שתף קטע נבחר

בדרך לאקזיט מואצים במיקרוסופט

ענקית התוכנה מספקת הדרכה, הכוונה ותמיכה למיזמים שנמצאים בשלבים ראשוניים אתמול הם הציגו את מה שיש להם. אם הם יצליחו אז בשלב כלשהו, תוכנות Intendu יסייעו בשיקום פצועים, 10טראקס ימצאו לכם שיר ו-drupe ישתלטו לכם על הטלפון (בקטע טוב)

משחקים בשירות פגועי ראש, שירות שישמיע לכם מוזיקה תפורה באופן אישי ואפליקציה שתיקח את כל אנשי הקשר שלכם והאפליקציות ותעשה מהם רקמה אחת חיה על מסך הנעילה של הטלפון. אלו חלק מהפיתוחים שהוצגו אמש (ד') באירוע (דמו דיי) של מיקרוסופט בתל אביב. המשותף לכל החברות: מדובר בסטארטאפים שגייסו פחות ממיליון דולר עד כה ושנבחרו מתוך מאות לתוכנית המאיצים של מיקרוסופט. בדמו דיי הם הציגו את הסטארט-אפ בפני מאות מבכירי ההיי-טק הישראלי, משקיעים, ראשי קרנות הון סיכון, מנטורים, אנשי אקדמיה ועוד. על פי הודעת מיקרוסופט 10 מתוך 13 החברות הצליחו לגייס או לקבל הצעות השקעה בסכום כולל של 8 מיליון דולר.

 

 

הפעילות היא תחת מיקרוסופט ונצ'רס. במסגרת הזו חברות בתחילת דרכן מקבלות תמיכה ועזרה ממיקרוסופט במשך 3 עד 6 חודשים. התמיכה כוללת משרדים, מדריכים וגם קישור למשקיעים עד לאקזיט הנחשק. אם וכאשר. במיקרוסופט מתגאים ב-35 חברות שעברו דרכם בשלושת מחזורים הקודמים של המסגרת הזו ומתוכם ב-2 שעשו אקזיט - KitLocate שנקנתה על ידי אתר רוסי ככל הנראה בכמה מיליונים, ו-Appixia שנקנתה על ידי הענקית Wix גם עבור סכום צנוע יחסית. המחזור החמישי יתחיל בספטמבר (יש לכם את מה שצריך? הגישו בקשה!).

 

זה היה המחזור שהיה

מהחברות שהציגו לפני משקיעים אתמול שווה למשל להכיר את אינטנדו (Intendu). זה נכון זה נכון שכל החברות בעצם רוצות לשנות את העולם ורק לעשות טוב אבל במקרה שלהם - זה נראה אפילו הגיוני.

החברה פיתחה פלטפורמה לאימון קוגניטיבי לאנשים הסובלים מתפקוד קוגניטיבי לקוי הנגרם מפגיעות נוירולוגיות או מחלות נפש. האימון מבוסס על משחקי וידאו המופעלי בתנועה טיבעית על בסיס מצלמת הקינקט של מיקרוסופט. המוצר הראשון של החברה מתמקד במשחקים לאוכלוסיה של אנשים עם פגיעות מוח נרכשות - עקב תאונות או שבץ.

 

חוקרת המוח ד"ר סון פרמינגר, מייסדת שותפה ומנכ"לית החברה, מסבירה כי באמצעות תרגול מוחי ניתן לשקם תפקודים שאבדו. כיום, התירגול הקוגניטיבי נעשה לרוב בעזרת מרפא בעיסוק שמלווה את המטופל. מדובר בטיפול יקר ואשר דורש מוביליות של המטופל למרפאה. כמו כן אין מעקב על התקדמות המטופל ושיטות האימון אינן מספיק מעניינות עבור המטופלים. עוד בעיה: כיום מטופלים מקבלים שיקום קוגניטיבי למשך תקופה קצרה מאוד ואחר כך נשלחים לביתם ללא כל טיפול כלל. זה גורם לשיקום חלקי ופחות ממה שאפשר היה להשיג ולעיתים קרובות אף להתדרדרות. המשחקים של אינטנדו אמורים לשפר את הטיפול הניתן בבתי החולים והקליניקות וכמו כן בסופו של דבר להפוך את התרגול לזמין לכל אחד בביתו עם מכשיר קינקט, בתשלום חודשי.

 

בניגוד למשחק רגיל אשר בו רמות הקושי מוכנות מראש והמשחק עולה ויורד ברמה לפי רמת ההצלחה של השחקן, באינטנדו האינטילגנציה המלאכותית של המשחקים מתאימה את המשחק בזמן אמת לתיפקודו ולצרכיו של השחקן. התוכנה הולכת לקראת השחקן, ויוצרת סיטואציה שתאתגר את השחקן בצורה הנכונה.

 

לדוגמה, אחד המשחקים מתרגל יכולת אינהיביציה (עכבה, היכולת לעצור תנועה מסויימת). במשחק ישנו צוללן שאמור לאסוף כמה שיותר בועות אוויר מנימפות בים. בנות ים בצבע אחד נותנות אויר אולם בנות ים בצבע שני לוקחות אוויר. השחקן צריך לפנות לנימפות החיוביות ולהמנע מהשליליות. קצב המשחק וכמות הנימפות השליליות יותאמו לפי התיפקוד של השחקן. למשל אם השחקן איטי מדי בתגובותיו, המחשב יאט את המהירות. במשחק אחר, לחיזוק הזכרון, השחקן אמור לזכור היכן נמצאת הנימפה.

 

הנימפות לשיפור התפקוד  ()
הנימפות לשיפור התפקוד

 

רק לחץ כאן

עוד מיזם הוא 10 טראקס. הפעם במקום קשרים במוח, אנחנו עובדים על קשרים ברשת. היישום אמור בסופו של דבר ליצור שירות מוזיקה שמשמיע מוזיקה לפי מה שהוא יודע שאתה אוהב ובזמן המתאים.

בעצם האלגוריתם יאסוף מידע על המשתמש, ועל מיקומו ועל טעמו וישמיע לו מוזיקה מתאימה. כמו פנדורה רק על בסיס מידע שהוא יותר משירים שהאזנת להם.

 

 (  )
( )

 

נניח: משתמש שיש לו יצירות של בטהובן על המכשיר אותן הוא נוהג לשמוע בדרך לעבודה בבקרים, יצטרך, אחרי שהמערכת תלמד אותו, ללחוץ על כפתור אחד בסלולרי (פליי) ולקבל מוזיקה קלאסית דומה. אפילו כזו שהוא לא מכיר. המוזיקה עשויה להגיע מכל מיני שירותים - וכמובן, נדרשת עבודה בזכויות יוצרים וכדומה.

 

בדיוק מה שרציתי! (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בדיוק מה שרציתי!(צילום: ירון ברנר)

 

על הסמארטפון

הסטארטאפ האחרון הוא בעצם רעיון טוב שנראה שעובד מצוין: שני טורים על מסך הנעילה של הסמארטפון או באפליקציה, טור אחד של אנשי הקשר החשובים (האחרונים, אלו שמשתמשים בהם הכי הרבה) והשני של אפליקציות תקשורת. אם נגרור שם לאפליקציה בדומה לפייסבוק הום, האפליקציה תיפתח ותיצור קשר עם אותו מכר. נניח, אם נגרור ״אישתי״ לצלמית ״פייסבוק״ - תיפתח האפליקציה של הרשת החברתית על הודעה לאישתי.

 

אפשרויות נוספות, עשויות להיות אפליקציה של משחק , שכשנגרור לשם משתמש, נשחק אונליין.

 

האפליקציה המכונה drupe, נמצאת כעת בניסוי סגור במכשירי אנדרואיד. האם היא הדבר הבא שייצא מישראל? אולי אחרי הבא. אולי אפילו אחר כך. אולי החברה תיעלם כמו הרוב המכריע של הסארטאפים. אתם יודעים,  אף אחד לא יודע כלום. אנחנו היינו משקיעים קצת בכולן. אם היה לנו מה.  

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים