שתף קטע נבחר

"יש פגיעה אנושה באימוני יחידות הצבא"

במערכת הביטחון הזהירו כי תהיה פגיעה קשה בהיערכות אם לא תתקבל החלטה בקרוב בנוגע לתקציב

מתחדש המאבק על תקציב הביטחון: במערכת הביטחון חוששים לקראת דיוני התקציב לשנת 2015 כי גם בשנה זו הצבא יפעל לפי תקציב חד שנתי, ללא אפשרות לתכנן מהלכים ארוכי טווח כגון התעצמות במערכים השונים ובאמצעי לחימה שייצורם, רכישתם וקליטתם בצבא, נפרסים על פני מספר שנים.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet 

 

מעבר לקיצוץ שמובל על-ידי האוצר בתקציב לשנה הבאה, החשש הגדול יותר בצבא הוא בהיעדר תכנית רב שנתית עליה עמלו באגף התכנון ובמטכ"ל, תוכנית שטרם אושרה בממשלה. בצבא חוזרים ואומרים כי ההשקעות הרבות במוכנות הכוחות מאז 2006 יובילו לניצחון במלחמה הבאה, בכול זירה, אך השאלה תהיה של המחיר: עשרות מגדודי המילואים בצבא לא התאמנו או נפגשו באופן סדיר ומלא בשנתיים האחרונות, וחלק מגדודי הסדיר מבצעים תעסוקות מבצעיות ממושכות בגזרות הביטחון השותף, בהיקף של תשעה חודשים רצופים, עם הפסקות קצרות לאימונים חלקיים - מספרים שהיו מוכרים מהשנים 2002-2005.

 

האזהרות של בכירי מערכת הביטחון והנגזרות הנלוות לכך הוצגו לחברי הקבינט הביטחוני בחודשים האחרונים, כולל נתון לפיו צה"ל הוציא 2.6 מיליארד שקלים פחות מהשנה הקודמת על הוצאות שוטפות בשל כיווצים שעשה ביוזמתו.

 

שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון התייחס לסוגיה היום בדיון שנערך בועדת החוץ והביטחון

 בכנסת, ואמר: "הורדנו כוחות, פיטרנו משרתים, סגרנו טייסות וחטיבות. לקחנו על עצמנו קיצוץ של 3 מיליארד שקלים. אנו נמצאים בשבר ויש ירידה אנושה באימונים, ונמשיך לרדת עוד יותר באימונים ביבשה, באוויר ובים. נדעוך במוכנות, בכוננות ובכשירות, עם רמת קיום מינימלית".

 

יעלון הוסיף כי הדיון על תקציב הביטחון מתנהל "באופן לא רציני, כמו בזאר טורקי. התמונה כעת עגומה בכל היבט - אם לא יהיו הזמנות חדשות לתעשיות הביטחוניות, יהיו פיטורי עובדים ומפעלים בפריפריה ייפגעו. השנה לא נפתח שום פרויקט התעצמות לבד אחד". יעלון הזכיר ותהה מדוע צה"ל משלם מס בלו על הדלק של הטנקים והמטוסים כאשר התחבורה הציבורית פטורה מכך: "הארנונה על בסיסי צה"ל עולה 700 מיליון שקל בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים