שתף קטע נבחר

כיל עתרה לבג"ץ בעקבות מסקנות ששינסקי

כימיקלים לישראל טוענת כי האוצר אינו מאפשר לה לקבל את מלוא המסמכים ששימשו את ועדת ששינסקי 2 בבואה לגבש את המלצותיה. הוועדה המליצה להטיל תמלוג אחיד של 5% מההכנסות על שימוש באוצרות טבע ולגבות בנוסף מס רווחי יתר של 42% על רווחי תאגיד העושה שימוש באוצרות טבע

חברת כימיקלים לישראל, שהיא החברה שתושפע יותר מכל ממסקנות ועדת ששינסקי 2, הגישה עתירה לבג"ץ נגד המדינה. בעתירה נטען כי משרד האוצר אינו מאפשר לחברה לקבל לידיה את מלוא המסמכים ששימשו את ועדת ששינסקי בבואה לגבש את המלצותיה.

 

 

בעתירה, אשר הוגשה על ידי עוה"ד ד"ר דוד תדמור, אפרת כהן ואורטל גר, ממשרד תדמור ושות', נכתב בין היתר: "המלצות בדבר שינויים כה דרמטיים, בעלי משמעות כלכלית אדירה לעותרות, מחייבות שימוע בהתאם להוראות הדין – על בסיס החומר שעמד בפני הוועדה עת גיבשה את מסקנותיה ותוך מתן פרק זמן סביר ללמוד את החומר, להגיב לו ולהשיב למסקנות הוועדה. לא כך נוהגת הוועדה".

 

בין המסמכים שביקשה כימיקלים לישראל לראות נמצאות חוות דעת שהוגשו מטעם מומחים ופרוטוקול של דיוני הוועדה. הוועדה המליצה להטיל תמלוג אחיד של 5% מההכנסות על שימוש באוצרות טבע ולגבות בנוסף מס רווחי יתר של 42% על רווחים של תאגיד העושה שימוש באוצרות טבע ומשיא תשואה של למעלה מ-11% על נכסיו.

 

עם זאת, בחרה הוועדה להחריג את המים המינרליים ממסקנותיה ולהותיר את ההכרעה בנוגע לחומרי חציבה למועד מאוחר יותר, כאשר תסיים ועדה אחרת שעוסקת בנושא זה את עבודתה. כך קרה שהמלצותיה של ועדה זו משפיעות בעיקר על כימיקלים לישראל, שהיא הבעלים של מפעלי ים המלח, חברת הברום, חברת המגנזיום ורותם אמפרט. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים