שתף קטע נבחר

מיליונים להדסה? בתי חולים אחרים מתנגדים

פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים טוען שהניסיונות להבריא את המוסד הירושלמי באים על חשבון תמיכה של עשרות מיליונים שיועדה אליהם. ועדת הכספים מעכבת העברת 46 מיליון שקל אחרים כמקדמה על פעילות הדסה

נמשכים הניסיונות להגיע לפתרון למשבר הכלכלי של בתי החולים הדסה בירושלים: משרד האוצר ביקש היום (ד') את אישור ועדת הכספים להעביר 46 מיליון שקל כמקדמה למימון הפעילות של בית החולים, בתקופה של הקפאת ההליכים. במקביל, סכום דומה של כ-48 מיליון שקל, שאמור היה לעבור מדי שנה מקופות החולים לבתי החולים הממשלתיים במסגרת הסכם הבראה, עשוי בסופו של דבר לעבור גם הוא להדסה. שני המהלכים הללו נתקלים במשוכות גבוהות: הראשון לא אושר עדיין על ידי יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי, והשני נתקל במחאה נחרצת של ראשי בתי החולים הממשלתיים.

 

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ סלומינסקי, לא ממהר לאשר את המקדמה בסך 46 מיליון שקל לפני פסח. הוא מבקש להשתמש בה כאמצעי לחץ על הגורמים השונים במוסד וכתמריץ להגיע בהקדם להסדר פנימי לטווח ארוך שיביא לפתרון המשבר הכספי.

 

"אני רוצה להיות בטוח שאנחנו לא מעבירים סתם את הכסף", אמר סלומינסקי ל-ynet. "קודם אני מבקש להשתכנע שהם מתקדמים ברצינות לקראת הסדר מיידי. קיימתי סבב מגעים ראשון עם הגורמים השונים בהדסה – נשות הארגון, הנהלת בית החולים, הרופאים ובעיקר עם האחיות שהן הגוף הכי מסכן במוסד – אבל נתתי לאוצר לנהל משא ומתן מעשי כדי להיות הגורם הראשון שישבור את הקרח".

 

בינתיים מקיים ח"כ סלומינסקי מגעים מאחורי הקלעים עם ראשי הדסה, כדי שיוכל להציג לוועדה את תמונת המצב המלאה, בעיקר אם מתגבש מתווה רציני לפתרון המשבר. גיבוש המתווה הוא גם התנאי לכל הזרמה נוספת של כספי המדינה לבית החולים, בהמשך ליישום המלצות ועדת גבאי שבדקה את נסיבות המשבר והדרכים לפתרונו.

 

בעקבות הכוונה להעביר להדסה מיליוני שקלים שיועדו למוסדות אחרים, שלח פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים מכתב לבכירי משרד הבריאות, ובו נטען שהצעד יפגע בחולים. משרת הבריאות יעל גרמן דרש הפורום לעצור את הצעד "הבלתי אחראי".

 

הרוב המוחלט של בתי החולים הממשלתיים בישראל סיימו את 2013 בגירעון וסובסדו על ידי המדינה. במכתב טענו חברי הפורום: "הצעד הזה הוא חמור ביותר מבחינת השפעתו על ציבור המטופלים בבתי החולים הממשלתיים ותמוה מבחינה כלכלית. בתי החולים הממשלתיים סובלים שנים רבות מחוסר תקצוב. בבתי החולים חסר תקציב בסיסי לרכישת תרופות וציוד רפואי, מזון למאושפזים ותשלום חשבונות שוטפים וזה מעבר לצורך קריטי במיטות אשפוז, תקני כוח אדם ותקציבי פיתוח".

 

יו"ר הפורום הוא סגן מנהל בית החולים רמב"ם, פרופ' שמעון רייסנר, שאמר ל-ynet: "קיצוץ כזה יפגע בחולים באופן מיידי. לא נוכל להוסיף כוח אדם והתורים יתארכו. זהו רעיון הזוי ובלתי נסבל. ממילא ההשקעה בבריאות בישראל היא נמוכה, אז במקום להוסיף כסף למערכת פשוט מעבירים אותו ממקום אחד למקום אחר". 

 

ממשרד הבירואת נמסר בתגובה כי "הנושא מצוי בדיונים בין משרדי הבריאות והאוצר כחלק מתוכנית הבראה כוללת להדסה. טרם התקבלה כל החלטה בנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"
בית החולים הדסה
צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"
גיל יוחנן
יו"ר ועדת הכספים, ניסן סלומינסקי
גיל יוחנן
מומלצים