שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AP, צביקה טישלר

"סיפור יחסית זניח". החטיפה לא בכותרות

הערבים עוקבים מקרוב, בארה"ב הפוליטיקה הפנימית והקרבות בעיראק מקבלים נפח רב יותר - ואת אירופה משבר החטופים עוד פחות מעניין. כתבים זרים מתארים את הסיקור בעולם

ב-48 השעות הראשונות שלאחר חטיפת גיל-עד שער (16) מטלמון, נפתלי פרנקל (16) מנוף איילון ואייל יפרח (19) מאלעד, התקשורת האירופית כמעט לא התייחסה לחטיפה - שעשויה להוביל למערכה ממושכת ואלימה באזור. מאז אמנם הסיקור התגבר, גם בגלל המעצרים של בכירי חמאס בגדה, אבל משבר החטופים לא נמצא בכותרות הראשיות והסיקור האירופי עדיין דל יותר, ביחס לזה האמריקני ולתקשורת הערבית - שמתמקדת במשבר בעיראק.

 

"יותר מעניין את הצופים שלנו לקבל מידע בנושאי פנים ובאירועים חשובים יותר", מסביר עיתונאי מהתקשורת הזרה ששוהה בישראל, והבחין גם בסיקור המקיף של התקשורת המקומית. מלבד ערוץ אל-ג'זירה, שמשדר מדוחא לעולם הערבי, מגלה התקשורת העולמית אדישות יחסית לנעשה בישראל, והערוצים השונים לא מעבירים בשידורים חיים את הסריקות בחברון, את הצהרות בכירי המדינה ואת המעצרים של בכירי חמאס.

 

"כשעושים שקלול של כל הסיפורים מהעולם זה סיפור יחסית זניח. החדשות מעיראק ועניינים פוליטיים פנימיים בין הדמוקרטים לרפובליקנים חשובים יותר לצופים שלנו", מסביר אלי פסטמן, נציג רשת פוקס ניוז האמריקנית בישראל. "כמובן שאירוע החטיפה דווח בראשיתו, אבל אין מה להשוות בין דיווח זה לבין הרמה והפירוט שבתקשורת הישראלית".

 

לעומת זאת, אירועים צבאיים גדולים ומורכבים, אומר פסטמן, זוכים לסיקור נרחב בארצות הברית. "כשהיו מבצעים בעזה האירועים תפסו נפח גדול והיו לפעמים בראש המהדורות", הוא מזכיר. "אם מדברים על המזרח התיכון, לאחרונה סיקרנו בצורה נרחבת ויומית את המלחמה בסוריה". ואם כבר המזרח התיכון, ההשתלטות של כוחות אל-קאעידה על יותר ויותר ערים בעיראק, והאפשרות שהאמריקנים ישתפו פעולה עם איראן נגד ארגון הטרור, תפסה אף היא כותרות ראשיות, הן בארצות הברית והן באירופה.

 

מפיקה באחד הערוצים האירופים בישראל הודתה כי חטיפת הצעירים איננה מעניינת את התקשורת הזרה. "יש הרבה חדשות והחטיפה היא אירוע קטן ברמה העולמית", היא טוענת. "בדרך כלל אנחנו מתמקדים באירועים ברמה יבשתית והנפח שחדשות החוץ תופסות מצומצם יותר. כשדווח לראשונה על החטיפה היה אצלנו עדכון, אולם מאז יום שבת הפסקנו להתעסק בזה. היום החדשות הן עיראק, איראן והמונדיאל".

 

עם זאת, בתקשורת הערבית הפרשה נשארה בכותרות.גורם באל-ג'זירה אמר ל-ynet כי משבר החטופים מסוקר כל העת, ובכלל זאת בשידורים ישירים. "היום לדוגמה שידרנו רוב הזמן שידורים חיים מחברון, ובכלל מאז התחלת הפרשה אנחנו כל הזמן עוקבים, גם מהצד הישראלי וגם מהצד הפלסטיני.

 

"זה עניין גדול. למרות שזה לא הסיפור הראשי הוא נמצא במרכז החדשות. אפשר להגיד שרמת הדיווחים לא פחותה מהסיקור של התקשורת הישראלית. במקביל אנחנו גם מסקרים אירועים מרכזיים המתרחשים בעוד מקומות בעולם, כדוגמת הלחימה בעיראק והמציאות המורכבת בסוריה".


פורסם לראשונה 16/06/2014 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים