שתף קטע נבחר

קורטנה של מיקרוסופט מנצחת את סירי

העוזרת של מיקרוסופט - קורטנה בתחרות מול סירי, וגם: יוצרים עולמות ומשחקים, מדברים אל רובוטים פחדנים ומשתמשים במציאות רבודה כדי לבחור רהיטים. ביקרנו בכנס Think Next של מיקרוסופט

הכנס השנתי של מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט - Think Next נערך היום (ב') בהאנגר 11 שבנמל תל אביב, ובו הציגו חברות סטארטאפ ישראליות את הפיתוחים האחרונים שלהם. מה מחכה לנו בעתיד הקרוב?

 

העוזרת האישית של מיקרוסופט

מיקרוסופט חשפה את העוזרת האישית שלה לסמארטפון בשם קורטנה, עם העדכון ל-Windows Phone 8. ממש כמו מתחרותיה, קורטנה מבינה אנגלית ומסוגלת לקבל פקודות בשפה טבעית. ההבדל המשמעותי שלה מסירי, זו היכולת של קורטנה להבין שיחה בהמשכים עם הקשר.

 

 

שאלנו אותה מה מזג האוויר בתל אביב, והיא נתנה לנו תחזית במעלות פרנהייט שכן כך הוגדר המכשיר, אז ביקשנו ממנה "אם אפשר את זה בצלסיוס" והיא ידעה לבד כי אנחנו עדיין מדברים על המעלות בתל אביב. אותו דבר עם מסעדות: שאלנו את שני המכשירים המלצות על מסעדות בסן פרנסיסקו, שניהם ענו בהתאם. אז ביקשנו לראות רק את המסעדות הסיניות. קורטנה עשתה פילוח של התוצאות לפי שאלתנו והציגה מסעדות סיניות בסן פרנסיסקו, בעוד שסירי שכחה את השאלה הקודמת וענתה שהיא לא יכולה לחפש מסעדות בישראל.

 

העוזרות האישיות המובנות במכשירים השונים הן לא דבר שנמצא בשימוש נרחב. בין אם זה בגלל הצורך לדבר בקול רם ולבטא באנגלית מוצלחת בדיוק את מה שרוצים לומר, ובין אם זה בגלל התוצאות הבינוניות שמקבלים. האם קורטנה תעשה את מה שקודמותיה לא הצליחו? לא בטוח, שכן אפילו עם היכולת לקיים שיחה בהמשכים, קורטנה עדיין עטופה ב-Windows Phone 8.1 וזו המגבלה האמיתית שלה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

הרובוט הרגיש

באירוע הוצג רובוט המגיב פיזית בהתאם לטון שבו מדברים אליו. אם תדברו אליו בנימה נעימה ורכה, הוא יתעורר וירים את ראשו. אם תצעקו עליו, הוא יתכווץ וירעד כאילו הוא מפחד. הרובוט קצת מזכיר את המנורה של פיקסר המופיעה בתחילת כל סרט של החברה, ונדמה כי הוא ממש מסוגל להביע רגש. החלק המעניין כאן הוא שהדבר הראשון שכל מ שמגיע אל הרובוט הזה עושה, זה להפחיד אותו. 

 

 

נכון לעכשיו הרובוט בשם קיפ1 אינו מסוגל לחוש בנימה או להבין את המילים שנאמרו, אלא הוא מנתח את הדרך שבה הדברים נאמרו ולפי כך מסיק את מצב הרוח של הדובר. הצוות עובד כעת על שיכלול האלגוריתם כדי שיוכל לזהות את רגשות הדובר בדיוק רב וללא רגישות לרעשים מהסביבה.

 

הרובוט פותח בביה"ס לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה, ע"י ד"ר גיא הופמן וד"ר אורן צוקרמן חוקרים ומרצים בביה"ס לתקשורת, המרכז הבינתחומי הרצליה ביחד עם צוות בינתחומי שכולל מעצב תעשייתי (שלומי אזולאי), מעצבת בובות ותיאטרון חזותי (עפרי עומר), וסטודנטים למדעי המחשב (אורן פרץ, אלמוג בן דויד).

 

Photosynth - תופרים תמונות בתלת ממד

תוכנת פוטוסינת' הוותיקה זכתה לעדכון ועתה מאפשרת ליצור פנורמות מרהיבות לא רק של תמונה סטטית, אלא גם של תנועה. בכך אם תצלמו את הטיול שלם באותו רחוב תוך כדי שאתם נעים קדימה, תוכלו ליצור סיור וירטואלי תלת ממדי ברחוב שבו הלכתם - דומה לגוגל סטריט ויו, אבל לא בדיוק.

 

Cimagine

כל מי שניסה לרהט חדר או בית שלם נתקל בבעיה הזו: אתה חושב שמשהו יתאים שם, אבל לא בטוח שהוא יראה טוב ואיזה צבע יתאים דווקא שם. אפליקציה בשם Cimagine מאפשרת למשתמש להשתמש בטאבלט או סמארטפון כדי לצלם את האזור שבו הרהיט יוצב, ולראות חי על המסך כיצד הוא יראה במיקום זה. בנוסף ניתן להסתובב סביב הרהיט כאילו היה שם, ולבחור מבין מגוון הרהיטים והצבעים הקיימים.

 

 

בינתיים איקאה מציעה חוויה קרובה אך האפליקציה שלהם דורשת להניח את הקטלוג כנקודת עגינה שסביבה האובייקט נוצר. האפליקציה של Cimagine סורקת את החדר כפי שהוא ומטמיעה את הרהיט אוטומטית במינימום מאמץ.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

Project Spark

לפני כמה שנים מיקרוסופט הציגה את קודו - שפת פיתוח ויזואלית למשחקים המאפשרת לכל אחד ואחת ללא ידע מוקדם, לפתח משחקים נחמדים דרך ממשק גרפי, אך הממשק היה מוגבל למדי, הגרפיקה מיושנת והכל עבד לאט. נריץ קדימה להווה, פרויקט ספארק מתבסס על אותו רעיון אך הפעם מציג גרפיקה וביצועים עדכניים, ומנוע פיתוח מתקדם המאפשר לתכנת סביבות ודמויות עשירות ומעניינות.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אתם מתחילים כדמות בודדה על אי אפור וריק. כמו משחקי יצירה רבים, ניתן לעבד את הנוף, להוסיף הרים וגבעות, מנהרות, עצים ודשא. לאחר מכן תוכלו להוסיף דמויות כשלכל דמות התנהגות מובנית משלה. במידה ותרצו לשנות את התנהגות הדמות, תוכלו לבחור ב"מוח" - סט כללים המנחים את הדמות, שמישהו אחר יצר. או ליצור בעצמכם. במקביל, ניתן להחיל תכונות אלו גם על עצמים דוממים כמו סלעים, גם להם יכולה להית אישיות.

 

המשחק כרגע נמצא בבטא, וכשיופץ יהיה זמין למחשב האישי, טאבלטים ו-Xbox One, ובעתיד Xbox 360.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קורטנה האלופה
צילום: ירון ברנר
מומלצים