שתף קטע נבחר

ההיסטריה הלילית: נתניהו ניסה להריץ את ויזל לנשיאות

אמש בשעת לילה מאוחרת, זמן קצר לפני הדד-ליין, עוד ניסה ראש הממשלה להריץ את חתן פרס נובל לשלום לתפקיד מחליפו של פרס. הוא צלצל למספר שרים ובדק כיצד ניתן להעניק "אזרחות בזק" לויזל שאינו ישראלי

אם מישהו עוד היה זקוק להוכחה עד כמה בנימין נתניהו לא רוצה לראות את ראובן ריבלין בבית הנשיא - מספיק היה להתרשם מהתנהלותו של ראש הממשלה בליל אמש. רגע לפני הדד-ליין, לאחר שכל ששת המועמדים כבר הגישו את חתימותיהם ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ועם ישראל הלך לישון, ניסה ראש הממשלה להציג מועמד חלופי - בניסיון אחרון למנוע את בחירתו האפשרית של ריבלין לנשיא. אמש (יום ג'), בשעת לילה מאוחרת, ניסה נתניהו בניסיון של הרגע האחרון להריץ את אלי ויזל כמועמד לנשיאות.

 

סיפורים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

נתניהו התקשר למספר שרים וביקש את תמיכתם במהלך. חלק מהשיחות נעשו כאשר המועד האחרון להגשת מועמדות בבחירות - חצות הליל - כבר מתקרב.  אלא שאז התגלה שלוויזל בן ה-85 אין אזרחות ישראלית. נתניהו בדק אופציה לסדר לויזל "אזרחות בהליך מהיר", אבל בסופו של דבר, מורכבות המהלך כמו גם האפשרות שראש הממשלה לא יצליח לגייס רוב לתמיכה בויזל, הובילו אותו לגנוז את הרעיון. אגב, עוד קודם לגניזת הרעיון - בדק נתניהו אפשרות לדחות מעט את הבחירות שצפויות להתקיים ב-10 ביוני, על מנת לאפשר את הצטרפותו למרוץ של חתן פרס נובל לשלום, שמעולם לא התגורר בישראל.

 

ויזל, שנולד ברומניה, גורש עם משפחתו למחנה אושוויץ בשנת 1944 ושרד שם את זוועות השואה. לאחר שהיגר לארצות הברית הוא החל בפעילות ציבורית להנצחת מורשת השואה, והפך לדמות המרכזית והמוכרת ביותר בארצות הברית בתחום זה. ויזל עודד ניצולי שואה אחרים לספר את סיפוריהם, ובעצמו פרסם יותר מ-40 ספרים. בשנת 1986 הוענק לו פרס נובל על פועלו ב"וועדה הנשיאותית לזכר השואה", שבראשה עמד.

זה שעוזב וזה שנתניהו רצה שיחליפו. פרס וויזל (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
זה שעוזב וזה שנתניהו רצה שיחליפו. פרס וויזל(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

בנובמבר האחרון קיבל ויזל מנשיא המדינה שמעון פרס את עיטור הנשיא, עיטור שהיה מעניק בעצמו אם יוזמת נתניהו הייתה יוצאת לפועל. אבל יוזמה זו לא צלחה, ונתניהו נאלץ לפרסם הודעת

 תמיכה בריבלין, שבה הזכיר כי לשניים היו "ימים טובים יותר וימים טובים פחות". הודעת תמיכה זו אף הובילה לעימות מול אביגדור ליברמן, שמקורביו אמרו כי לא עודכן בנוגע לה.

 

בסופו של דבר, כוללת רשימת המועמדים לנשיאות פרט לריבלין מהליכוד ביתנו גם את ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר (העבודה), השופטת בדימוס דליה דורנר, ח"כ מאיר שטרית (התנועה), יו"ר הכנסת לשעבר דליה איציק וזוכה פרס נובל פרופסור דן שכטמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים