שתף קטע נבחר

אסון שני בצימר בחד נס: "נורא לחזור בלי ילד"

אביו של עלי מוגרבי (3) מרמלה משה את בנו מהבריכה, אך בביה"ח נקבע מות הפעוט. דודו: "לא חשבנו על אסון כזה". במושב התקשו להסביר שני מקרים דומים תוך שבוע: "צירוף מקרים מזעזע". כך תשמרו על הילדים בנופש

זה החל כבילוי שגרתי משפחתי לסוף השבוע, אבל הסתיים בטרגדיה: עלי מוגרבי, בן 3 מרמלה, הוא הפעוט שטבע אמש (ה') למוות בבריכה בצימר במושב חד נס. בני המשפחה שכרו מתחם שכולל כמה צימרים, ועם הגעתם למקום שוחחו עם בעל המתחם על הטביעה בתחילת השבוע בצימר אחר במושב, שהסתיימה במותו של הפעוט עמית נתן סופר (זיוון), אף הוא בן 3.

 

עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

דודו של הפעוט שמת אמש סיפר ל-ynet כי בני המשפחה נכנסו לטבול בבריכה וכשסיימו וידאו כי כל הילדים יצאו מהמים. סלאח, אביו של עלי, בדק שאין אף אחד בבריכה ולאחר מכן סגר את השער שמוביל לצימר. ככל הנראה, הפעוט הצליח לצאת מהחדר, חזר לבריכה ונפל למים. צוות של מד"א פינה אותו במצב קשה לבית החולים זיו בצפת, אולם שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.

 

"אחד הילדים סיפר שהוא ראה ילד במים", שחזר דודו של עלי. "האבא רץ לבריכה וראה אותו במים. הוא הוציא אותו, הילד כבר לא היה בהכרה". במשך דקות ארוכות ניסו בני המשפחה להיתלות בתקווה שפעולות ההחייאה יצליחו, אולם בבית החולים קיבלו הוריו של הפעוט את הבשורה הקשה. "זה נורא לחזור הביתה בלי הילד", התייפח הדוד. "אני לא מאחל לאף אחד דבר כזה, אף אחד לא חשב על אסון כזה". בני המשפחה תכננו לקבור את הפעוט כבר הלילה בבית העלמין המוסלמי בעיר.

 

אווירה קשה במושב

במושב חד נס, בשיפולי רמת הגולן, שררה אווירה קשה בעקבות צמד האסונות בטווח קצר. אנשי המושב הדגישו כי בשני המקרים פעלו בעלי הצימרים כנדרש, ושאין להקיש משני המקרים על שאר הצימרים. בהודעה רשמית שפרסם ועד המושב נאמר כי חד נס הוא יישוב תיירותי ובו צימרים רבים המארחים מטיילים רבים מדי שבוע.

 

"זהו צירוף מקרים מזעזע והיישוב מתקשה להכיל את האסון. שתי הבריכות שבהן אירעו מקרי הטביעה עומדות בטיחותית בכל התנאים המחמירים. היישוב מחבק את המשפחות ומשתתף בצערן", נמסר בהודעת מזכיר היישוב טל הרי. גם תושבים אחרים סירבו להתייחס למקרים והסתגרו בשתיקתם.

 

הצימר שבו אירע האסון השני (צילום: עידו בקר) (צילום: עידו בקר)
הצימר שבו אירע האסון השני(צילום: עידו בקר)

"להיערך לגבולות בטיחות מתאימים"

לפי נתוני ארגון "בטרם לבטיחות ילדים", בעונת הרחצה ב-2013 דווח על 43 מקרי היפגעות ילדים עקב טביעה, מתוכם תשעה ילדים טבעו למוות. רוב מקרי התמותה מטביעה היו של בנים. בשנים 2013-2008 טבעו 14 ילדים בצימרים, בתי מלון וחדרי אירוח.

 

"כשהילדים בחופשה, השגרה המשפחתית משתנה. היציאה מהבית עם הילדים, כרוכה לעתים בשהייה באזור שאינו מוכר דיו לילדים או שאינו מתאים לגילם, ולכן יש להיערך לגבולות בטיחות מתאימים", אמרה אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון.

 

סילבנגר הדגישה כי חשוב לערוך ניהול סיכונים מושכל, ולארגן את הסביבה כך שתתאים עד כמה שאפשר פיזית לילדים. לדבריה, "במקומות אותם אי אפשר להתאים פיזית, יש להיערך על ידי השגחה צמודה יותר. בשהייה בבית מלון או צימר עם בריכת שחייה, זכרו כי ילד יכול לטבוע גם במים שעומקם כגובה הטלפון הסלולרי, ולכן חשוב לוודא שלא ישהה ליד הבריכה ללא מבוגר אחראי. ילד שאינו יודע לשחות, זקוק להשגחה של מבוגר שנמצא במרחק נגיעה ממנו, וקשר עין מתמיד, מאחר וכל רגע יכול להיות קריטי. למרות שאתם בחופשה, אסור לקחת חופש מבטיחות".

 

בארגון ניסחו מספר המלצות לשמירה על הילדים בזמן החופשה ובסביבת מים:

במים, בבריכה ובחוף - נשארים צמודים לילדים ולא משאירים אותם לבד, אפילו לא לרגע אחד.

במים וסביבתם, תמיד במרחק נגיעה ובקשר עין רצוף עם הילדים.

כשהילדים בסביבת מים מתפנים מכל עיסוק.

משגיחים על הילדים גם באמבטיה, בגיגיות ובמקומות שיש בהם מים רדודים.

מרוקנים את המים מדליים, אמבטיות, גיגיות או מבריכה מתנפחת מיד כשמסיימים את הרחצה ואת המשחק.

מונעים גישה למאגרי מים שלא ניתן לרוקנם בסוף השימוש (בריכה פרטית).

קורסי שחייה לתינוקות אינם מקנים יכולת הישרדות במים ואינם תחליף להשגחה צמודה.


פורסם לראשונה 25/04/2014 00:00

 

מאור בוכניק השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לידאוי נת
טבע למוות. עלי מוגרבי
צילום: לידאוי נת
מומלצים