שתף קטע נבחר

המיני-מסוק האוטונומי של גוגל

הרומבה שלכם אולי יודע להסתובב בחדר לבד ולנקות, אבל מי יעשה חלונות? צפו בטנגו שיודע בדיוק איפה הוא נמצא בחלל ולאן הוא צריך להגיע

חוקרים באוניברסיטת פנסילווניה בראשותו של פרופסור ויג'אי קומאר (Vijay Kumar) הרכיבו סמארטפון נסיוני של גוגל על קוואדקופטר (מסוק זעיר) ונתנו לו להסתובב במעבדה ברשות עצמו בחדר ללא חיישנים וללא שימוש ב-GPS. 

  

 

הכישוף מבוסס על גוגל טנגו: סמארטפון שמסוגל לקלוט תנועה מלאה של עצמו ובאותו זמן ליצור מפה תלת מימדית של הסביבה. שילוב של שניהם עם רבע מיליון חישובים בשנייה, מאפשרים למכשיר ליצור מודל של החלל סביב המשתמש. הפרויקט בשלבים ראשוניים וגוגל נותנת למפתחים להשתמש בטכנולוגיה, כמובן, כדי לקדם גם את המחקר שלה.

 

בסרטון שהוציא צוות המפתחים, נראה המסוק חוזר לאותה נקודה באוויר לאחר שמזיזים אותו וחוזר לנתיב שנקבע מטאבלט מרוחק גם כשמפריעים לו. על פי אתר IEEE פרופסור קומאר אומר כי המידע היחיד על פיו פועל הכלי הוא התנוחה שלו, שמורכבת מהכיוון והמיקום שלו בחלל ביחס לנקודת ההתחלה. חיישן נוסף משיג מידע לגבי גובה ומהירות (IMU). הלאפטופ שולח רק מסלול ומעבד את תמונת החדר שהוא מקבל מהמסוק.

 

חוץ מהטנגו, המכשירים בהם השתמשו החוקרים מאוניברסיטת פנסילווניה זמינים לציבור הרחב. אם הטנגו של גוגל יהיה זול, זה עתיד לשנות לגמרי את הדרך בה מכשירים כמו שואבי אבק ורובוטים מרחפים ינווטו בתוך מבנים. "זה ממש להצמיד את המכשיר לרובוט ולהפוך אותו אוטונומי", אומר פרופסור קומאר, ומוסיף כי הדבר מנמיך את החסם בפני רובוטים אוטונומיים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים