריברם
מומלצים