שתף קטע נבחר

שר הודי: "אונס לפעמים מוצדק ולפעמים לא"

ר"מ הודו החדש טרם התבטא על מקרה אונס שתי הנערות ותלייתן על עץ. אך חבר מפלגתו לא שש לשמור על שתיקה: "עד שאין תלונה, לא קרה כלום"

בשעה שהודו סוערת בעקבות מקרה האונס הקטלני האחרון במחוזותיה, תיאר שר המשתייך למפלגתו של ראש הממשלה ההודי הטרי, נרנדרה מודי, אונס כ"פשע חברתי שלעיתים הוא נכון ולעיתים הוא לא".

 

מנהיגי מדינת המחוז אוטר פראדש, שבה שתי בנות-דודות בנות 12 ו-14 נאנסו ונתלו על עץ, נתקלו בביקורת קשה בגלל העובדה כי טרם ביקרו בזירת האירוע ומשום שהאשימו את כלי התקשורת בניפוח הסיפור. אולם לא רק באוטר פראדש גרמו הפוליטיקאים לתרעומת ציבורית נגדם. בבולאל גאור, שר הפנים ממפלגת BJP, האחראי על חוק וסדר במדינת המחוז מדהיה פראדש, אמר כי אונס נחשב כפשע שאירע רק אם הוא מדווח למשטרה.

מוחים ומדליקים נרות לזכר הנערות (צילום: AP) (צילום: AP)
מוחים ומדליקים נרות לזכר הנערות(צילום: AP)

"מדובר בפשע חברתי שתלוי בגבר ובאישה. לפעמים זה נכון, לפעמים זה לא. עד שאין תלונה - לא קרה כלום", אמר לעיתונאים. גאור הוסיף כי הוא מבין ללבו של ראש מדינת המחוז אוטר פראדש, מוליאם סינג יאדב, שבבחירות האחרונות יצא נגד הטלת עונש מוות על מבצעי אונס קבוצתי. "בנים עושים טעויות: עליהם להיתלות עבור אונס?", תהה יאדב.

 

עוד חדשות בעולם :

ארה"ב מחפשת תוכנה המגלה ציניות בטוויטר

הגיעה לפסגה: בת 13 כבשה את האוורסט

אושר בגרמניה: הפנסיה לעובדי הגטו תורחב

 

מפלגתו של ראש הממשלה מודי התנערה במהרה מאמירותיו של גאור וכינתה אותן "דעותיו האישיות שאינן משקפות את גישת המפלגה". אך מודי, שהושבע לתפקידו בשבוע שעבר לאחר שנחל הצלחת ענק בבחירות, טרם השמיע קולו על רצח שתי הבנות.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
העץ שעליו נתלו הבנות (צילום: AP) (צילום: AP)
העץ שעליו נתלו הבנות(צילום: AP)
 

אביה של אחת הקורבנות ודודה של האחרת, אמר כי הוא ובני משפחתו ניסו לדווח על המעשה למשטרה המקומית אולם השוטרים סירבו להקשיב להם. שלושה בני אדם נעצרו בחשד לרצח הבנות ושני שוטרים עוכבו לחקירה בחשד שניסו לטייח את המקרה.

 

בתוך כך, בימים האחרונים פורסמו עוד מקרי אונס קטלניים במדינה. אישה שנאנסה על ידי חבורת גברים במחוז באוטר פראדש אולצה

לשתות חומצה ונחנקה למוות. אישה אחרת נורתה למוות בצפון-מזרח הודו בזמן שהתנגדה לתוקפיה.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, אמר כי הוא "מזועזע במיוחד" מהאונס של שתי הנערות ורציחתן. "עלינו להגיד 'לא' לגישה ההרסנית והמבטלת לפיה - 'בנים מתנהגים כמו בנים'", אמר בהודעה שפורסמה השבוע.

 

כל 21 דקות בממוצע מדווח מקרה אונס בהודו לרשויות אכיפת החוק, אך אלה מתקשות לטפל בתלונות ולהרתיע את התוקפים. ב-2012 זעזע את הודו מקרה אונס קבוצתי של סטודנטית צעירה באוטובוס שהוביל בסופו של דבר למותה. בעקבות המקרה החלה להתגבר מודעות לפשעי מין ולאלימות נגד נשים ברחבי המדינה ובמקביל נעשו ניסיונות להחמיר עונשים נגד אנסים, אולם הדיווחים המחרידים המגיעים מהמדינה ממשיכים לזרום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפגנה נגד אלימות כלפי נשים בהודו
צילום: AP
מומלצים