שתף קטע נבחר

דובר וצ'ר: ארוחת הערב הבלקנית שלי

משפחות רבות רוצות לעשות שינוי ולשבת יחד לארוחת ערב משפחתית אך לא יודעות כיצד - ב-8.4 ישבו רבות מהן לאכול יחד במסגרת "שלישי משפחתי" שאולי יפתח פתח לחוויה חדשה. אם אתם תוהים מה אפשר להכין לארוחה, הנה מגוון מתכונים יצירתיים, הפעם מאזור הבלקן

המטבח הבלקני עושה שימוש נרחב בשמן זית, ירקות, טריים, דגים, גבינות ומאפים נפלאים. היום, במסגרת המסע העולמי בין ארוחות הערב המשפחתיות לקראת "שלישי משפחתי", אנחנו מגיעים אל הבלקן עם מתכונים צבעוניים, טעימים ואידיאלים לארוחת ערב משפחתית.

 

 

 

סלט תרד תורכי

בחרנו בסלט פתיחה נהדר מאחת ממדינה בלקנית עם מסורת קולינרית ענפה - תורכיה. כאן במתכון נפלא של נעמי אבליוביץ'

 

המרכיבים:

שמן זית איכותי

צרור תרד טורקי, שטוף

2 שיני שום, קצוצות דק

300 גרם ארטישוק ירושלמי (6-7 שורשים)

50 גרם ריקוטה כבשים טרייה

1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות

מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם

מלח ים, לפי הטעם

פלפל לבן גרוס, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לפרוסות. מערבבים את הפרוסות עם שמן זית ואופים כ-30 שעה, עד להשחמה.
  2. מחממים מחבת ובה מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ מספר דקות, עד שהתרד מתרכך ונובל.
  3. מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במוסקט מגורר, מלח ופלפל ומניחים להתקרר במסננת, על מנת שהתרד יגיר נוזלים.
  4. מערבבים בקערה את התרד המאודה, פרוסות הארטישוק הירושלמי, קוביות האבוקדו וחתיכות ריקוטה. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מומלץ להגיש עם ביצת עין מעל.

 

פצצת בריאות וטעם. סלט תרד תורכי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פצצת בריאות וטעם. סלט תרד תורכי(צילום: shutterstock)

 

בורקס גבינה ותפוחי אדמה

מתכון נהדר שמשלב בצק עלים ומילוי קרמי וממלא. מומלץ במיוחד להגיש עם ביצים קשות, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה

 

המרכיבים:

חבילת בצק עלים מרודד מופשר

2 תפוחי אדמה

כף שמן זית

עלי תימין, טריים אם יש, מ-2 ענפים (או לפי הטעם)

200 גרם גבינה לבנה

ביצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

 

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום או פרג לפיזור (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים ופורסים את תפוח האדמה ומבשלים עד ריכוך (כ-20 דקות) בסיר עם מים מומלחים.
  2. מועכים את פרוסות תפוח האדמה לפירה.
  3. מוסיפים את שמן הזית, הגבינה הלבנה והתימין ומערבבים.
  4. מוסיפים ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
  5. פותחים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לריבועים. מסדרים את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. בכל ריבוע שמים כפית מהמילוי וסוגרים למשולש.
  7. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום או הפרג.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-25-30 דקות עד שהבצק פריך וזהוב.

 

חם ומנחם. בורקס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חם ומנחם. בורקס(צילום: shutterstock)

 

טראטור

מרק קר של יוגורט ומלפפונים, נהדר לארוחת ערב אביבית וקייצית. אפשר להוסיף קרוטונים או אגוזים קצוצים

 

המרכיבים:

4 גביעי יוגורט בטעם טבעי או בלקני

5 מלפפונים קלופים ומגוררים

2 שיני שום כתושות

4-5 קוביות קרח

מלח (לפי הטעם)

פלפל גרוס (לפי הטעם)

כפית שמן זית

עלי נענע (לפי הטעם)

שמיר או פטרוזיליה (לפ הטעם)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את היוגורט, המלפפונים, השום, הקרח, המלח והפלפל.
  2. מוסיפים למעלה את עלי הנענע והשמיר ומזלפים את שמן הזית.
  3. מגישים קר.

 

המרענן הרשמי. טראטור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המרענן הרשמי. טראטור(צילום: shutterstock)

 

גם אתם אוכלים ארוחת ערב משפחתית?

מחקרים מראים שלארוחת ערב משפחתית חשיבות רבה מבחינה תזונתית רגשית ואפילו חינוכית. ניתן לשפר בעזרתה את תזונת הילדים, למנוע השמנה ולשפר מיומנויות רגשיות ולימודיות. "שולחן משפחתי" הינו פרוייקט משותף של קבוצת אסם, ynet וידיעות אחרונות, שנועד ליצור שינוי באורח החיים של המשפחה הישראלית ולעודד ארוחת ערב משותפת באמצע השבוע.

 

  • מתכונים נוספים, טיפים וסדרת הריאליטי שולחן משפחתי - הכל מחכה לכם בעמוד שולחן משפחתי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טראטור נפלא
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
סלט תרד תורכי
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
בורקס גבינה ותפוחי אדמה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים