שתף קטע נבחר

ירושלים: מאות כרזות נגד התעללות בחיות

מדריך לחינוך ותלמידי התיכון הדתי "הרטמן" בירושלים תלו מאות כרזות (פשקווילים) ברחבי שכונת מאה שערים בעיר. המטרה: להגביר המודעות בחברה החרדית נגד התעללות בחיות בל"ג בעומר. "חלק מבני הנוער חוגגים בהשלכת חיות למדורה", הם אומרים. "התקבלנו בסבר פנים יפות"

דוד לירן, סטודנט לפוליטיקה ותקשורת, המשמש גם כמדריך בפרויקט חינוכי בנושא בעלי חיים בתיכון התורני-ניסויי "הרטמן" לבנים בירושלים, רתם אליו שישה תלמידים לפעילות הסברתית בקרב המגזר החרדי בירושלים לקראת ל"ג בעומר.

 

"מבלי ששמנו לב, התחילה להתפתח לה מסורת מזעזעת, במסגרתה חלק מבני הנוער החוגגים את החג, מנצלים את אש הלהבות לא רק להתחמם או ליהנות מתפוח אדמה צלוי אלא גם להכניס ללהבות את בעלי החיים בפרט החתולים", אומר דוד ל-ynet, פעיל למען בעלי חיים.

 

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)

 

"אווירת החג וההתכנסות החברתית הופכת ברגע למופע אימים, השמחה של חלקנו היא האימה והצער של אחרים. אבל זאת המציאות ולמרבה הצער, השינוי טרם נראה באופק", הוא מסביר.

 

מטרת הפעילות הייחודית היתה לנסות למנוע חלק קטן מההתעללות בבעלי החיים ולדבריו, "המקרים המזעזעים קורים בכל חלקי החברה ואין מדובר על מגזר מסוים אחד שאחראי לכל".

 

מבצע פשקווילים למען החיות

בשיתוף עם הקליניקה לאיכות הסביבה של המרכז האקדמי "שערי משפט" בראשות עו"ד שלמה רבינוביץ. גיבשו רעיון להדפסת מאות "פשקווילים" (כרזות) אותם יתלו על גבי לוחות המודעות, הנפוצים מאוד ברחובות המגזר החרדי. לדברי דוד, מטרת הפשקווילים היא להעלות את המודעות לסבלם של בעלי החיים.

 

"את חלקם תכננו לתלות ברחובות ואת חלקם לחלק לעוברים ושבים. לפני שיצאנו לדרך התחילו לעלות אצלנו חששות מהתגובות ברחוב החרדי לפעילותינו", הוא משתף. "האם הנושא יעניין אותם? איך יסתכלו עלינו? הרי צורת הלבוש שלנו מסגירה אותנו כמי שלא באים מתוך החברה החרדית. שקלנו בשלב מסויים אף לבטל את הפעילות על מנת שלא ליצור פרובוקציה".

 

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)

 

למרות החששות, החליטו המשתתפים להתאים את לבושם לנהוג בחברה החרדית כדי לא לבלוט בשטח. "הצטיידנו בכיפה שחורה, חולצה לבנה ומכנסיים שחורים", הוא מציין. "הבנו שאם נגיע לרחוב ונזוהה כלא חרדים, ספק אם יתייחסו אלינו ברצינות ויתכן שאנו אף עלולים להיקלע למצב בעייתי בשטח".

 

אתמול בשעות הבוקר נפגשה החבורה בביתו של הרב שלמה וילק, הרב קהילת "יעל" בירושלים ואיש רב פעלים בציונות הדתית, במטרה להשתתף בשיעור תורה בנושא בעלי חיים דרך המקורות. בסיומו, יצאה החבורה לפעילותה והגיעה אל "כיכר השבת" בשכונת מאה שערים בירושלים, הם ירדו באחת הסמטאות והתפצלו למספר צוותי עבודה.

 

הופתעו על ידי כיתת ילדים סקרנית

לדברי דוד, כל צוות הצטייד במודעות ובדבק לתלייתן. "הקפדנו להיות קרובים אחד לשני. במהלך תליית המודעות שמתי לב שאנו מעוררים סקרנות בקרב העוברים ושבים. כבר בהתחלה בירך אותנו לשלום אדם מבוגר ששאל לשלומנו והציע עזרה.

כמעט כל מודעה שנתלתה גרמה למספר אנשים ברחוב להיעצר ולבחון את תוכנה", הוא מספר.

 

"חלק נעצרו לקרוא וניכר שהתעניינו בסוגיה, אחרים אף דיברו איתנו וביקשו לדעת עוד על הפעילות והיו שבירכו אותנו על היוזמה. לפתע גילנו את הפער הגדול בין החששות שלנו למציאות בשטח,

 

הסתבר לנו דווקא במעוז החברה החרדית שלא רק שהחברה הזו אינה מפחידה או אלימה כפי שחלק מהאנשים מבקשים לציירה, אלא אף שהאנשים הרבים שאותם פגשנו ברחוב היו מלאי עניין בפעילות וקיבלו את פנינו בסבר פנים יפות".

 

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)

 (צילום: דוד לירן) (צילום: דוד לירן)
(צילום: דוד לירן)
 

 

את ההפתעה בפעילות סיפקה חבורת ילדים שהיתה בסיור עם מחנך כיתתם, שחלפה בסמוך והביעה התעניינות לגבי פעילותם.

 

"המחנך ביקש מתלמידיו לשבת ולהקשיב ונתן לנו במה להסביר על נושא "צער בעלי חיים". כשסיימנו את דברי ההסבר שלנו, פתח המחנך בדברי תורה ומוסר משלו על הנושא. המסר שלו היה זהה לשלנו", מסכם דוד את הפעילות בשטח. "מבטם של הילדים לעברו ולעברנו לא הותיר בי ספק, פעילות חינוכית מוצלחת יכולה להזיז הרים ויש בכוחה למנוע את ההתעללות הבאה בבעלי החיים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוד לירן
פשקווילים נגד התעללות בחיות מאה שערים
צילום: דוד לירן
צילום: דוד לירן
פשקווילים נגד התעללות בחיות מאה שערים
צילום: דוד לירן
מומלצים