שתף קטע נבחר

מוסיף המון: 3 עוגות בחושות עם לימון

בטעם וניל, עם ג'ינג'ר וגם עם ארל גריי: תומר כבירי (מרכז קורס קונדיטוריה ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים") מגיש את המדריך השלם לעוגות בחושות עם לימון וגם שלישיית מתכונים. כתבה שישית ואחרונה בסדרה

עוגת לימון בחושה טובה היא בגדר חובה בארסנל המתכונים של כל אופה חובב. הלימון הוא חומר גלם זמין ולא יקר, כך שאין פלא שסוג זה של עוגות הפך לפופולרי כל כך בארצנו.

 

לפניכם שלושה מתכונים שונים, שלהם דבר אחד משותף: שימוש בלימונים טריים.

 

1. פולונז לימון

עוגת לימון חגיגית המגיעה, איך לא, מפולין. ניתן לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק או בתבנית קוגלהוף (סיר פלא), כנהוג במזרח אירופה.

 

ועוד משהו: מי שמעוניין לגוון - יכול להוסיף 20-30 גרם מיץ יוזו.

 

המרכיבים:

135 גרם חמאה

135 גרם (1/2 כוס + 4 כפות) סוכר

2.5 ביצים (160 גרם)

180 גרם (1 כוס + 2 כפות ) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה (3 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל (3 גרם)

1 כף חלב (15 מ"ל)

1/2 כוס אבקת סוכר (75 גרם) 

קליפה מגורדת מ-3 לימונים

 

אופן ההכנה: 

  1. מקרימים בעזרת וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר. מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים את החלב ואת גרידת הלימון.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות.

 (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

2. עוגת ג'ינג'ר לימון

רשימת המרכיבים אותם ניתן לשדך לעוגת לימון היא אינסופית. במקרה זה בחרתי בג'ינג'ר מסוכר, שנותן ניגוד מעניין לטעם הלימון. את הג'ינג'ר המסוכר ניתן למצוא במדפי הפירות המיובשים במרכולים.

 

המרכיבים: 

60 גרם חמאה

2.5 ביצים (160 גרם)

1 חלמון

160 גרם (1 כוס+3 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל (4 גרם)

2 כפות שמנת חמוצה (60 גרם)

2 כפות גבינת שמנת (60 גרם)

160 גרם (1 כוס+1 כף) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

1/3 כוס מיץ לימון

1 זסט לימון

55 גרם ג'ינג'ר מסוכר (4 כפות)

 

אופן ההכנה: 

  1. מקציפים ביצים, חלמון סוכר ווניל. מוסיפים שמנת חמוצה וגבינת שמנת וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה חלקה.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה ויוצקים פנימה מיץ לימון וזסט לימון.
  3. מוסיפים ג'ינג'ר מסוכר וחמאה מומסת קרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות.
  4. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 40 דקות נוספות.

 (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

3. עוגת לימון עם ארל גריי 

זוהי תוצאת ניסוי מעניין שערכתי בבית הספר עם מספר תלמידים. האתגר היה לקחת שני טעמים שאנו רגילים לצרוך בנפרד, ולחבר אותם למאפה/קינוח אחד. העוגה שלפניכם ניצחה ברוב קולות.

 

גיוון:

את עלי הארל גריי ניתן להשאיר בתוך העוגה, או לחלוט אותם בכדי למצות את טעמם ולסנן אותם החוצה.

 

המרכיבים: 

65 גרם מרציפן 50% שקדים

78 גרם סוכר (1/2 כוס)

13 גרם דבש (1 כף)

13 גרם סוכר אינברטי (1 כף) - ניתן להמיר בדבש

195 גרם ביצים (3 ביצים)

1 כף עלי תה ארל גריי

145 גרם קמח (1 כוס)

155 גרם חמאה פושרת

זסט מלימון אחד

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את עלי התה עם 65 מ"ל (1/3 כוס) מים פושרים ומניחים למספר דקות.
  2. מערבבים בעזרת וו גיטרה את הסוכר והמרציפן. מוסיפים בהדרגה את הדבש, הסוכר האינברטי והביצים.
  3. מוסיפים לתערובת קמח, חמאה פושרת וזסט הלימון.
  4. יוצקים פנימה את תערובת התה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 60 דקות.

 (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)

המתכון באדיבות תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
עם ג'ינג'ר ולימון. עוגה בחושה
צילום: שירן כרמל
מומלצים