שתף קטע נבחר

צילום: יותם רונן

"רקב. זיהום. טומאה": גזר הדין של אולמרט

לפני ששלח אותו לשש שנות מאסר, תיאר דוד רוזן את דרכו של ראש הממשלה לשעבר. "מתפקיד שאין חשוב ממנו למורשע בעבירות בזויות", אמר השופט שהביא את בנו לאולם הדיונים. "העלית החברתית-כלכלית במדינה, שמנה וסלתה של הארץ, פעלה מתוך חמדנות, על מנת לא לומר חזירות". אלו הנימוקים לעונש

נאשמי "פרשת הולילנד " פגעו באמון הציבור בתהליכים המתרחשים במוסדות ציבור ושלטון. יש במעשיהם כדי לקעקע אמון הציבור במנהיגיו ואת ביטחונו בטוהר שיקוליהם", כך נפתח הבוקר (יום ג') גזר הדין של מורשעי פרשת השחיתות הגדולה בתולדות המדינה. עשרות עמודי ההחלטה הביאו עמם ציטוטים קשים על מעשי המעורבים, קעקוע של התנהלותם כאישי ציבור וגם בשורה היסטורית: ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט יישלח לכלא ל-6 שנות מאסר.

 

לעיון בגזר הדין המלא - לחצו כאן

 

גזר דין בפרשת הולילנד - כותרות אחרונות ב-ynet:

אהוד אולמרט נידון ל-6 שנות מאסר

סנגורו של אולמרט: הוא עדיין רואה עצמו זכאי

פרס: יום עצוב. לפיד: עצוב וחשוב

כאב ראש לשב"ס: אולמרט זה לא קצב

 

"בעבירת השוחד יש כדי לזהם ולהטמיא עד זרא את השירות הציבורי", הדגיש השופט דוד רוזן, שבנו אגב, היה באולם בעת הדיון. "עבירה זו, מטבעה, אינה שוקטת במקומה, אלא מתפשטת, מכרסמת, וממוטטת מסגרות ומוסדות ציבור ושלטון. כסס זה החודר ומשתרש בשירות הציבור, מרקיבו ומנוונו מתחתית ועד ראש.

 (צילום: יותם רונן) (צילום: יותם רונן)
(צילום: יותם רונן)


 

לחצו על התמונה להגדלה

 

"נותן השוחד הינו איש מושחת ומשחית. הוא מפתה בכסף ובטובות הנאה אחרות עובד הציבור על מנת לגרוף לכיסו רווחים קלים ונוחים על חשבון אזרחים מן השורה המצפים לשירות נאמן מבלי דעת שבשירות פשה רקב ומסוס. מקבלי השוחד מעוררים יחס של תיעוב ובכוחם להשניא ולהמאיס מוסדות המדינה על הציבור. עובד הציבור הנוטל שוחד משול למי שניתץ אבן פינה בעבודתו. הנוטל שוחד הינו בבחינת בוגד, איש מעל הבוגד באמון שניתן בו, אמון שבלעדיו לא יכון, יקום ויהיה שירות ציבורי מתוקן".

 

אולמרט הורשע לפני כחודש וחצי בשתי עבירות שוחד שהתרחשו בתקופת כהונתו כראש העיר ירושלים - קבלת חצי מיליון שקלים מעד המדינה שמואל דכנר באמצעות אחיו יוסי וקבלת שישים אלף שקלים נוספים ממנו באמצעות עו"ד אורי מסר ושולה זקן, ראש לשכתו אז. "הוא שימש כראש ממשלת ישראל. מתפקיד רם ונכבד זה, שאין חשוב ומרכזי ממנו, הגיע למעמד של מי שהורשע בפלילים בעבירות בזויות וחמורות מאין כמותן", קבע גזר הדין.

אולמרט בבית המשפט, הבוקר (צילום: יותם רונן) (צילום: יותם רונן)
אולמרט בבית המשפט, הבוקר(צילום: יותם רונן)
 

"הוא ביקש לסייע לאחיו, שנקלע לחובות כספיים כבדים", הבהיר השופט. "הוא נמנע מלפנות לידידים, שהינם, לדבריו, בבחינת שועי ארץ, שמוטי זיסר לידם הינו 'דג קטן', אלא באופן דיסקרטי רחוק מעין אדם פנה ל'אוצרות פלא' שעמדו לרשותו. כ'אוצר פלא' נוח וזמין שימש העד מוריס טלנסקי. על בסיס מערכת הקשרים המושחתת ששררה בינו לבין עד המדינה, השתמש נאשם 8 ב'אוצר הפלא' הנ"ל, שהוכיח 'נדיבותו' לאורך שנים בהזרמת סכומים הנאמדים במאות רבות של אלפי שקלים".

 

לבד מאולמרט, נגזר גם דינם של מרבית מורשעי הפרשה, ובהם דני דנקנר, אורי שטרית, הלל צ'רני, אביגדור קלנר, מאיר רבין ואליעזר שמחיוף. היזם צ'רני, המנהל בפועל של הולילנד, נידון לשלוש שנות מאסר וחצי ולקנס של שני מיליון שקלים. "הוא למד כי לא יוכל לקדם את הולילנד ללא העברת כספים. מערכות אלה יכולות למוטט את בסיס ההתנהלות של חברה נאורה", נכתב בגזר הדין.

 (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן) (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)
(צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)

קלנר, שותפו של צ'רני שהורשע בשש עבירות של מתן שוחד ובשתי עבירות של הלבנת הון, נידון לשלוש שנות מאסר וקנס בסך מיליון שקלים. "הוא פעל מתוך מטרה לגרוף לכיסו במקביל להעצמת הונו", נקבע בגזר הדין. רבין, עוזרו האישי של עד המדינה שמואל דכנר, נידון לחמש שנות מאסר ולקנס בסך חצי מיליון שקלים. "הוא שחה במדמנת השוחד כשחיין מיומן", נכתב.

 

שטרית, שכיהן כמהנדס העיר בין 2000 ל-2006, נידון לשבע שנות מאסר וקנס בסך מיליון שקלים. "הוא נטל כספי שוחד מתוך מניע אחד ויחיד - בצע כסף", קבע השופט. שמחיוף, חבר מועצת העיר ירושלים וסגן ראש העיר לאחר מכן, נידון לשלוש שנות מאסר וחצי ולתשלום קנס בסך 300 אלף שקלים. דנקנר, מי שהיה יו"ר דירקטוריון משותף של תעשיות מלח ופעל לקידום שינוי בייעוד קרקעות של החברה, נידון לשלוש שנות מאסר ולקנס בגובה חצי מיליון שקלים.

 

שולה זקן תתייצב ביום חמישי לדיון טיעונים לעונשה, ובו יוצג הסדר הטיעון שחתמה. ראש עיריית ירושלים לשעבר אורי לופוליאנסקי ואברהם פיינר, חבר מועצת העיר, יעמדו בפני גזר דינם בתחילת החודש הבא. 

 

רוזן הדגיש כי "מעמדו ותפקידו של עובד הציבור שסרח צריכים להילקח בחשבון בגזר הדין. ככל שהמעמד רם יותר והתפקיד בכיר יותר, כך הדבר יהווה נסיבה לחומרא. חלק מהנאשמים שלפניי משתייכים לעלית החברתית-כלכלית במדינה, שמנה וסלתה של הארץ. אלה פעלו וביצעו העבירות בהן הורשעו מתוך חמדנות, על מנת לא לומר חזירות.

 

"מערכות ציבור רקובות ומשחיתות יש בהן למוטט מסגרות מוסדות ציבור ושלטון ולכרסם בבסיס ההתנהלות של חברה נאורה, תקינה ודמוקרטית. במהלך המשפט נחשפו מערכות ציבור מושחתות שהרקיבו והתרקבו לאורך השנים", הסביר רוזן. "ראש העיר נטל מעד המדינה כספי שוחד, מנהלת לשכת ראש העיר קיבלה כספי שוחד מעד המדינה, ממלא מקום ראש העיר, ובהמשך ראש העיר, קיבל כספי שוחד מעד המדינה, סגן ראש העיר קיבל כספי שוחד מעד המדינה, מהנדס העיר קיבל כספי שוחד מעד המדינה וחבר מועצת העיר קיבל כספי שוחד מעד המדינה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יותם רונן
אהוד אולמרט
צילום: יותם רונן
צילום: יותם רונן
דני דנקנר
צילום: יותם רונן
צילום: מוטי קמחי
הלל צ'רני
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
אליעזר שמחיוף
צילום: מוטי קמחי
צילום: יותם רונן
אביגדור קלנר
צילום: יותם רונן
צילום: יותם רונן
מאיר רבין
צילום: יותם רונן
מומלצים