שתף קטע נבחר

"לא לגבולות 67": קמפיין להעסקת מבוגרים

עובדים רבים נאלצים לצאת לגמלאות בגיל 67 גם בניגוד לרצונם, כי כך קובע החוק. נציג עמותת והדרת - שפתחה בקמפיין הקורא לבטל את חובת הפרישה, וח"כ אראל מרגלית המקדם הצעת חוק בנושא - הסבירו באולפן ynet מדוע יש להותיר את ההחלטה בידי העובדים. צפו

"לא לגבולות 67" - זהו שמו של קמפיין חדש בו פצחה היום (א') עמותת והדרת, בקריאה לביטול חובת הפרישה בגיל הקבוע כיום בחוק. אור ניר, מיוזמי הקמפיין, וח"כ אראל מרגלית (עבודה) שמקדם הצעת חוק בעניין, הסבירו באולפן ynet מה הבעייה עם החוק הקיים ומדוע יש צורך לשנות אותו. צפו בראיון.

 

צפו בראיון באופן yent:

 
עמותת והדרת פועלת לקידום מעמדם של אזרחים ותיקים בתחום התעסוקה. הקמפיין כולל שורה ארוכה של חברי כנסת וידוענים, שהצטלמו עם שלט הנושא את הכיתוב "לא לגבולות 67", ביניהם הח"כים בו'זי הרצוג, נחמן שי ואיציק שמולי (עבודה), מירי רגב ומשה פייגלין (ליכוד), איילת שקד (הבית היהודי), הסופרת סמדר שיר, הזמרת סי היימן ועוד.

 

את הקמפיין גיבשו עבור העמותה סטודנטים לתקשורת מהמרכז הבינתחומי בהרצליה במסגרת לימודיהם. ניר הסביר כי הקמפיין נועד לאפשר "לצאת מהקיבעון המחשבתי שאנשים שבגיל 67 עשו את שלהם". ח"כ מרגלית הדגיש כי המטרה אינה לחייב אנשים לפרוש בגיל מבוגר יותר, אלא לתת להם את זכות בחירה בנושא.  

 

על פי נתוני עמותת והדרת, כ-15% בלבד מהמבוגרים לאחר גיל הפרישה עדיין עובדים ותוחלת העוני אצל מבוגרים נמצאת בעליה מתמדת, כאשר ליותר מ-66% מהעובדים שפרשו לגמלאות אין כיום כלל פנסיה. 

 

מנכ"לית והדרת, ריבי בלר, מסרה כי הם דורשים להפסיק לכפות על אנשים שאינם רוצים בכך לפרוש מעבודתם בגיל 67 או 62 - גיל הפרישה לנשים. "כולנו מכירים את הסוגיה מהבית", אמרה. "לכולנו יש בני משפחה, אם במגזר הפרטי או הציבורי שנאלצו בכפייה לפרוש ללא שום סיבה חוץ מהתאריך שעל לוח השנה. את העוול הזה אנחנו באים לתקן".

 

בהכנת הידיעה השתתפה בילי פרנקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום, יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ'
ח"כ אראל מרגלית
צילום: אלי מנדלבאום, יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ'
מומלצים