שתף קטע נבחר

ארה"ב ואיראן דנו על עיראק: "לא יהיה שת"פ"

בשולי שיחות הגרעין נפגשו נציגי המדינות, שוחחו על עיראק ופסלו שיתוף פעולה צבאי. במקביל הורה אובמה לשלוח חיילים להגן על העובדים האמריקנים

בשולי המו"מ בווינה על הגרעין האיראני שוחחו הלילה (יום ג') נציגים מאיראן ומארה"ב על המשבר בעיראק והתחזקותו של ארגון אל-קאעידה ושלוחותיו במדינה. בניגוד לתקוותו של קרי, גורמים משני הצדדים מסרו כי איחוד כוחות צבאי לא נמצא על הפרק. 

 

עוד כתבות בנושא:

תמונות מעיראק מראות: מאות חיילים נטבחו

בתו של סדאם: מאמינה עכשיו שאחזור לעיראק

גם כירכוכּ נפלה. אל-קאעידה: צועדים לבגדד

דיווח: משמרות המהפכה נשלחו לעיראק

 

"שוחחנו על המצב ההרסני בעיראק. שום תוצאה מסוימת לא הושגה", אמר בכיר איראני לסוכנות הידיעות רויטרס. "איראן היא מדינה גדולה שיכולה לשחק תפקיד מרכזי בהחזרת היציבות לעיראק ולאזור", הוא אמר. "לא דנו בשיתוף פעולה צבאי והוא לא אופציה. את ההחלטה הסופית יקבלו המנהיגים".

 

גורם במחלקת המדינה האמריקנית אישר כי הצדדים שוחחו על עיראק ופסלו אפשרות לשיתוף פעולה צבאי. "אנחנו פתוחים לעבוד עם האיראנים כמו עם שאר מדינות האזור מול האיום של 'המדינה האסלאמית בעיראק ובלבנט'. זה לא יכלול שיתוף פעולה צבאי או החלטות אסטרטגיות על עתידה של עיראק מעל ראשו של העם העיראקי".

 

"הנושא עלה בקצרה עם איראן בשולי השיחות עם שש המעצמות בווינה, בנפרד מהפגישות התלת-צדדיות שלנו", אמר הגורם, והוסיף כי השיחות יימשכו. "נדון איך 'המדינה האיסלאמית בעיראק ובלבנט' מאיים על הרבה מדינות באזור, כולל על איראן, ועל הצורך לתמיכה כוללת בעיראק והימנעות מהפצת אג'נדה קנאית".

 

אובמה לקונגרס: "275 חיילים יגנו על האמריקנים בבגדד"

בראיון אתמול לחדשות Yahoo אמר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי שממשלו של ברק אובמה מוכן לקיים שיחות עם איראן על החמרת המצב הביטחוני בעיראק, ואם האיראנים יכולים לסייע לסיים את האלימות ולהשיב את הביטחון לממשלה העיראקית.

 

כאשר הוא נשאל על שיתוף פעולה צבאי אפשרית עם איראן, הוא השיב: "אני לא פוסל שום דבר שיכול להיות מועיל". עם זאת הדגיש קרי שכל קשר עם איראן צריך להתנהל צעד אחר צעד. קרי גם אמר שהאופציה של שימוש במל"טים אמריקניים בעיראק בהחלט קיימת.

 

ובתוך כך, הלילה הודיע נשיא ארה"ב ברק אובמה לחברי הקונגרס כי ארה"ב תשלח לעיראק 275 חיילים לכל היותר, במטרה לשמור על ביטחונם של עובדי המדינה האמריקנים ועובדי השגרירות בבגדד. "הכוח מתפרס כדי להגן במידת הצורך על האזרחים האמריקנים ועל הרכוש, ומצויד לקרב", מסר אובמה במכתב למחוקקים האמריקנים.

 

"הכוח יישאר בעיראק עד שהמצב הביטחוני יהפוך לכזה שהכוח לא יהיה נחוץ יותר", הוסיף הנשיא. כ-160 חיילים אמריקנים כבר נמצאים בעיראק, בהם 50 חיילי מארינס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תמונות הטבח בעיראק
צילום: EPA
מומלצים