שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

וואלה יופי: הסעודיות רצות לניתוחים פלסטיים

סעודיות רבות עוברות ניתוחים פלסטיים כי אינן מרוצות מהמראה שלהן וכי צו האופנה מחייב. הבעיה: בשדה התעופה לא מזהים אותן בלוּק החדש

כשצעירות סעודיות רבות שבות לארצן הן נתקלות בשאלות על הנפיחות בפנים והמדבקות הרפואיות. "עשיתי ניתוח בגלל תאונת דרכים" - היא התשובה הדי קבועה שהן מספקות בכעס רב לפקידים בשדה התעופה. ברוכים הבאים לתעשיית הניתוחים הפלסטיים שדרכה עוברות הסעודיות. העיתון אל-חייאת שיוצא לאור בלונדון תיאר את התופעה הנרחבת בכתבה שכותרתה "סעודיות נוסעות עם הפנים שלהן ושבות עם פנים אחרות".

 

ארגנטינה: מלכת יופי מתה עקב ניתוח בישבן

 

עוד בחלון למזרח התיכון :

"חולה הטוויטר" המשותק שמרגש את סעודיה

ריקוד מושחת: הירדנים רוקדים סלסה ומוחים

מוכרים קיסמים ומקיזים דם. מקצועות העניים

תכירו, שביזות יום א'. שירות חובה גם במפרץ

 

על פי פרסומי האגודה הבינלאומית לניתוחים פלסטיים, ההליך הרפואי נפוץ מאוד בסעודיה בקרב נשים בנות 30-19, והממלכה נמצאת ברשימת 25 המדינות שמובילות בביצוע ניתוחים פלסטיים לצד ארצות הברית, הודו, סין, ברזיל ומכסיקו.

 

הצעירות הסעודיות מנתחות בעקבות צו האופנה (צילום: AP) (צילום: AP)
הצעירות הסעודיות מנתחות בעקבות צו האופנה(צילום: AP)

כתב "אל-חייאת" ציין בכתבתו כי 40 אחוזים מהסעודיות שמבצעות את הניתוחים הפלסטיים הן בשכבת הגיל 37-28. 18 אחוזים מהן בנות 30-20 ו-25 אחוזים בנות 50-37. 17 אחוזים מהנשים בכל שכבות הגילים שצוינו אמרו שאינן הלכו או מתכוונות ללכת לניתוחים פלסטיים משום שאינן חושבות שיש בהם צורך רק בגלל צו האופנה.

 

לא מזהים את המנותחות בשדה התעופה

אלא שנשים אלה נחשבות למיעוט בשעה שהרוב הגדול של הסעודיות מבקשות לעשות שינוי בפניהן, בין שבמרפאות בסעודיה ובין שמחוץ לממלכה.

 

מנאר חזרה באחרונה מחו"ל אחרי שעשתה ניתוח באף. "המנתחים יודעים שהניתוח עלול ליצור בעיה במעברי הגבול. הרופא נתן לי אישור שמעיד על כך שעברתי ניתוח וביקש ממני להציגו בשדה התעופה אם יהיה בלבול. אולם אני לא זקוקה לו. אפשר לאמת את הזהות שלי אם רק יתרכזו בשדה התעופה", אמרה מנאר. היא עצמה סיפרה כי הייתה עדה למקרה שבו אישה שעברה ניתוח פלסטי עוכבה בשדה התעופה משום שלא הייתה התאמה בין תמונתה בתעודת הזהות לבין המראה החדש שלה.

 

אום נור גם עברה ניתוח פלסטי באפה. לדבריה, המעבר בגבול אחרי "ניתוח מביך", עם כל השינויים באף והנפיחות, מקשים על הרשויות בנמל התעופה לזהות את המנותחות לפי תעודות הזהות או הדרכונים שלהן. "לכן הגעתי עם דו"ח רפואי שמפרט את כל הניתוחים שעברתי ונתתי אותו לפקידה בשדה התעופה אחרי שהבחנתי שהיא מתפלאת לנוכח המראה שלי. היא הסתכלה היטב ובדקה את תווי הפנים שלי מכל הצדדים".  

 

דובר מחלקת הדרכונים בסעודיה, אחמד א-לחידאן, סיפר לעיתון "אל-חייאת" שהפתרון שלו להשיג זיהוי מוחלט של נשים שעברו ניתוחים פלסטיים הוא לקחת מהן טביעות אצבע. "זה האמצעי ששולל את הספק ומיידע אותנו אם התמונה בדרכון או בתעודת הזהות של הגברת היא אכן של אותה אחת". לדבריו, "יש מעברי גבול ושדות תעופה שמסתמכים על טביעות אצבע רק במקרה של חשד, אך יש גם מקומות שבהם משתמשים תמיד בטביעת אצבע". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
(אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים