שתף קטע נבחר

סכסוך שכנים: "הלסבית", "הג'יגולו" והתביעה

במשך 20 שנה מתעמתים שכן ושכנה זה עם זה. הפעם הגיע הסכסוך לבית המשפט בשל גידופים שנאמרו בנוכחות שוטרים. כמה הם ישלמו?

סכסוך בין שכן ושכנה שנמשך כשני עשורים - וכלל תקיפה, הסגת גבול והוצאת לשון הרע – התגלגל לתביעה דו צדדית בבית המשפט. בצעד מעניין החליטה שופטת השלום בירושלים לקבל את טענות שני הצדדים: השכן הורשע בכך שהסיג גבול וקרא לשכנתו "לסבית" ו"זונה", ואילו היא הורשעה שקראה לו "ג'יגולו" בנוכחות אנשים אחרים. אלא שהעונש שהוטל עליו היה כבד הרבה יותר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הריב הנוכחי בין הצדדים נבע מעבודות חפירה שביצע השכן בספטמבר 2008 לשם איטום דירתו. השכנה ביקשה שיפסיק את העבודות ובשלב מסוים הגיעה לדירתו מלווה בשוטרים והחלה לקלל אותו בנוכחותם. השכן הציג בבית המשפט סרטון בן 43 דקות, שבו מככבת השכנה כשהיא מנבלת את פיה בנוכחות השוטרים, ובין היתר מכנה אותו "ג'יגולו" מספר רב של פעמים.

 

להגנתה טענה השכנה שהכינוי הוא אמת לאמיתה כיוון שזוגתו של השכן מבוגרת ממנו. עם זאת היא הוסיפה שהדברים נאמרו בעידנא דריתחא, משום שהשכן קנטר אותה.

 

בתביעה הנגדית שהגישה טענה השכנה שגם הוא עוול כלפיה בלשון הרע כשקרא לה "זונה", "מוצצת" ו"לסבית" בנוכחות השוטרים. עוד טענה, כי השכן תקף אותה ואת אמה וביצע את החפירות בשטח שנפסק בעבר ששייך לה. כמו כן טענה שהוא מרבה "לעשות על האש", דבר המפריע לה בגלל העשן החודר לדירתה.

 

השכן אינו ג'יגולו

בנימת ייאוש מסוימת ציינה השופטת מלכה אביב שנראה שגם פסק הדין הזה לא יסיים את הסכסוך המתמשך. באשר לתביעה נגד השכנה קבעה השופטת כי דבריה ומהווים לשון הרע, שכן נאמרו בקול רם כמה פעמים בחצר הבית המשותף ובנוכחות השוטרים. המונח "ג'יגולו", קבעה, הוא כינוי משפיל ופוגע.

 

בתביעה הנגדית קבעה השופטת אביב כי על פי פסק דין שניתן לפני 20 שנה, מחויב השכן לבקש את רשותה של השכנה כדי להיכנס לחצר, ומשלא עשה זאת - הוא הסיג גבול. השופטת התירה לשכן לעשות על האש, אך הגבילה אותו לפעם בשבוע ובכפוף להודעה מראש, כדי שהשכנה תוכל להיערך ולסגור את חלונות ביתה.

 

השכנה חויבה לפצות את השכן ב-70 אלף שקל בגין לשון הרע, בתוספת של 15 אלף שקל עבור הוצאות משפט. ואילו השכן חויב לפצות את השכנה ב-200 אלף שקל בגין לשון הרע, איומים והסגת גבול, בתוספת הוצאות של 5,000 שקל. בסופו של דבר ישלם השכן, שהגיש את התביעה העיקרית, 120 אלף שקל.

 

מדובר בתקדים שכן בדרך כלל, בתביעות דיבה המתבססות על קללות וגידופים, סכומי הפיצויים נמוכים משמעותית מאלו שנפסקו בפסק הדין הזה. ניכר כי בקביעת סכומי פיצוי כה גבוהים הביע בית המשפט סלידתו מהתנהגות הצדדים, וייתכן מאוד שצפוי פרק נוסף בסאגה, במסגרת ערכאת הערעור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים