שתף קטע נבחר

ברעלות ומדים: קומנדו נשי פלסטיני ראשון

22 צעירות הפכו לראשונות שמצטרפות למשמר הנשיאותי של אבו מאזן. בתצוגת תכלית ביריחו הן השתלטו על מחבלים, פתחו באש וקפצו לבריכה. אחת מהן, שלא ידעה לשחות, חולצה בעזרת מציל. צפו בתמונות

סנפלינג מרב קומות, ירי למטרות דמות, קפיצה לבריכה - וכל זאת ברעלות. 22 נשים פלסטיניות במדים קרביים ובכיסוי ראש צפויות להיות הנשים הראשונות במשמר הנשיאותי של הרשות הפלסטינית. אתמול (יום א') הן הציגו את שלמדו באימונים בירדן וביצעו שורה של תרגילים במתקן האימונים של הרשות ביריחו. צפו בתמונות.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

לוחמות הקומנדו החדשות נבחרו מהמחזור האחרון של אוניברסיטת "העצמאות", אקדמיה צבאית ביריחו שמכשירה קצינים עתידיים. רק הגבוהות והכשירות ביותר נבחרו, לאחר תהליך מיונים מייגע. בתצוגת התכלית בפני העיתונאים כמה מהנשים, ובהן כמה שלא יודעות לשחות, נדרשו לקפוץ לבריכה כדי להוכיח את אומץ לבן. הן קפצו במדים ונעליים, ואחת מהן חולצה בעזרת מציל.

אחת קפצה - וטבעה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחת קפצה - וטבעה(צילום: AFP)
אימוני ירי בירדן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אימוני ירי בירדן(צילום: AFP)

רובן הגדול - עם כיסוי ראש שחור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רובן הגדול - עם כיסוי ראש שחור(צילום: AFP)

מציגות את שלמדו, במתקן האימונים ביריחו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מציגות את שלמדו, במתקן האימונים ביריחו(צילום: AFP)

קורום סעד היא אחת מהחלוצות הפלסטיניות. "לא רציתי לשבת במשרד", מספרת בת ה-23, שסיימה אף היא את לימודיה במכללת הצבא ביריחו, "מאז שהייתי ילדה קטנה, אהבתי ירי וספורט". ביום ראשון היא וחברותיה נעלו נעליים שחורות, לבשו מדי קרב וחבשו מסכות מעל כיסוי הראש - כדי להראות לעיתונאים מה הן למדו. סעד לא הייתה היחידה שחבשה רעלה. כמעט כל הנשים ענדו רעלות שחורות, כחלק מהמגמה ההולכת וגוברת בקרב פלסטיניות לכסות את ראשיהן בשל המסורת. 

 

שש מהנשים, ובהן סעד, ירדו בזוגות מרב קומות. סעד סיפרה כי כבר חודשים היא מצטיינת באימוני הירי, אבל כל העת היה לה פחד גבהים. לדבריה, במהלך האימונים בירדן עם הקומנדו המקומי, היא התגברה על חשש זה. היא סיפרה כי אביה גאה בה ואחותה הקטנה רוצה להצטרף גם היא למשמר הנשיאותי. 

 

מאות גברים צפו בנשים הצעירות מבצעות את התרגילים השונים במתקן האימונים ביריחו. ראמי סמאר, אחד מהקולגות, סיפר כי צפה והתרשם: "לפי מה שאני רואה, הביצועים שלהן לא פחות טובים משלנו, הבנים".

מכוונות למטרה. הקומנדו הפלסטיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מכוונות למטרה. הקומנדו הפלסטיני(צילום: AFP)

הנשים פועלות, הגברים צופים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשים פועלות, הגברים צופים(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הנשים אמרו כי התגייסו למשמר הנשיאותי "כדי לשרת את המולדת", אבל בינתיים הן גם נהנות מהמסעות לחו"ל ומההרפתקאות. ביום ראשון הן מילאו ויזה לאירופה, במטרה לצאת לאימונים באיטליה. במקביל, מדריכים מאיטליה וצרפת הגיעו ליריחו כדי להדריכן. הנשים צפויות להתחיל לעבוד הקיץ במוקטעה שברמאללה. הן יגורו במתחמים נפרדים מאלו של הגברים, אבל עבודתן תהיה זהה - אבטחת אישים, בייחוד נשים ובנות לוויה אחרות של אורחים מחו"ל.

  

הלוחמות לעתיד צפויות להיות הנשים הראשונות במשמר הנשיאותי, כוח העילית הפלסטיני המונה 2,600 לוחמים גברים. צירופן לכוח הוא חלק מתהליך העובר על הרשות - נשים פלסטיניות נבחרו לראשי עיריות וכפרים, לשופטות ולחברות קבינט, ואף עומדות בראש יותר ויותר עסקים קטנים. אחת הסיבות, לא במפתיע, היא כלכלית. האבטלה גואה, ומשפחות רבות מוכנות לאפשר לנשים לעבוד בעבודות לא-מסורתיות, כדי להגדיל את ההכנסה. 

לשטח במקום למשרד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לשטח במקום למשרד(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

עד כה נשים היוו רק 3% מ-30 אלף החברים במשטרה הפלסטינית וברשויות הביטחון האחרות

בגדה המערבית. עם זאת, לדברי רשידיה מוגרבי, האחראית על ענייני המגדר בכוחות הביטחון, יש כוונה להרחיב את גיוס הנשים.

 

המשמר הנשיאותי עצמו הוקם בימיו של יאסר ערפאת. תחת מנהיגותו של אבו מאזן, המשמר הנשיאותי עסוק באבטחת אישים, ובהם אורחים מחו"ל, לצד אימונים למשימות נגד טרור. עד כה, כל "נשות הקומנדו" גויסו מהגדה המערבית. בעזה משרתות כ-400 נשים בכוחות הביטחון של חמאס, המונים כ-16 אלף איש. הן אמנם עברו הכשרה קרבית, כולל באמנויות לחימה, אבל רובן משרתות בתפקידים משרדיים.  

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים