שתף קטע נבחר

עימותים באוקראינה: אבידות ראשונות לרוסים

הכוחות הנאמנים לפוטין כבשו מבנים בעשר ערים במזרח אוקראינה והשתלטו על נגמ"שים של הצבא, אבל הלילה ניסיונם להשתלט על בסיס המשמר הלאומי נגמר ב-3 הרוגים, 13 פצועים ו-63 עצורים. אובמה: לצעדי רוסיה יהיו השלכות

אבידות ראשונות לכוחות המזוהים עם פוטין במזרח אוקראינה : רעולי פנים פרו-רוסים ממשיכים להשתלט על יותר ויותר אזורים במזרח המדינה, למרות האיומים והאולטימטום מקייב, והלילה (ה') הכיבוש הוביל גם למהומות ולהרוגים. סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי כ-300 פרו-רוסים פרצו הלילה לבסיס של המשטר הלאומי האוקראיני במריופול. על פי דיווחים מקומיים, במהלך חילופי האש נהרגו ארבעה בני אדם. שר הפנים האוקראיני מסר כי שלושה מההרוגים הם תומכי משטרו של ולדימיר פוטין. לדבריו, 13 פרו-רוסים נפצעו ו-63 נעצרו. עם זאת נמשכים הדיווחים על עריקות של חיילים אוקראינים לכוחות הפרו-רוסים.

 

 

עוד חדשות מהעולם:

 

בהודעה מוקדמת של משרד הפנים האוקראיני נאמר כי הבדלנים החמושים הגיעו לבסיס ודרשו מאנשי המשמר הלאומי לצאת נגד הממשל הפרו-מערבי של אוקראינה. לאחר שהמפגינים סירבו להתפזר וניסו להיכנס לבסיס, כוחות המשמר הלאומי ירו באוויר. בהמשך חילופי האש הובילו לראשונה מתחילת המהומות להרוגים בקרב הכוחות הפרו-רוסים, דבר שעלול להוביל לתגובה קשה מצד מוסקבה.

 

מפת מוקדי העימותים באוקראינה (צילום: google maps) (צילום: google maps)
מפת מוקדי העימותים באוקראינה(צילום: google maps)

העימותים במריופול, השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
העימותים במריופול, השבוע(צילום: רויטרס)

הכוחות הנאמנים לפוטין כבשו מבני שלטון ביותר מעשר ערים במזרח אוקראינה, ובקייב טוענים כל העת כי מוסקבה עומדת מאחורי פעולות אלה. גם עיריית מריופול, השוכנת לחופי ים אזוב, נמצאת בשליטת רעולי הפנים הפרו-רוסים. מוסקבה, מנגד, טוענת כי המחאות הן הפגנות ספונטניות של דוברי רוסית שמתנגדים לשלטון החדש בקייב.

 

הכיבוש ההדרגתי, שהגיע לאחר סיפוח חצי האי קרים, הוביל את נשיא אוקראינה הזמני להציב אולטימטום לכוחות הפרו-רוסים ולדרוש מהם להתפרק מנשקם ולצאת מהמבנים ומהבסיסים שכבשו, אך אלו לא מצמצו. בעקבות זאת, הודיעה קייב על "מתקפה כוללת נגד האגרסיביות הרוסית", אך פרט להשתלטות מחדש על בסיס חיל אוויר, צבא אוקראינה כמעט לא פעל באזור.

השתלטות על מבנה שלטון במריופול. הפעם זה נגמר בהרוגים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השתלטות על מבנה שלטון במריופול. הפעם זה נגמר בהרוגים(צילום: רויטרס)

כוחות פרו-רוסים משתלטים על תחנת משטרה בקרמטורסק, השבוע (צילום: MCT) (צילום: MCT)
כוחות פרו-רוסים משתלטים על תחנת משטרה בקרמטורסק, השבוע(צילום: MCT)
 

המבוכה של הצבא רק גברה, כשאתמול השתלטו פעילים פרו-רוסים על שישה נגמ"שים של הצבא האוקראיני בסיוע של סוכנים רוסים. "שיירת הנגמ"שים נחסמה על ידי תושבים מקומיים בקרמטורסק, וביניהם היו גם פעילים רוסים", נמסר אתמול בהודעת משרד הפנים האוקראיני. "כתוצאה מחסימת השיירה השתלטו הקיצונים על הציוד".

 

בינתיים, ממשיך המערב בהעברת מסרים מאיימים לרוסיה. בראיון לרשת CBS, שחלקו שודר הלילה, אמר נשיא ארצות הברית ברק אובמה כי כל צעד שרוסיה תנקוט שיערער את יציבותה של אוקראינה ויפר את ריבונותה יוביל לסנקציות נוספות: "לכל צעד יהיו השלכות". עם זאת, הבהיר הנשיא האמריקני כי הפתרון לפעולה נגד הפעולות הרוסיות אינו צבאי.

 

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לדון במשבר, בעקבות דו"ח של המועצה לזכויות אדם בארגון שהזהיר מפני התדרדרות בנעשה במזרח אוקראינה. "זהו קמפיין מקצועי ומתוכנן שנועד להתריס", אמרה שגרירת ארה"ב באו"ם סמנתה פאוור. השגריר הבריטי מארק לייל הוסיף: "זוהי פנטזיה רוסית". השגריר הרוסי ויטלי צ'ורקין הדף את הביקורות וטען כי הדו"ח שהוגש מוטה נגד רוסיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הכוחות הפרו-רוסים במזרח אוקראינה
צילום: AP
מומלצים