שתף קטע נבחר

דרושים: 180 ציידי ראשים לגילוי סטארט-אפים

במשרד המדען הראשי מחפשים 180 מומחים בכל הגילאים, שתפקידם יהיה לבחון סטארט-אפים ולהחליט אילו מהם יזכו לתקצוב המשרד. הדרישות: השכלה רלוונטית וניסיון בענפי ההיי-טק והביו-טק. השכר: 267 שקל לשעה

מהנדסים בתחום ההיי-טק או ביו-טק? בלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה מחפשים בימים אלו אחר כ-180 מומחים, שבסמכותם יהיה לאתר ולבחור סטארט-אפים שיקבלו תמיכה מתקציב המחקר והפיתוח של המשרד.

 

עוד על חיפוש עבודה - בערוץ קריירה :

 

המדען הראשי, אבי חסון, מסביר כי המומחים מהווים חלק מצוות גדול של יועצים חיצוניים, המלווים את החברות המבקשות תקציבים לפרויקטים מהמדען הראשי. "אנחנו מכוונים לאנשים בכירים בתחומם, שיש להם ניסיון והשכלה אקדמית, דוגמת מנכ"לים ומנהלי מו"פ (מחקר ופיתוח) בחברות גדולות וקטנות", הוא מפרט.

 

המומחים מתחלקים לפי התמחויות, ב-6 תחומים מרכזיים: מערכות, מדעי החיים, אלקטרוניקה, תקשורת, תוכנה ותעשייה מסורתית. הסטארט-אפים הזוכים משתלבים באחד ממסלולי המענקים שמציע המדען הראשי, דוגמת תוכנית החממות - שמממנת מו"פ תחרותי לחברות, או קמין - קידום מחקר יישומי באוניברסיטה. חסון מציין כי מדי שנה הם מקבלים אלפי פניות מחברות לתקצוב פרוייקטים, מתוכם כ-1,000 חברות זוכות לתקצוב בפועל. סך התקציב למענקים עומד כיום על כ-1.5 מיליארד שקל, לאחר שנשחק באופן משמעותי בעשור האחרון. "יש פי 5 ביקושים על התקציב", מספר חסון.

  

שכר ואופי עבודה

העבודה היא לפי שעה, כאשר כמות השעות תלויה במידת הפניות של כל בודק ובכמות התיקים שהוא מקבל בהתאם לביקושים. במשרד מציינים כי יש בודקים שעובדים שעות בודדות ויש בודקים שעובדים כמעט במשרה מלאה, כאשר ניתן להגיע עד ל-180 שעות בחודש. השכר נקבע לפי תעריפי התקשרות עם נותן שירותים חיצוניים, כאשר השכר של רוב הבודקים ברמת הניסיון הנדרשת יעמוד על 267 שקל לשעה.

 

חסון מבהיר כי במשרד תרים אחר בודקים מכל המגזרים ומכל רחבי הארץ. אין מגבלת גיל אמנם, אבל יש דרישות ניסיון ומשום כך היא יכולה להתאים גם לבכירים בתחום ההיי-טק בגילאים מבוגרים יותר, המתקשים למצוא עבודה סדירה. "יש אנשים שזה מתאים להם גם במשרה חלקית, בנוסף לעיסוקים כאלה ואחרים", הוא מסביר. "בנוסף, זו עבודה סופר מעניינת כי מקבלים מבט מאקרו על הטכנולוגיה בישראל".

 

העבודה מתבצעת לפי הזמנת העבודה של לשכת המדען הראשי וכוללת בדיקה מפורטת של החברה, בסופה מציג הבודק את מסקנותיו בפני הוועדה הרלוונטית בלשכת המדען הראשי בירושלים. בדיקת הסטארט-אפים כוללת בין היתר ביקור באתרי החברה, הכנת חומרי רקע, כתיבת חוות דעת, הגשת המלצות, והשתתפות בדיונים ובסיורים. לדברי חסון, הליך הבדיקה נחשב ייחודי לישראל. "הרבה מדינות באות אלינו כדי ללמוד אותו", הוא מספר. "לא מדובר רק בחוות דעת - זה תמיד כולל ביקור בחברה ובדיקה של הטכנולוגיות, הצוות, תוכניות עבודה, שיווק ועוד". 

  

כיום מועסקים במשרד כ-130 בודקים, אולם אחת לכמה שנים מתקיים מכרז על המשרה, כדי לרענן את השורות ולהתאים את ההתמחויות להתפתחויות הטכנולוגיות. המומחים מופעלים גם לליווי פעילויות אחרות, למשל בחיבור כין צורכי חברות בין-לאומיות להיצע החברות שיש בארץ. בנוסף הם מספקים ייעוץ בניתוח בארץ ובעולם ובצמצום פערים טכנולוגיים ועסקיים לצורך שיפור כושר התחרות של ישראל בתחומי הטכנולוגיה השונים.

 

מי יכול להתקבל?

המומחים נדרשים להיות מהנדסים בעלי ותק וניסיון והיכרות עם ענפי ההיי-טק והביו-טק, המחזיקים בתואר אקדמי ראשון לפחות ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג. בנוסף נדרשים המועמדים לעמוד בתנאי סף השכלה וניסיון ספציפיים בכל תחום. הניסיון הכללי הנדרש:

 

לבעלי תואר ראשון בכל התחומים למעט תוכנה - ניסיון של לפחות 13 שנים במהלך 15 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי ו/או בהערכת תכניות מו"פ למוסדות תמיכה ממשלתיים וגופי השקעה. כמו כן, ניסיון עבודה במו"פ תעשייתי של 7 שנים לפחות בעבר.

 

  • לבעלי תואר ראשון בתחום התוכנה בלבד - ניסיון של 7 מתוך 10 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי ו/או הערכת תכניות מו"פ למוסדות תמיכה ממשלתיים וגופי השקעה. כמו כן, נדרש ניסיון עבודה במו"פ תעשייתי של 5 שנים לפחות בעבר.

 

  • לבעלי תואר שני בכל התחומים למעט תוכנה - ניסיון של 9 שנים לפחות במהלך 12 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי ו/או הערכת תכניות מו"פ למוסדות תמיכה ממשלתיים וגופי השקעה. כמו כן, נדרש ניסיון עבודה במו"פ תעשייתי של 7 שנים לפחות בעבר.

 

לבעלי תואר שני בתחום התוכנה בלבד - ניסיון של 5 מתוך 8 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי ו/או הערכת תכניות מו"פ למוסדות תמיכה ממשלתיים וגופי השקעה. כמו כן, נדרש ניסיון עבודה במו"פ תעשייתי של 5 שנים לפחות בעבר.

 

לבעלי תואר שלישי בכל התחומים למעט תוכנה - ניסיון של 6 שנים לפחות במהלך 9 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי. ו/או שביצע לפחות 6 הערכות פרויקטי מו"פ עבור מוסדות תמיכה ממשלתיים ו /או גופי השקעה בכל אחת מחמש השנים האחרונות. כמו כן, נדרש ניסיון עבודה במו"פ תעשייתי של 5 שנים לפחות בעבר. דרישה זו לא תחול לגבי מציעים בתחום מדעי החיים.

 

לבעלי תואר שלישי בתחום התוכנה בלבד - ניסיון של שנתיים לפחות במהלך 4 השנים האחרונות שקדמו למועד האחרון להגשת הצעות למכרז זה בעבודה במו"פ תעשייתי ו/או שביצע לפחות 6 הערכות פרוייקטי מו"פ עבור מוסדות תמיכה ממשלתיים ו /או גופי השקעה בכל אחת מחמש השנים האחרונות.

 

במשרד המדען הראשי מבהירים כי מועמדים יוכלו להגיש הצעות למכרז רק אם אינם מחויבים למקום עבודה אחר, או מחויבים למכסה של ל-90 שעות לכל היותר. זאת למעט בתחום התוכנה בו ניתן להיות מחויבים למכסה של 100 שעות לכל היותר.

 

הגשת מועמדות למשרה

מעוניינים לעבוד כבודקים? הגשת המועמדות לתפקיד כרוכה בהגשת מכרז כולל כל הטפסים והאישורים.

 

את המועמדות יש להגיש לתיבת המכרזים של משרד הכלכלה, רחוב בנק ישראל 5, קריית הממשלה, ירושלים בקומת הכניסה, ליד המעליות. הגשת הצעה למכרז חייבת בתשלום בסך 500 שקל (שלא יוחזרו) עבור המסמכים. התשלום יבוצע באמצעות אתר האינטרנט של משרד הכלכלה או בהפקדה לבנק הדואר, סניף 001, לחשבון מס' 31514 לטובת משרד הכלכלה.

 

ניתן להגיש מועמדות עד ל-2 ביולי 2014, בשעה 12:00. את המכרז המלא וההוראות המפורטות למילואו ניתן למצוא בכתובת http://ocs.org.il או באתר משרד הכלכלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: אמנון הס
אבי חסון המדען הראשי
צילום: אמנון הס
מומלצים