שתף קטע נבחר

חילופי מסרונים גילו: הפיטורים בוצעו שלא כדין

חברת בנייה פיטרה מנהל עבודה אחרי חודש וחצי. הוא דרש פיצויים, השלמת שכר וימי חופשה, אבל החברה סירבה. השופטת נאלצה לבדוק את הסמסים

מנהל עבודה בחברת בנייה פוטר מעבודתו באמצעות מסרון, ובתשובה לכתב תביעה שהגיש הוא הופתע לגלות שההנהלה מעולם לא ראתה בו עובד שכיר אלא עצמאי נטול זכויות. בית המשפט שנדרש למקרה מצא את דרך הביניים כדי לפשר בין גרסאות שני הצדדים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בפברואר 2012 התקבל התובע לעבוד כמנהל עבודה בחברת הבנייה "מ. אגם". הוא חתם על חוזה קצוב שתוקפו עד יולי אותה שנה, אלא שכחודש וחצי לאחר מכן הוא קיבל מסרון ממנהל החברה שהודיע לו על פיטוריו.

 

בתביעה שהגיש באמצעות עו"ד דן כץ לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, הוא טען שהוא זכאי לפיצויים בגין היעדר הודעה מוקדמת, פדיון חופשה וכן לפיצוי בגין פיטורין שלא כדין, ובסך הכול 18 אלף שקל. בנוסף הוא טען שמאחר שחוזה העבודה שלו היה לתקופה קצובה, הוא זכאי להשלמת שכר עבור חמשת החודשים שנותרו בסך 97 אלף שקל.

 

הנתבעת, שיוצגה על ידי עו"ד חיים סודקביץ', טענה מנגד שהתובע לא היה שכיר אלא קבלן עצמאי ולכן אינו זכאי לפדיון חופשה או לדמי הודעה מוקדמת. היא הוסיפה שהוא זה שהתפטר ואף סירב להגיע לפגישה עם המנהל שלו. לדבריה, התובע זכאי רק לשכר בגין עבודתו בפועל, סכום שכבר שולם לו במלואו.

 

התקיימו יחסי עובד מעביד

השופטת חופית גרשון-יזרעאלי קבעה שבין התובע לחברה התקיימו יחסי עובד-מעביד. לדבריה, התובע השתלב בפעילות החברה, נקבעו לו מסגרת ימים ושעות עבודה, והוא עבד תחת פיקוח של מנהל הנתבעת. כל אלו, קבעה, מעידים על כך שהתובע היה עובד שכיר.

 

עם זאת הדגישה השופטת שחוזה העבודה שלו לא נחשב לחוזה לתקופה קצובה. לדבריה, גם אם יש לחוזה מועד סיום, הוא ייחשב קצוב רק אם אין בו הוראה המאפשרת לסיימו בטרם התקופה המוסכמת. אלא שבחוזה שעליו חתם התובע יש סעיף המאפשר את סיום ההתקשרות בהודעה בכתב חמישה ימים מראש. על כן נקבע שהתובע לא זכאי להשלמת שכר עד יולי 2012.

 

יחד עם זאת ציינה השופטת גרשון-יזרעאלי שפיטורי התובע בוצעו שלא כדין. היא קראה את המסרונים שהוחלפו בין התובע למעסיקו והתרשמה שהמנהל התכוון לפטר אותו ללא שימוע. משכך זכאי התובע למלוא הזכויות כעובד, בכללן פדיון חופשה ופיצוי על היעדר הודעה מוקדמת, בנוסף לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין. בסך הכול חויבה הנתבעת לשלם לו 18 אלף שקל.

 

לדברי עו"ד אורי שאבי, העוסק בדיני עבודה, הודעה על פיטורים באמצעות מסרון, הכוללת בתוכה את תאריך שליחת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים, לכאורה עומדת בדרישות החוק. עם זאת, לפי הפסיקה, פיטורי עובד צריכים להיעשות בתום לב ועם שימוע כדין. משכך, מכיוון שמהמסרונים עלה כי לא היה בכוונת המעביד לערוך שימוע, נקבע שפיטורי העובד נעשו שלא כדין.

 


פורסם לראשונה 19/05/2014 23:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים