שתף קטע נבחר

מונדיאל: כדור מיוחד ושידור ב-4K

המונדיאל שיפתח הלילה הוא לא רק חגיגה של כדורגל, אלא הזדמנות להציג טכנולוגיות כמו שידורים ב-4K כדור וחליפות משחק עם חיישנים ומשקפי זיהוי פנים למאבטחים

האירוע החשוב ביותר בעולם הכדורגל – גביע העולם, או בשם המוכר יותר שלו – המונדיאל, ייפתח הלילה (ה') בברזיל, והוא צפוי להיות חגיגה של ממש עבור חובבי המשחק ברחבי העולם, עם עשרות משחקי כדורגל בין הנבחרות הטובות בעולם.

 

עוד ב-IOpanel:

 

המונדיאל יהיה גם חגיגה לחובבי טכנולוגיה, כשנדמה כי הוא הוא עומד להיות המונדיאל הטכנולוגי ביותר אי פעם, כשאמצעים טכנולוגיים שונים יככבו בו, החל מבעיטת הפתיחה שלו ועד לשריקת הסיום של משחק הגמר, בואו ונכיר חלק מהם.

 

בעיטת הפתיחה – שלד רובוטי 

המשחק הראשון במונדיאל יפגיש את נבחרת ברזיל המארחת ואת נבחרת קרואטיה, אבל עוד לפני שהמשחק יתחיל, כבר נקבל את הנגיעה הטכנולוגית הראשונה, כשאת בעיטת הפתיחה יבעט מתנדב מהאגודה לסיוע לילדים נכים, כשלצורך ביצוע הבעיטה, המתנדב, נכה כמובן, יולבש בחליפת שלד חיצונית – מעין שלד רובוטי, ש״יתלבש״ על גופו של אותו מתנדב, ויופעל באמצעות המוח.

 

 

 

קסדה מיוחדת שתתחבר לראשו של המתנדב, תכיל חיישנים רבים שינטרו את פעילות המוח, ויתרגמו את האותות החשמליים לפעולות – הליכה, ישיבה וכמובן בעיטה בכדור.

 

הטכנולוגיה היא חלק מיוזמה של ארגון בשם The Walk Again Project, שעוסק במציאת פתרונות טכנולוגיים שיאפשרו לנכים ובעלי מוגבלויות ללכת שוב (או בפעם הראשונה), באמצעות שלדים רובוטיים.

  

הספריי הנעלם

חובבי הכדורגל מכירים את הסצינה הבאה – בעיטה חופשית נשרקת לזכות אחת הקבוצות, השופט מסמן לשחקני ההגנה היכן הם צריכים לעמוד, מסתובב עם גבו אליהם, והם מנסים מיד ״לגנוב״ מטר או שניים (מתוך המרחק של תשעה מטרים שהם אמורים לשמור מהכדור), כששחקני הקבוצה שלזכותה נפסקה הבעיטה החופשית מתלוננים, השופט מנסה לעשות סדר, ובסופו של דבר, אף פעם לא נראה שמישהו באמת מקפיד על המרחק הנכון.

 

במונדיאל הקרוב כנראה שלא נראה את משחק החתול והעכבר הזה, כשהשופטים יצוידו בתרסיס מיוחד, על בסיס מים, באמצעותו הם יוכלו לסמן קו על גבי הדשא, עליו יצטרכו שחקני ההגנה לעמוד. אתם שואלים את עצמכם מה יקרה לכר הדשא לאחר מספר סימונים כאלו ? ובכן, אל דאגה, המגרש לא ייראה כמו לוח ציור בחוג לאומנות למתחילים, שכן התרסיס ייעלם תוך מספר שניות מהדשא, כשהוא משאיר את המגרש נקי, עד לשריקה הבאה.

  

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

אדידס השקיעה משאבים רבים – זמן וכסף, בניסיון לייצר את כדור הרגל הטוב ביותר שניתן למצוא עבור משחקי המונדיאל, זאת לאחר שכדור הג׳אבולאני – הכדור הרשמי של המונדיאל בדרום אפריקה, זכה לביקורות רבות מצד שחקנים, בעקבות התנועה המוזרה שלו בזמן שהוא נבעט ונע באוויר. הכדור החדש, הברזוקה (Brazuca), הוא פרי יצירה של אלפי שעות תכנון ובדיקה במעבדות אדידס, והוא מתבסס על רצועות עור מחוספסות יותר לעומת הג׳אבולאני, שאמורות להבטיח תנועה טבעית יותר של הכדור.

 

 

  

משקפי רובוקופ, רובוטים לזיהוי פצצות ומזל״טים ישראליים

 עשרות ומאות אלפי אוהדי כדורגל מכל רחבי העולם וברזיל צפויים לפקוד את המדינה ומגרשי הכדורגל בזמן המשחקים, ולהוות אתגר קשה במיוחד לכוחות המשטרה, במידה ויצטרכו להתמודד עם איומים כלשהם או אירועים מיוחדים.

 

אחד העזרים הטכנולוגיים שאמור לסייע לשוטרים בברזיל להתמודד בקלות רבה יותר עם האתגרים הללו, הם משקפיים מיוחדים, שכבר זכו לכינוי ״משקפי רובוקופ״. המשקפיים הללו יצוידו במערכת מיוחדת לזיהוי פנים, שתוכל לסרוק 400 פרצופים בשנייה, תוך שהיא סורקת אחר מפגעים פוטנציאליים. (דלגו לדקה ה-0:26 לראות את המשקפיים).

 

 

 

עזרים נוספים שאמורים לסייע לכוחות הבטחון בברזיל הם רובוטים מיוחדים מתוצרת ארצות הברית לזיהוי פצצות, ושני מל״טים ישראליים – הרמס 450, מתוצרת אלביט, שירחפו בשמי ברזיל בזמן המשחקים ויעזרו לכוחות הבטחון לקבל תמונת מצב של המתרחש במגרשים ומסביב להם.

 

טכנולוגיית קו השער

הכדור עבר או לא עבר את הקו, זאת השאלה ? ובכן, כנראה שבמונדיאל הקרוב כבר לא נצטרך לשאול אותה, זאת הודות לשימוש בטכנולוגיית קו השער. טכנולוגיית קו השער מתבססת על 14 מצלמות במהירות גבוהה שיותקנו לאורך קו השער במגרשים השונים, והן יתנו תשובה מיידית לשאלה האם הכדור עבר במלוא היקפו את קו השער. כך, המקרה של השער (החוקי) של אנגליה שנפסל במונדיאל הקודם במשחק מול גרמניה, לא יחזור על עצמו.

 

למרבה האירוניה, הטכנולוגיה שנבחרה לשימוש במשחקי המונדיאל היא של חברת GoalControl הגרמנית, שהועדפה על פני הטכנולוגיה של חברת Hawk-Eye הבריטית, שבה משתמשים במשחקי הטניס מזה מספר שנים.

 

 

 

ביגוד מיוחד וחיישנים לשחקנים

הטכנולוגיה לא תפסח גם על השחקנים. שחקן מבלה בממוצע כ 4 דקות עם הכדור במהלך המשחק, אבל מה שחשוב יותר למאמני הקבוצות הוא מה עושה השחקן בשאר 86 הדקות.

 

כדי לקבל את הנתונים המדויקים ביותר אודות מיקום השחקנים, התנועה שלהם בזמן משחק, העמדות שלהם בזמן בעיטות קרן או בעיטות חופשיות, ילבשו השחקנים במהלך הטורניר חיישנים מיוחדים. אלה מכילים רכיבי GPS מתקדמים, זאת בנוסף לרשת מצלמות שתכסה את כל המגרש מזוויות שונות. הנתונים הללו יעזרו למאמנים לקבוע את המיקום הטוב ביותר לכל שחקן ושחקן בהתאם לאירועים שונים על כר הדשא.

  

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 

הטכנולוגיה מעורבת גם בביגוד שאותו לובשים השחקנים – החל מחולצות מחומרים מיוחדים מנדפי זיעה ועד לטייצים מיוחדים שעשויים מחומרים מיוחדים ובטכנולוגיה מיוחדת שאמורים לצמצם רעידות של השריר בזמן המשחק, ולעזור במניעת מתיחות ופציעות מיותרות. גם נעלי הפקקים של השחקנים לא מקופחות, והן אמורות להיות קלות מאי פעם, ועם זאת לצמצם ככל האפשר את הרעידות והמכות שסופגת כף הרגל מהריצה על גבי המגרש.

 

 

 

שידורים בתקן 4K

אם יזדמן לכם לבקר ביפן בזמן המונדיאל, ולצפות באחד מהמשחקים בפאב או עם תושבים מקומיים, כנראה שתראו את המונדיאל באיכות גבוהה מאי פעם. יפן תהיה המדינה הראשונה והיחידה בה כל משחקי המונדיאל ישודרו ברזולוציית ה UHD – רזולוציה גבוהה פי 4 מרזולוציית ה Full HD, שמבטיחה תמונה חדה יותר ומציאותית יותר מאי פעם. אנגליה, למשל, תצטרף לניסוי שידורי ה-4K במשחקי הגמר.

 

המונדיאל הקרוב יהיה האירוע החי הגדול הראשון בעולם שישודר בטכנולוגיה זו, מה שאמור להיות מבחן רציני במיוחד לגופי התקשורת השונים, לקראת המעבר ל-4K כסטנדרט הבא בעולם שידורי הטלוויזיה. כך שיתחיל להיות תוכן למלא את הטלוויזיות הסופר-יקרות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים