שתף קטע נבחר

סרבנות גט תעלה לאישה 2,080 שקל כל חודש

אישה לא הסכימה להתגרש מבעלה, שכבר חי עם בת זוג. שופטת חייבה את האישה לשלם לו 46 אלף שקל, וסכום נוסף על כל חודש סרבנות בהמשך

בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן פסק פיצוי של כ-46 אלף שקל לבעל שאשתו מסרבת בתוקף להתגרש ממנו. השופטת קבעה שהתעקשות להשארת נישואים על הנייר – במטרה לקבל זכויות רכושיות - אינה אינטרס לגיטימי. בסכום הפיצוי נלקחה בחשבון העובדה שהאיש חי עם אישה אחרת ושמדובר במסורב גט.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2002 החלו הליכים לגירושין בין בני זוג שנישאו ב-1979 ולהם חמישה ילדים. מאז, ועל אף שהמשיכו לגור יחד משך שנים, התנהלו ביניהם אינספור הליכים משפטיים עד ששופטת בית המשפט לענייני משפחה ברמת גן, שפרה גליק, העירה כי מדובר ב"צרכנים מובהקים של המערכת המשפטית".

 

במסגרת תביעת גירושין שהגיש הבעל באמצעות עו"ד אריאל שי לבית הדין הרבני, חויבה האישה לקבל גט, אך בינואר 2013 היא הודיעה שהיא מסרבת. הבעל הגיב בתביעה לפיצוי של 300 אלף שקל. בהתנהגותה הזדונית, הוא טען שהיא נטלה את חירותו וכבודו וביקש לחייב אותה בפיצוי של 4,000 שקל על כל חודש שבו תמשיך בסרבנותה.

 

האישה טענה באמצעות עו"ד ליאת חן-ציוני שתסכים להתגרש רק לאחר שתקבל את זכויותיה מהדירה המשותפת. לדבריה, הבעל מעוניין לזרוק אותה לרחוב ומקפח באופן חמור את זכויותיה הבסיסיות.

 

לא משחררת

השופטת גליק הצרה על התנהלות הצדדים, אשר מותירה אותם "תקועים בעמדותיהם אוחזים זה בגרונו של זה, ללא יכולת תזוזה". היא קבעה שהאישה אכן "לא משחררת" את בעלה לדרכו, ובכך היא פוגעת בזכותו למימוש עצמי, לחירות ולכבוד.

 

על פי השופטת מדובר למעשה בשימוש בגט כאמצעי לחץ להשגת תנאים כספיים משופרים. ככל הנראה, הסיקה השופטת גליק, מעבר לסוגיית הדירה אין האישה מעוניינת לחלוק עם בעלה את זכויותיה הפנסיוניות.

 

נקבע כי החזקת הנישואים על הנייר במקרה זה אינה מוצדקת ואינה לגיטימית, ומשכך האישה היא סרבנית גט הפוגעת ברגשות בעלה, בחירותו ובאוטונומיה שלו. באשר לסכום הפיצוי ציינה השופטת בתי המשפט נוהגים לפסוק בממוצע כ-50 אלף שקל לשנת סרבנות. אולם בתביעתו דרש הבעל בממוצע כ-25 אלף שקל בלבד, מה גם שיש מקום להתחשב בכך שהמשיך בחייו והוא מנהל זוגיות עם אישה אחרת.

 

משכך נפסק שהאישה תפצה את בעלה ב-45,760 שקל בגין סרבנותה, ואם תמשיך בדרך זו, תפצה אותו ב-2,080 שקל על כל חודש נוסף. הפסיקה הכירה זה מכבר בכך שסירוב לגט בחוסר תום לב ועל מנת להשיג יתרונות רכושיים הוא פסול. פסק דין זה ממשיך את המגמה שלפיה סירוב ממניעים פסולים מזכה בפיצוי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים