שתף קטע נבחר

אפשר לנסוע בשקט?

בעקבות ההתרחשויות האחרונות בתאילנד: מה חושבים בעולם על המצב וכמה זה משפיע על הנופש הישראלי בבואו לבחור יעד לחופשה

המהומות וההפגנות האזרחיות כנגד המשטר בתאילנד, שהביאו את הצבא להכריז אמש על משטר צבאי בן 60 יום, גורמות נזק בלתי הפיך לתדימתה כמעצמת תיירות. בעולם נרשמת ירידה בפופולאריות של המדינה, למרות שנראה שהישראלים למודי המצבים הפוליטיים המורכבים - לא מושפעים מהמצב כלל.

 

עוד טיולים בערוץ התיירות:

דרכים צדדיות: טיול יין ברמת הגולן

תנו גז: טיול ג'יפים בקטלוניה

מתגלגלים: מדריך לטיולי קראוונים בארץ

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בשנים האחרונות השקיעה תאילנד משאבים אדירים בקידום התיירות למדינה האקזוטית, שהצליחו למצב אותה כיעד בטוח, זול ואטרקטיבי לא רק לתרמילאים, אלא גם למשפחות ולתיירים שהפרוטה בכיסם.

 

בשנת 2010 ביקרו בתאילנד כ-10 מליון תיירים וסיכומי השנה החולפת (2013), הצביעו על כניסה של 27 מליון תיירים (גידול של 167%).

 

בחוד החנית של הקידמה עומדת בנגקוק, שהשכילה לחלץ עצמה מתדמית הכרך הצפוף, המסוכן והמטונף אל ליגת הערים האטרקטיביות ביותר במזרח בפרט ובעולם בכלל עם היצע אינסופי של אטרקציות תיירותיות, מלונות מפנקים וקניות משתלמות שמתחדשים כל העת.

 

ההפגנות שמתחוללות במדינה החל מחודש נובמבר ומסלימות בהדרגה, הביאו את משרד החוץ התאילנדי להגדיר את המצב במדינה כ"בלתי צפוי". משמעותו היא מכת מחץ לתיירות. במקביל, הורידה ממשלת תאילנד את תחזיות כניסת התיירים למדינה בשנת 2014 מ-28.4 מיליון ל- 26.3 מליון.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מדינה כתאילנד, ש- 10% מהתמ"ג שלה נשען על תיירות ורשמה באופן קבוע עליות כה מרשימות במהלך העשור האחרון, לא יכולה להרשות לעצמה פגיעה תדמיתית כה קריטית. יש הטוענים שאחד השיקולים המרכזיים בהתערבות הצבא המלכותי של המדינה במצב נבעה מהפגיעה הכלכלית הצפויה מהיעדרות התיירים, שעשויה לערער עוד את המצב השברירי.

 

מאז תחילת המהומות פירסמו 40 מדינות ברחבי העולם אזהרת מסע לביקור בתאילנד. הונג קונג הגדילה לעשות ופירסמה בינואר סיווג שחור- כבוד ששמור למדינות כסוריה, מצרים והפיליפינים ובעקבותיו נרשמה ירידה של 50% בתנועת התיירות בין המדינות.

 

כתגובת נגד מתכננת לשכת התיירות התאילנדית קמפיין גלובלי מאסיבי תחת הסלוגן המבטיח (Thailand: Best Friend Forever" (BFF", (תאילנד: החברה הטובה לנצח).

 

ההפגנות שגבו בחצי השנה האחרונה את חייהם של 28 בני אדם ופצעו מאות, מתרכזות בבנגקוק כרגע בשדרות רטצ'אדמנואן (Ratchadamnoen). מוקד נוסף, קטן יותר, ממוקם מחוץ לקומפלקס הממשלה Chaeng Wattana ובסביבתו. 

 

בנגקוק והתייר הישראלי

ואיך המצב השברירי ישפיע על התייר הישראלי? בשנה שעברה יצאו מהארץ כ-135 אלף תיירים אל חופשת החלומות בתאילנד, ובזבזו בממוצע הרבה יותר מהתייר האירופאי. מה יהיה השנה?

 

דב קלמן, מנהל לשכת התיירות של תאילנד בישראל לא מודאג. "עד עכשיו נרשמה אפס השפעה. ב-4 החודשים האחרונים השוק גדל ב- 9% ביחס לאותם חודשים בשנה שעברה. לגבי האירועים של אמש עוד מוקדם לומר, אבל כבר קרה הרבה פעמים שהצבא התערב וכפה פשרה על שתי המפלגות. אמנם מפלגת השלטון האדומה והצהובה שבאופוזיציה לא הצליחו לגשר על הפערים ביניהן, אבל אף אחד לא מעיז להתעסק עם הצבא".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

בעקבות אירועי אמש פירסם משרד החוץ הישראלי עידכון לאזהרת המסע לתאילנד. על פי לשון ההודעה, ישראלים בתאילנד מתבקשים להימנע מלהגיע לריכוזי מפגינים, לאירועים בעלי אופי פוליטי, לתהלוכות ולריכוזי כוחות ביטחון.

 

עוד נמסר כי יש לנהוג בערנות ובמשנה זהירות, ולפעול על פי הנחיות הרשויות המקומיות והדיווחים בתקשורת.

 

למרות נתוני ההרוגים והפצועים קלמן לא מודאג ממצב ביטחונם האישי של התיירים. במסגרת ביקורו האחרון בתאילנד ממנו שב זה מכבר, ביקר בפארק לומפיני- מוקד נוסף של מפגינים. "היה שם פסטיבל אחד גדול, הפנינג של שירים וריקודים ואף אחד לא היה מזהה את המקום כמוקד הפגנה".

 

אם לשפוט על פי האפקטיביות של אזהרות המסע ליעדי נופש פופולריים כסיני וטורקיה, המצב בתאילנד יכול להתדרדר עוד הרבה עד שישפיע על שיקולי הישראלים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים