שתף קטע נבחר

2 מתחרים על קניית מפעל ניו נגה לייט בקצרין

בית המשפט קבע כי בשבוע הבא תיקבע זהות רוכש המפעל, המייצר אמצעים לראיית לילה: איש העסקים הישראלי סמי קצב, או חברת Mechvac ההודית. המשקיעה ההודית התחייבה להעסיק את 20 עובדי המפעל במשך שנתיים, בעוד שיריבה הישראלי התחייב להעסיק 5 עובדים בלבד במשך 6 חודשים

עתידו של מפעל "ניו נגה לייט" בקצרין, העוסק בייצור מערכות לראיית הלילה, ייקבע בהתמחרות בין איש העסקים הישראלי, סמי קצב, וחברת Mechvac ההודית. כך נקבע בדיון שנערך היום (ה') בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. השופטת עירית וינברג-נוטוביץ קבעה שהדיון בהצעה הזוכה יתקיים בשבוע הבא, ב-1 במאי. ההחלטה על הרוכש העתידי תשפיע על גורלם התעסוקתי של 20 העובדים שנותרו במפעל.

 

 

המפעל נכנס לאחרונה להליכי פירוק, מאז שהופקע מידיו של מוטי סולומון, בשל חובות כספיים. המפעל הוא חברת בת של חברת SDS, שבעצמה נמצאת בהליכי פירוק. בשנה האחרונה מנוהל המפעל באופן זמני בידי נאמן, עו"ד אמיר פלמר. אל קופת הנאמן צפויים להכנס בקרוב עשרה מיליון שקלים – מחיר סחורה שהודיע היום משרד הביטחון שיזמין מהמפעל.

 

מצבת העובדים במפעל הדלדלה בחדות בשנה האחרונה. לפני כחודש עוד הועסקו בו 72 עובדים, ובחודש האחרון עזבו רוב העובדים הנותרים. 20 העובדים האחרונים מיוצגים בהליכים המשפטיים בידי עורך הדין אופיר רונן.  

 

בית המשפט המחוזי בלוד דרש היום מנציגיו של סמי קצב ונציגי החברה ההודית לשקול שוב עד לדיון הבא את הצעות הרכישה שלהם. החברה ההודית העמידה בהצעתה 15 מיליון שקל בתמורה למפעל ולמלאי. ארבעה מיליון שקלים נוספים ישולמו כתמלוגים בשיעור 1.5% ממכירת מוצרי החברה, במהלך 4 שנים החל ממועד ההעברה. בנוסף, התחייבה Mechvac להעסיק 20 עובדים במשך שנתיים, והפקידה ערבות של 700 אלף שקל בידיו של הנאמן. חברת מפנה הישראלית, העוסקת בפרויקטים ובייצוג חברות ביטחוניות, צפויה לחבור אליה.

 

קצב, שפעילותו בתחום הנשק מרוכז בקבוצת נסקא שבשליטתו, הציע לרכוש את ניו נגה לייט, המלאי והמפעל תמורת 15 מיליון שקל. כמו כן התחייב קצב להעסיק 5 עובדים בלבד למשך 6 חודשים.

 

הנאמן להקפאת ההליכים, עו"ד אמיר פלמר, המליץ לבית המשפט בערב חג הפסח לקבל את הצעתו של קצב. עובדי החברה התנגדו וטענו כי תחת קבוצת נסקא פועל מפעל ייצור שמייתר את הצורך במפעל ההרכבות של ניו נגה לייט בקצרין. נסקא דחתה את הטענות. ההחלטה לקיים התמחרות נובעת מהצעה נגדית לזו של קצב שהגישה החברה ההודית אתמול בערב. 

 

עו"ד אופיר רונן, המייצג את העובדים, אמר: "ההצעה של ההודים כרגע גבוהה יותר, גם מבחינה כספית, וגם מבחינת העסקת העובדים. מה גם, שלעובדים חייבים 8 מיליון שקל, שיגיעו מסכום המכירה, הם גם נושים".

 

בהכנת הכתבה השתתף תומר גנון, כלכליסט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים