שתף קטע נבחר

משפחת בנאי: צפו בסוד של נמלי האש

הנמלים העוקצות הן אדריכליות מדהימות. מחקר חדש חושף כיצד הנמלים הקטנטנות מצליחות לבנות רפסודות ענק, ולחצות מכשולים מסוכנים

נמלי האש מפורסמות עקב עקיצתן הכואבת, אבל הן גם בנאיות מדהימות, שיכולות לבנות מעין רפסודה מגופן שלהן, ולעבור מכשולים מסוכנים כשלוליות ענק. הסוד לאדריכלות שלהן היה עד היום בגדר מסתורין. עכשיו הוא נחשף. צפו בסרטון.

 

מדענים בחנו את ה"רפסודות" של נמלי האש וגילו כיצד כל אחת ואחת מאותן נמלים מתחברות יחד כדי ליצור את המבנים החייתיים הללו. במגזין "Journal of Experiment Biology", שבו פורסם המחקר, נכתב כי תוצאותיו עשויות לסייע למהנדסים לבנות ביום מן הימים מבנים וגשרים שמתחדשים בעצמם.

 

ב"לוס אנג'לס טיימס" נכתב כי המגדלים, הגשרים והסירות שהנמלים בונות הם גם חזקים וגם קלים, בעת ובעונה אחת. אותם מבנים גם מסתגלים לסביבה שלהם, עקב העובדה שהנמלים הן גם הבנאיות וגם חומר הבנייה.

נמלי אש יוצרות מעין רפסודת מחקר ()
נמלי אש יוצרות מעין רפסודת מחקר

הנמלים משתמשות בגופן ככלונסאות בבנייה - במקום להבריג או למסמר את הכלונסאות זה לזה, הן פשוט נוגעות זו בזו, ומתחברות לגוף אחד וחזק.

"זה כאילו שהגוף שלהן מכוסה סקוצ'ים", אמר מהנדס המכונית האמריקני דיוויד הו, אחד מכותבי המחקר.

 

המדענים השתמשו במיקרו CT כדי לבחון את המבנה שיצרו נמלי האש. החוקרים שמו 110 נמלי אש בכלי במעבדה, סובבו אותו כדי שהנמלים יתחילו ליצור "רפסודות" קטנות, ובחנו את שאירע. הם עשו זאת ארבע פעמים, ובסך הכול 440 נמלים ו-2,640 רגליים זעירות (לכל נמלה 6 רגליים) השתתפו במחקר.

 

באופן מדהים גילו המדענים ש-99% מ-2640 הרגליים נגעו זו בזו. רק 26 נותרו מיטלטלות, ללא קשר לרגל אחרת. "הופתענו עד כמה הנמלים אפקטיביות במציאת קשרים", אמר הו. "חשבנו שאולי חצי מהן יתקשרו זו לזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים