שתף קטע נבחר

מסע תחת אש: האיש שהולך לאורך הנילוס

בסוף נובמבר יצא לוויסון ווד לצעדה בת שנה באפריקה בעקבות הנהר הארוך בעולם. למרות מעצר ומלחמה בדרום סודן וטרגדיה באוגנדה הוא לא מתייאש

לוויסון ווד, סרן בצבא הבריטי, יצא בסוף נובמבר למסע לאורך הנילוס, הנהר הגדול בעולם שאורכו 6,650 ק"מ. אחרי שכבר ביקר ברואנדה, טנזניה ואוגנדה, הוא נמצא כעת בדרום סודן, שסובלת מחודשים של לחימה בין כוחות הממשלה למורדים. ווד בן ה-31 אמר כי לקח לו שלוש שנים לתכנן את ההליכה מרואנדה למצרים, שם נשפך הנילוס לים התיכון.

 

עוד חדשות בעולם :

צרות טובות בהולנד: יותר סוהרים מאסירים

האם הכפר "מוות ליהודים" ישנה את שמו?

אביב הולנדי: צפו בפריחת הצבעונים המרהיבה

 

"נמשכתי לאפריקה מאז שהייתי קטן. נהר הנילוס תמיד עניין אותי וחשבתי מה המסע הטוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו. התשובה הייתה ללכת לאורך הנילוס", הוא סיפר לסוכנות הידיעות AP. למרות שהוא נתקל בסכנות רבות ווד מתנחם בעובדה שלחוקרים בעבר לא היו את המותרות שיש היום - טלפון סלולרי או Google Maps.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

ווד לא יצא למסע לבד. צוות צילום שמתעד אותו לסדרה דוקמנטרית שתשודר בבריטניה ובארה"ב התלווה אליו במהלך הדרך, והערים עוד קשיים על המסע המפרך ממילא. המדריך המקומי בדרום סודן כבר דרש מהם שלא לצלם בסיסי צבא ומתקנים ביטחוניים אחרים, אך ווד והצוות נעצרו בזמן שצילמו ליד הגשר היחיד שחוצה את הנילוס בדרום סודן. בנוסף הצטרף אליו גם בוסטון, מדריך טיולים קונגולזי.

 

חשש כבד אופף את הטיול בדרום סודן. הנילוס עובר דרך ג'ונגליי, מחוז שבו יש קרבות עזים בחודשים האחרונים במחלמת האזרחים. "כל עוד זו החזית אני חייב לקבל החלטה אם אני חייב להתרחק מהנהר", הוא אומר בשיחה עם AP. בעודו מתלבט חולף על פניו מדריך טיולים גבוה ועירום כביום היוולדו. "אין תגובה", אומר ווד לצלם שמתעד אותו וצוחק יחד עם הצוות.

 

הדרך שעוד מצפה לווד ()
הדרך שעוד מצפה לווד
ווד הולך בממוצע 32 ק"מ ליום. בדרום סודן הוא זוכה להגנה מהאש, בזכות שלושה חיילים שמלווים את צעדיו עם רובה קלצ'ניקוב. אדם נוסף מעביר לו ולחבריו אספקה באופניים. "דרום סודן מאתגרת", מספר המטייל. "כשיצאתי לדרך ב-25 בנובמבר בוודאי שלא צפיתי שבאמצע דצמבר תתחיל מלחמת אזרחים", הוא מוסיף.

 

מלבד אש המלחמה אי אפשר להתעלם מהחיות שפוגשים בדרך. "נתקלנו כמה פעמים מקרוב בבאפלו ובפילים, והיו מפגשים קרובים מאוד עם תנינים במפלי מורצ'יסון באוגנדה. האתגר הגדול ביותר הוא לשמור על המומנטום ולא להתייאש אם יש עיכובים", הוא מספר.

 

העיתונאי האמריקני לא שרד

הסרן הבריטי חשב שהחלק הקשה ביותר שלו יהיה בדרום סודן, אבל דווקא באוגנדה קרה הגרוע מכל. מאט פאווור, עיתונאי אמריקני הרפתקן שהתלווה אליו, מת

בחודש שעבר ממכת חום. מותו של פאוור אילץ את ווד לחשוב על המשך הדרך.

 

"לקחנו הפסקה של שבוע כדי לעכל מה קרה וחשבנו - 'זה באמת דבר שאנחנו רוצים לעשות אותו?", אמר ווד. אחרי שיחה עם רעייתו של פאוור ועם בני משפחתו החליט ווד להמשיך, לאחר שקיבל מהם את ברכת הדרך.

 

"זה אחד מאותם דברים שגורמים לך להבין שזה לא משהו שקל לעשות. זה קשה מאוד ומסוכן לפרקים וכל מה שאני יכול לעשות זה להתכונן ולקוות שמשהו כזה לא יקרה לי", הוא אומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"לא צפיתי מלחמת אזרחים". ווד
צילום: AP
מומלצים