שתף קטע נבחר

רוב תאונות העבודה הקטלניות - בבניין

דו"ח משרד הכלכלה והביטוח הלאומי: הסיכון להיהרג בתאונת עבודה בענף הבינוי עומד על פי 3 לעומת ענף התעשייה. כ-63% מההרוגים בענף היו עובדי קבלן . בסך הכל נהרגו אשתקד 62 עובדים - עלייה של 3.2% לעומת 2012

הסיכון של עובד בענף הבנייה להיהרג בתאונת עבודה גבוה פי 3 מעובד בענף התעשייה. כך קובע דו"ח שפרסמו היום (א') משרד הכלכלה והמוסד לביטוח לאומי, הסוקר את תאונות העבודה בשנים 2013-2009.

 

 

מהנתונים עולה כי בשנת 2013 התרחשו 59 תאונות עבודה שגבו את חייהם של 62 עובדים - עלייה של 3.2% לעומת שיעור ההרוגים ב-2012. הענף הקטלני ביותר הוא ענף הבנייה, עם 32 הרוגים מתאונות עבודה - 51.6% מתאונות העבודה הקטלניות, כאשר מחצית מההרוגים בענף (53%) היו עובדים זרים. 

 

 בנוסף, לעובדי הקבלן בענף הבינוי נשקף סיכון גבוה יותר, עם 63% מההרוגים בענף בשנת 2013 בתאונות עבודה. 47% מהתאונות בענף היו כתוצאה מנפילה מגובה, למשל נפילה מפיגומים, מגגות, מסולמות ולפירים פתוחים. כ-24% מהתאונות בענף התרחשו כתוצאה ממכה מעצם נע.

 

בענף התעשיה נהרגו 16 עובדים אשתקד כתוצאה מתאונות עבודה, רובן (50%) כתוצאה ממכה מעצם נע. עוד עולה מהנתנים, כי בעוד ששיעור ההרוגים בבנייה ל-100 אלף מועסקים עמד אשתקד על 12.6, בהתעשייה הוא עמד על 3.98%.

 

188 עובדים נפצעו ב-4 שנים

בבחינת השנים 2009 עד 2012 עלה, כי מספר העובדים שקיבלו דמי פגיעה מתאונות עבודה טיפס מכ-65 אלף לכ-69.6 אלף. עם זאת, נרשמה ירידה של כ-7% בשיעור הנפגעים ביחס למספר המועסקים. בסך הכל נפצעו בשנים אלו למעלה מ-188 עובדים, כאשר רוב הפציעות (58%) התרחשו בשלושה ענפים עיקריים - תעשיה (18%) מסחר (15%) ובינוי (12%).

 

ורדה אדוארדס, מפקחת עבודה ראשית וראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה, מסרה כי "היקפן של תאונות העבודה במשק והמחיר שהן גובות מהעובד, מהעסקים ומהמשק כולו , מחייבות את כל הגופים הפועלים במדינה בתחומי בטיחות העובד ובריאותו ליזום ולפעול לשיפור המצב. מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית מוביל את המאבק בתאונות העבודה ומחלות המקצוע בישראל".

 

מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ' שלמה מור יוסף, מסר כי "הביטוח הלאומי משלם מידי שנה כ-4 מיליארד שקל כפיצוי לעובדים שנפגעו בעבודה וכן לבני משפחותיהם במקרה של מוות. אולם בראש ובראשונה חייב כל מי שמעסיק עובדים לדעת כי האחריות מוטלת עליו. הוא אחראי לנהל את הסיכונים במקום העבודה ולבצע את כל הנדרש על מנת למזערם, עליו לפעול על פי הוראות החוק והתקנות ולהבטיח שעובד הקם בבוקר לעבודתו-ישוב ממנה בריא ושלם".

 

במשרד הכלכלה ציינו כי על רקע העובדה שהגורם הראשי לתאונות מוות בענף הבינוי הינו 'נפילה מגובה', מינהל הבטיחות מקדם הכשרה בנושא עבודה בגובה למנהלי עבודה בבנייה.עוד ציינו, כי באוגוסט הקרוב ייכנסו לתוקף תקנות חדשות שיחייבו מקומות לנתח את הסיכונים במקום העבודה ולנהל אותם, לרבות הכנת תכנית ארגון בטיחות באתרי בניה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים