שתף קטע נבחר

עיראק ומונדיאל: החטיפה לא בכותרות אירופה

בישראל עוקבים בדאגה אחרי הניסיונות לאתר את שלושת הנערים שכנראה נחטפו, אבל רבים מעיתוני אירופה הגדולים כלל לא מדווחים על כך. בראש הכותרות: המונדיאל, אוקראינה ושלל כתבות וניתוחים על הטלטלה בעיראק

בישראל מדינה שלמה הייתה על הרגליים במהלך השבת, עוקבת אחרי שידורים חיים מסביב לשעון בציפייה למידע על גורלם של שלושת הנערים שלפי החשד נחטפו על-ידי מחבלים בגדה המערבית. אבל באירופה, העיסוק בחטיפה שעלולה להוביל להתלקחות של ממש בגדה היה שולי מאוד - כשהיה כזה בכלל.

 

עוד עדכונים ב-ynet:

 

באתר ה-BBC וב"טלגרף" הבריטיים אין כל אזכור לאירוע החטיפה המסתמן בגדה, והכותרות הראשיות בנושאי המזרח התיכון מוקדשות להשתלטות של אל-קאעידה על ערים בעיראק. העמודים הראשיים של שני האתרים המובילים האלה עוסקים במונדיאל, בראגבי - ובהפלת מטוס צבאי על-ידי המורדים באוקראינה, שהביאה הבוקר למותם של 49 בני אדם.

העמוד הראשי של הטלגרף ()
העמוד הראשי של הטלגרף

הכתבה במדור החוץ של "הגרדיאן" ()
הכתבה במדור החוץ של "הגרדיאן"
 

ב"אינדיפנדנט" הבריטי הכתבה המובלטת ביותר בנושא הישראלי-הפלסטיני היא עדיין זו שלפיה לפחות אחד משני הפלסטינים שנהרגו במהלך עימותים עם צה"ל ב"יום הנכבה" מת מאש חיה. מדור המזרח התיכון מוקדש כמעט כולו להתרחשויות בעיראק. במדור החוץ של ה"גרדיאן", עיתון הידוע כביקורתי מאוד כלפי ישראל, דווקא מופיע דיווח על החטיפה תחת הכותרת "ישראלים פתחו בסריקות בחברון אחרי ששלושה מתנחלים נעלמו".

קסיאס, מונדיאל ואוקראינה. "אל-פאיס" הספרדי ()
קסיאס, מונדיאל ואוקראינה. "אל-פאיס" הספרדי

הכתבה במדור החוץ של "קוריירה דלה סרה" ()
הכתבה במדור החוץ של "קוריירה דלה סרה"

בעיתון הספרדי הנפוץ "אל-פאיס" אין כלל עיסוק בחטיפה, אלא באירועים בעיראק ובאוקראינה. גם ב"לה-רפובליקה", העיתון הנפוץ ביותר באיטליה, אין אזכור לפרשה, והעיסוק הוא בהצהרתו של נשיא איראן רוחאני כי ארצו מוכנה לשקול בתנאים מסוימים לשתף פעולה עם ארצות הברית כדי להשיב את היציבות לעיראק. ב"קוריירה דלה סרה" דווקא דווח הנושא תחת הכותרת "שלושה צעירים ישראלים נעלמו בחברון, נתניהו זימן

ישיבת חירום", והוא זמין למי שנכנסים למדור החוץ של אתר העיתון.

 

זכר לפרשת החטיפה לא נראה גם בעיתונים הצרפתיים "לה פיגארו" ו"ליברסיון" (שהקדיש לעומת זאת כתבה למצעד הגאווה בתל-אביב). העיתון הנפוץ "לה מונד" הקצה לחטיפה כתבה בתחתית העמוד הראשי שלו.

 

בארה"ב הדיווחים על החטיפה רבים יותר, והיא זוכה לאזכור בין השאר ב"ניו יורק טיימס", "פוקס ניוז", ABC, "לוס אנג'לס טיימס" וב"וול סטריט ג'ורנל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העמוד הראשי של "הטלגרף" הבריטי
מומלצים