שתף קטע נבחר

כנסו וגלו: כמה תרוויחו אם תעברו לנגב?

שוקלים לעבור לנגב? לפניכם מחשבון מיוחד שיגלה לכם מה תוספת השכר המשוערת שתקבלו אם תעשו את הצעד. היוזמים, קרן מיראז': יש הרבה אפשרויות תעסוקה בדרום

בניסיון לעודד ישראלים לעבור לנגב, קרן מיראז' לפיתוח הנגב פתחה לאחרונה בקמפיין שיחשוף בפניהם את ההטבות ואפשרויות התעסוקה המחכים להם בעת המעבר. בקרן אף מזמינים את הגולשים "לחשב" את תוספת השכר שלהם אם יעברו לעבוד בנגב על ידי הזנת שכר הברוטו וקבלת התוספת המשוערת לנטו.

 

גולשי ynet מוזמנים לנסות ולחשב כמה כסף יקבלו אם יעברו לנגב:

 

החישוב כולל את הטבת המס הממוצעת ליישובי הנגב על פי רשות המסים, וכן עלות ממוצעת של שכירת דירה על פי נתוני משרד השיכון. כך לדוגמה, מי שיזין משכורת ברוטו של 16 אלף שקלים יקבל תוספת משוערת לנטו בגובה 5,645 שקל.

 

תושבי עוטף עזה זכאים לקבל הנחה של 20% על מס הכנסה, ואילו תושבי מצפה רמון מקבלים הנחה של 24%. תושבי דימונה וירוחם זכאים להנחה של 19% ואילו תושבי אופקים ומועצת רמת נגב זכאים להנחה של 15%.

 

חיסכון גם בשכר דירה

מעוז דגני (39), מנהל תחום לקידום אתרים במקאן וואלי, עבר לפני כשנה וחצי עם אשתו ושני ילדיו מגבעתיים למצפה רמון. "פתאום בחודשים האחרונים אנחנו מרגישים הקלה משמעותית במאזן החודשי", הוא מספר. "נראה לי שכל מי שעובד בישראל מבין מה החשיבות של ההטבה הזו. עלות המחיה פה נמוכה, לא הגדלנו את המינוס, וכעת לראשונה אנחנו מצליחים לחסוך כסף כמו שצריך. עם ההטבה יש לי עוד אלפי שקלים ספורים שאני יכול לחסוך".

 

לחיסכון של דגני יש להוסיף גם את החיסכון בשכר דירה. לפי סקר מחירים ממוצעים של שכר דירה של משרד הבינוי והשיכון, במחצית האחרונה של שנת 2013 התשלום הממוצע על דירת 1.5-2 חדרים בתל אביב היה 3,874 שקל ואילו בדרום המחיר עמד על 1,869 שקל. בדירת 3.5-4 חדרים המחיר כבר קפץ ל- 6,177 שקל בעוד שבדרום על דירה כזו הייתם משלמים רק 2,784 שקל על דירת 4.5-5 חדרים בתל אביב כבר תשלמו כמעט 8,000 שקל, בעוד שבדרום תיפרדו רק מכ-5.5 אלף שקל.

 

50% מהמשרות - לאקדמאים

מטרת הקמפיין האינטרנטי, תחת הכותרת "הגיע הזמן לקבל העלאה", הוא להעלות את המודעות ליתרונות הכלכליים הגדולים במגורים באזור. בקרן אף צירפו סרטון שעלה ביו טיוב, בו רואים משפחה תל אביבית שנחנקת מזיהום אוויר, שנחשפת לנגב רחב הידיים ועם אוויר צלול.

 

 

"ב- 7 השנים האחרונות שאנו פועלים ראינו שאחד החסמים במעבר לנגב היה נושא התעסוקה", אומרת עו"ד נעמה דהן, מנכ"לית קרן מיראז'.

 

"אנחנו מנסים לצמצם את הפער בין מה שהישראלי הממוצע חושב שהוא יודע על ההיצע התעסוקתי בנגב לבין מה שקורה בפועל. הקרן מנסה לחשוף את הזדמנויות התעסוקה בנגב ולעזור לאלה שרוצים לעשות שינוי בחיים שלהם למצוא הזדמנויות תעסוקתיות בנגב".

 

ומה לגבי אפשרויות התעסוקה בדרום? דהן מסבירה שיש עבודה בשטח, ועבודה מתגמלת. "בשנה האחרונה פורסמו בלוח הדרושים של הדרום כ- 3,000 משרות, 50% מהן פונות לאקדמאים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
דימונה. 19% הנחה במס הכנסה
צילום: רועי עידן
מומלצים