שתף קטע נבחר

מוצפים בקו"ח? כך תעשו סדר בבאלגן

פרסמתם משרת דרושים - אבל אתם טובעים בערימות קורות החיים? פנו זמן למיון, חלקו אותם לשלוש ערימות לפי מידת ההתאמה ואל תבהלו מקורות חיים מבולגנים - כך תחסכו טעויות בגיוס מועמדים לא מתאימים

פרסמתם משרה ביום חמישי, יצאתם אל סוף השבוע, יום ראשון הגיע ונכנסתם למייל. מבט חטוף ברשימת המיילים החדשים מספיק כדי לגרום לתחושת ייאוש קל, ובעיקר לתהות מאיפה מתחילים לסנן את מאות קבצי קורות החיים שממתינים לכם.

 

 

אז נכון, לא מדובר במשימה פשוטה. כדי לבצע אותה היטב, יש לסגל, בנוסף לאורך רוח, גם פרקטיקות סדורות. תכנון מקדים יצמצם את טווח הטעות לגבי מועמדים לא מתאימים, וכך גם רשימת המועמדים לשלבי ההמשך (הראיון הטלפוני והפרונטאלי) - תהיה ממוקדת ואפקטיבית. אז איך יוצאים לדרך? הנה 7 טיפים שכדאי לגזור ולשמור:

 

לפני הכל: דעו מה אתם מחפשים

עם המחשבה הזו כדאי להתחיל את תהליך הגיוס, אפילו עוד לפני ניסוח מודעת הדרושים. כדאי לכם לשאול את עצמכם כמה שאלות מראש: אילו נתונים חייבים להיות בקורות החיים של המועמד כדי שתראו בו מועמד רלוונטי? איזו השכלה צריכה להיות למועמד המתאים? מה הניסיון המדויק? מאיפה אתם רוצים שהמועמדים יגיעו בארץ?

 

אין משמעות הדבר שהמשרה צריכה להיות מוגדרת באופן נוקשה. חשוב לשמור על גמישות מסוימת ולכן החליטו על אילו פרמטרים אתם מוכנים להתגמש בתנאי שאחרים קיימים ועל אילו לא. 

פנו זמן ראוי למשימת המיון

רוצים שמועמדים לא יברחו לכם? משיחות שאנו מקיימים באופן תדיר עם מעסיקים, עולה שרבים מהם כלל אינם נוגעים בקורות החיים המגיעים אליהם במהלך הימים הראשונים שלאחר פרסום המודעה. סקר שבוצע בקרב 340 מעסיקים באפריל 2012 ושבדק את הרגלי הגיוס שלהם גילה, כי אחוז המגייסים שמקציבים 30 שניות ופחות לעיון במסמך קורות חיים עומד על 53%. 

 

אפשר להבין את הנתונים: הזמן שיש למגייס הממוצע למלאכת הגיוס, בעיקר אם היא משימה צדדית, הוא מועט עד אפסי. ובכל זאת, משימת הגיוס היא משימה מספיק חשובה כדי לתת לה את הזמן הדרוש ולבצעה על הצד הטוב ביותר. לכן, כדאי להקפיד לעבור על קורות החיים שאתם מקבלים מיד עם הגיעם, ולפחות פעם ביומיים. זכרו: מועמדים שולחים קורות חיים גם למקומות אחרים, ולכן, בעיקר בתחומים תחרותיים (אך לא רק) חשוב לפנות אליהם בזמן - בטרם ייחטפו. אל הזמן שפיניתם הצמידו גם לו"ז מסודר, עם שיטת עבודה קבועה ואחידה.

 

מאבדים מועמדים בגלל קו"ח מבולגנים

בקורות חיים מקובל, שסדר השנים בניסיון התעסוקתי הוא מהאחרון לראשון. ועדיין, מחפשי עבודה שלא חיפשו עבודה מזה זמן רב או בכלל, עלולים לכתוב אותו הפוך וכך לפספס אתכם.

אמנם הזמן שלכם מועט והמלאכה מרובה. אך לעתים, כדי לא לפספס מועמדים, כדאי להקדיש למסמך מבט נוסף ולראות אם המידע קיים שם. יש מועמדים יש שישאירו את המידע החשוב לסוף ולא כדאי לפספס אותם.

 

חסר מידע? בצעו בירור

לא פעם חסר מידע חשוב בקורות חיים של מועמד בעל פוטנציאל. לפעמים ההנחה היא, שאם המידע הזה חסר אז למועמד בהכרח יש מה להסתיר, אך זה לא בהכרח נכון. כדאי לכם לקחת את הזמן כדי לברר בטלפון או במייל אם הפרטים החסרים קיימים או חסרים מסיבה כלשהי, ולו רק כדי להיות בטוחים שלא פספסתם עובד מצוין.

 

קראו בין השורות

מסמך קורות החיים מספר לכם פרטים טכניים על המועמדים, אבל הוא יכול לספר לכם הרבה יותר. נסו להתרשם איזה אדם מסתתר מאחורי מסמך קורות החיים: מהו סגנון הניסוח והביטוי שלו במסמך, איזה רושם הוא עושה עליכם ומהי מידת הפירוט או חוסר הפירוט שלו לגבי נושאים חשובים.

 

לא עובדה מוגמרת

מצד שני, אל תתייחסו למידע במסמך כעובדה מוגמרת. מועמדים רבים נוהגים להכין מסמך קורות חיים המבוסס על טמפלט מוכן מראש, שלא בהכרח משקף במדויק את המועמד ואת הפרופיל המקצועי שלו. כדאי להתייחס למסמך בעירבון מוגבל ולבדוק מה תחושת הבטן שלכם אומרת לכם לגבי אמיתות הההנחה שקיבלתם לגבי המועמד לאחר עיון בקורות החיים שלו. במקרה כזה, אגב, כדאי לבצע את הטיפ הבא.

 

3 ערימות קו"ח

מכיוון שמדדים רבים מערפלים את מלאכת מיון קורות החיים, גם המגייסים המקצועיים ביותר לא יכולים לדעת ב-100% אם המועמד מתאים רק על בסיס קורות החיים שלו. משום כך, השאירו את האפשרויות פתוחות וצרו לכם 3 ערימות - מתאימים, לא מתאימים ואלה שאתם מתלבטים לגביהם. אל האחרונים כדאי לחזור במידה שאלו שיתבררו כ"מתאימים" ממבט ראשון יתגלו כלא מתאימים בהמשך. אולי תופתעו.

 

מיון קורות חיים הוא שלב בסיסי בתהליך הגיוס, והוא מגדיר עם אילו מועמדים תמשיכו הלאה לבדיקה יותר מעמיקה. כמו בתשתית של כל בניין, כדאי שגם תשתית המועמדים שלכם תהיה איכותית וחזקה. לעיתים, הבחירה להפקיד את התהליך בידי שירות מיון מקצועי של מועמדים תחסוך לכם לא רק את כאב ראש, אלא גם זמן ומשאבי אנוש יקרים מפז.

 

הכותבת היא מנהלת מחלקת מיון קורות חיים ב-AllJobs 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים