שתף קטע נבחר

תבעה על הטרדה מינית, תשלם 55 אלף ש'

ביה"ד לעבודה דחה תביעה שהגישה עובדת נגד מעסיקה בגין הטרדה מינית, קבע כי מדובר היה ברומן וחייב אותה בהוצאות משפט גבוהות במיוחד. עו"ד המתמחה בתביעות הטרדה מינית: לא כל מערכת יחסים בין בוס לבין עובדת הכפופה לו היא הטרדה מינית

תביעה שהגישה עובדת נגד מעסיקה בגין הטרדה מינית, נדחתה השבוע בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו. השופטת, ד"ר אריאלה גילצר-כץ, קבעה כי מדובר היה במערכת יחסים רומנטית ואף חייבה את העובדת בתשלום של 55 אלף שקל הוצאות משפט.

 

 

התובעת שימשה כמנהלת סניף בחברה, שהנתבע הוא אחד מבעליה. בתביעה שהגישה נגד החברה ונגד הבעלים, טענה באמצעות עו"ד מוניר חוטבא כי הוא ניצל את יחסי המרות כלפיה, התעלל בה נפשית ואנס אותה לבצע עבירות פליליות. לטענתה, הנתבע הציע לה הצעות מגונות והטריד אותה, תוך איומים על המשך עבודתה במקום לצד הבטחות לקדם אותה ולהעלות את משכורתה - עד שנשברה ונכנעה.

 

בשלב מסוים, כך נטען, גילתה כי הוא מנהל מערכת יחסים נוספת עם עובדת אחרת בחברה ודרשה ממנו להפסיק בכך. בין השניים נחתם הסכם – שהתובעת טענה כי נכפה עליה ואילו ביהמ"ש כינה אותו בשם "מכתב הסחיטה", בו הוא התחייב לחדול מיחסיו עם העובדת הנוספת, אחרת ישלם לתובעת פיצוי של 200 אלף שקל.

 

עוד טענה התובעת כי כי הנתבע אילץ אותה לבצע עבירות מס באמצעות דיווח כוזב לרשויות, וכי לבסוף פוטרה, מבלי ששולמו לה פיצויי פיטורים ורכיבים נוספים. בתביעה היא דרשה פיצוי בגין הטרדה מינית בסך 1.5 מיליון שקל, פיצויים מוגדלים בשיעור של 200 אלף שקל וכן תוספות של אלפי שקלים בגין ימי מחלה, דמי חופשה, הפרשות לקופת גמל ועוד.

 

הנתבע: אני זה שהוטרדתי

הנתבע טען באמצעות עורכי הדין דרור ארד-אילון ויובל נחמני, כי בינו לבין העובדת התקיימו יחסים רומנטיים בהסכמה למשך 4 שנים, שנפסקו כאשר התובעת החלה לחשוד שהוא מקיים יחסים עם עובדת אחרת. לטענתו, התובעת דרשה את פיטוריה של אותה עובדת ובהמשך החלה לבלוש אחריו ולפגוע בפרטיותו. 

 

עוד טען הנתבע, כי לאחר שביקש לסיים את הקשר - התנהגותה של התובעת החמירה והגיעה לפגיעה פיזית של ממש, בין היתר בשבירת משקפיו ואף בכך ששפכה עליו כוס קפה רותח. עוד הוא טען כי התובעת ביצעה מעילות בחברה שעלו כסף רב. בתביעה נגדית שהגישו הנתבעים, הם דרשו כ-480 אלף שקל להשבת הכספים שנגזלו במרמה לכאורה ובשל ההוצאות המשפטיות שנגרמו להם.

 

השופטת קבעה כי התובעת לא הצליחה להוכיח כי אכן התקיימה הטרדה מינית וכי השתכנעה כי בין הצדדים התקיימה מערכת יחסים רומנטית בהסכמה. "שוכנענו כי בין הצדדים התקיימה מערכת יחסים בהסכמה וללא הפעלת כל לחץ על התובעת", צוין בהחלטה. "כאשר נודע לתובעת על "בגידתו" של הנתבע, זעמה על כך וקנאתה בערה בה. התובעת החלה במשלוח עשרות הודעות בשעות הלילה כאשר הנתבע בביתו ועל מנת לפגוע ביחסיו עם אשתו".

 

משכך, השופטת דחתה את התביעה וחייבה את התובעת בהוצאות שכר טרחת עורכי הדין של הנתבעים בגובה של 50 אלף שקל וכן בהוצאות משפט בסך 5,000 שקל. בנוסף היא קיבלה את התביעה הנגדית בחלקה וחייבה את התובעת בתשלום של 31,460 שקל.

 

קשר בהסכמה - או ניצול יחסי מרות?

עו"ד מיה צחור, המתמחה בתביעות הטרדה מינית בעבודה ומנהלת אתר עובדות, מסבירה כי פסק הדין מטיל הוצאות גבוהות באופן חסר תקדים על התובעת. "פסק הדין מעביר מסר, שלא כל מערכת יחסים בהסכמה בין בוס לבין עובדת הכפופה לו היא הטרדה מינית", היא מסבירה. "על העובדת להוכיח שהיה ניצול של יחסי המרות".

 

איך מבחינים בין רומן בין שני אנשים בוגרים שאין בו דופי משפטי, לבין ניצול יחסי מרות?

 

"בתי המשפט קבעו כי קיימת חזקה שקשר כזה בין בוס לבין עובדת הנתונה למרותו הוא ניצול יחסי מרות, אלא אם הבוס יוכיח שהקשר לא היה רק מין מזדמן בשעות העבודה ובמשרדי המעסיק, אלא מערכת יחסים שאינה רק מין, שחרגה מגבולות מקום העבודה. בנוסף, על הממונה לדווח על הקשר במקום העבודה ולפעול לביטול יחסי המרות, מה שלא תמיד רלוונטי במקומות עבודה קטנים".

 

צחור מדגישה כי גם כאשר קשר בהסכמה מתפוצץ - למשל אם הבוס לא עוזב את הבית כפי שהבטיח או שיש לו מישהי אחרת - כפי שקרה במקרה זה - זה לא הפוך את הקשר לכזה המבוסס על ניצול והטרדה מינית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים