שתף קטע נבחר

קייטנה מסובסדת בקיץ? שלמו 1,000 שקל על הצהרון

הורים רבים שמחו לשמוע על "בית הספר של החופש הגדול", שאמור היה להעניק לילדיהם קייטנה בבית הספר בעלות מסובסדת של עד 450 שקלים למשך שלושה שבועות. אך המציאות טפחה בפניהם כשגילו שלעלות הזו מצטרפת עלות הצהרונים, שמגיעה עד ל-1,000 שקלים בערים מסויימות. "לא ייתכן שעבור שלוש שעות של צהרון נשלם יותר מפי שתיים מאשר על שעות הבוקר", אומרת אחת האמהות

לפני מספר שבועות שר החינוך, שי פירון, יצא בהכרזה חגיגית יחד עם שר האוצר יאיר לפיד ושר הרווחה מאיר כהן, כי בתי הספר היסודיים ימשיכו לפעול בחופש הגדול במטרה לצמצם את עלויות קייטנות הקיץ עבור ההורים. הורים רבים ברכו על היוזמה ותלו בה תקוות גדולות, כיוון שעלויות קייטנות הקיץ הפכו לכבדות במיוחד בשנים האחרונות.

 

ואכן, בתחילת החודש כבר נשלחו טופסי הרשמה להורים בעשרות יישובים ברחבי הארץ, בהם הודיע משרד החינוך כי הוא מסבסד את בתי הספר של הקיץ לתקופה של שלושה שבועות, בימים א'-ה' בין השעות 08:00 עד 13:00. העלות, כמובטח, אכן נמוכה מאוד, כשהיא מותאמת למצב הסוציואקונומי של היישוב לפי אשכולות, כלומר החל מחינם ועד 450 שקלים ברשויות שנחשבות מבוססות.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

מאבק ההורים במחירי הקייטנות:

7000 שקל על קייטנות. מי יכול לעמוד בזה?

הורים: "מתקשים לעמוד בעול הקייטנות"

חד הוריות עובדות מתלוננות: אין סיוע בקייטנות

 

"הרשויות המקומיות מנצלות את מצוקת ההורים"

עבור מרבית ההורים מדובר בפתרון חלקי בלבד. הסיבה: גם בקיץ, כמו בשאר חודשי השנה, הם עובדים עד שעות אחר הצהריים וצריכים פתרון לילדים גם אחרי השעה 13:00, שעה בה כמעט ואין הורים שמסיימים לעבוד. התשובה של הרשויות המקומיות, האחראיות על יישום התוכנית של פירון, היא הפעלת צהרונים בבתי הספר.

 

אך כשההורים ביקשו לרשום את ילדיהם לאותם צהרונים התברר להם כי בעוד שעל מחיר הקייטנה יש פיקוח, הרי שהתימחור של הצהרונים פרוץ לגמרי ושונה לחלוטין מיישוב אחד למישנהו. כך למשל ישלמו הורים בחולון 300 שקלים לקייטנה ובנוסף 690 שקלים לצהרון; בנס ציונה הקייטנה עולה 300 שקלים ו-700 שקלים לצהרון; בשוהם ישלמו ההורים 450 שקלים לקייטנה ו-676 שקלים לצהרון; ברמת השרון העלות היא 450 שקלים לקייטנה ו-734 שקלים לצהרון; בהרצליה יוציאו מכיסם ההורים 450 שקלים לקייטנה ו-850 שקלים לצהרון; ובכפר סבא ישלמו ההורים את המחיר היקר ביותר: 450 שקלים עבור הקייטנה ו-1,000 שקלים עבור הצהרון, כלומר כמעט 1,500 שקלים לתקופה של שלושה שבועות, סכום דומה למחירן של קייטנות.

 

"לא יעלה על הדעת שעבור שלוש שעות של צהרון אני צריכה לשלם יותר מפי שתיים מאשר על שעות הבוקר", אומרת אריאלה,

אם לילדה בכיתה ב' מחולון. "בסופו של דבר אני אוציא 1,000 שקלים עבור שלושה שבועות מבלי שהילדה שלי יוצאת לבריכה, ללונה פארק או לטיול חוויתי. הקייטנה בצהרון בכל שנה עלתה סכום גבוה במעט בלבד, אז מה עשינו בזה? משרד החינוך והרשויות לא יכולים להתעלם מההורים העובדים. התחושה היא שכמו שקודם ניצלו בעלי הקייטנות את המצוקה של ההורים העובדים, כך עושות עכשיו הרשויות המקומיות, במחירי הצהרונים הגבוהים לתקופה קצרה כל כך. הרי הרשות המקומית לא צריכה לשכור מקום מיוחד, כמו צהרון פרטי, אז מאין מגיעים המחירים הללו?".

 

"זו פשוט שערוריה", מוסיף אלעד, אבא לתאומים בכיתה א' משוהם. "מכרו לנו את הפרוייקט כאילו מדובר בקיצור החופש הגדול, אבל בתכל'ס מדובר בקייטנה לכל דבר, שהיא זולה במעט מקייטנות פרטיות, ואני בכלל לא יודע עד כמה היא תהיה מוצלחת. בסוף מה שיקרה זה שהילדים ישתעממו שם וכל בוקר נצטרך להיאבק איתם כדי שיסכימו ללכת, כי הם כבר רגילים לקייטנות עם הרבה מאוד אטרקציות וכיף. אני עדיין מתלבט אם לרשום את הילדים שלי או לשלוח אותם לקייטנה שכבר יש עליה חוות דעת חיובית ואני יודע שהם יהנו בה".

 

"אני לא מבינה למה אני צריכה לשלם תוספת של 1,000 שקלים לצהרון ואחותי מרמת גן תשלם 550 שקלים בלבד", מוסיפה בזעם הודיה, אם לילד בכיתה א' מכפר סבא. "אם משרד החינוך החליט שהתשלום עבור הקייטנה יהיה דיפרנציאלי לפי מצב סוציו-אקונומי, למה לא מפקחים גם על מחיר ההשלמה בצהרון? כפר סבא לא אמורה להיות יקרה יותר מרמת השרון, הרצליה ועומר. זה הופך את כל העסק הזה ללא שווה עבור ההורים".

 

יערה ישורון, יו"ר ארגון "הורים עובדים לשינוי", שדחף למציאת פתרון לחופשה הארוה בקיץ ולקשיים שהיא מטילה על הורים עובדים, תומכת בתוכנית ורואה בבעיות תמחור הצהרונים חבלי לידה שניתן לתקן. "זוהי תוכנית מהפכנית", היא אומרת ומציגה את החזון האופטימלי. "מצד אחד התוכנית נותנת מסגרת טובה ואיכותית לילדים עם החברים שלהם, בתוך בית הספר, ומצד שני היא מורידה את העלות הגבוהה של מחיר החופש הגדול עבור משפחות עם ילדים. התוכנית הזו יכולה לתת פתרון מלא לזמן החופש הגדול: בית הספר של החופש הגדול נמשך שלושה שבועות, מיד אחריה יתחיל המחזור הראשון של הקייטנות לשלושה שבועות נוספים. מחזור ב' של הקייטנות יימשך עוד שבועיים, נצא לחופשה משפחתית של שבוע וכך נוכל 'לסגור' את החופש הגדול עם מסגרות לילדים בלי לצאת מדעתנו ולחשוב כל יום את מי עוד אפשר לסנג'ר כדי לשמור על הילדים בזמן שאנחנו בעבודה.

 

"הצהרונים לצערי עוד לא הבינו שהמציאות השתנתה והם מנסים לגזור עלינו קופון. צהרונים רבים מתחילים את הקייטנות כבר בתחילת יולי במקום להמתין שתיגמר המסגרת במערכת החינוך. בנוסף, צהרונים רבים מעלים את מחירי הצהרון לתקופת המסגרת המשלימה בבתי הספר על מנת

לגרור את ההורים לקייטנות שלהם. זו ההזדמנות שלנו, ההורים, להפעיל את כוחנו הצרכני, ויש לנו כוח כזה, ולדרוש מהצהרונים מחירים שפויים עבור מסגרת של שלוש שעות ביום, ולהתחיל את הקייטנות מה-22 ביולי".

 

ממשרד החינוך נמסר כי "מדיווחים שוטפים שמתקבלים במשרד עולה שקיימת הענות רבה לתכנית מצד הורים בכל רחבי הארץ. באשר לצהרונים יש לפנות לרשויות המקומיות".

 

ברשויות המקומיות מסרו כי העלות של הצהרון בבית הספר של החופש הגדול דומה לעלות שלו במהלך השנה. מעיריית כפר סבא, שבה מחיר הצהרון גבוה במיוחד, מסרו כי "הצהרונים שמציעה עיריית כפר סבא פועלים על פי סטנדרטים גבוהים מתוך מגמה לתת מענה איכותי ושירותי לילדים ולהורים כאחד. בניגוד לערים אחרות מעסיקה העירייה מורה בוגרת בעלת תעודת הוראה וניסיון בתחום החינוכי וזאת מתוך הבנה שהצהרון אמור להיות המשך ליום הלימודים הרגיל. קיימת השקעה גדולה יותר בתשתית ובציוד והכיתות חדשות ובאיכות גבוהה. גם המזון המוגש הינו בסטנדרט גבוה תוך הקפדה על איכות ובריאות. עם זאת מינה ראש העיר לפני מספר שבועות צוות מקצועי לבחינת עלויות והנושא נמצא כעת בבדיקה מקיפה של גזבר העירייה"





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צהרונים. "למה אין פיקוח גם עליהם?"
צילום: shutterstock
מומלצים