שתף קטע נבחר

בקרוב: אצבע משולשת בסמארטפון

ארגון התקינה העולמי יצר 250 אייקונים חדשים, ביניהם נעץ, עכביש, רשת מחשבים וברכת כוהנים וולקנים. ynet מחשבים נשארת עם אמוטיקונים :)

רשימת התווים במקלדת בסמארטפונים ובמחשבים צפויה להתעדכן ב-2,834 תווים חדשים ומתוכם כ-250 אמוג'ים (או Pictographs - אייקונים שמצרפים להודעות). ברשימה סימנים כמו מדליה, עננים, אצטדיון ספורט וסימון אחד שמעורר הרבה עניין: אצבע משולשת.

 

 

את הרשימה קובע ארגון התקינה Unicode שאחראי על התקן האחיד והכולל לכל הפלטפורמות. התקן מאפשר שמאפשר לנו להקליד תווים במכשיר אחד, ולצפות בהם במכשיר אחר בלי שיהיו שיבושים, כמו גם לא להעמיס על הרשת במשלוח תמונות. התקן  ומאפשר למשל לנקד אותיות בעברית - כאשר כל תו או סימן מקבל קוד ייחודי משלו.

 

ההבדלים בין המראה של כל תו או אומג'י תלוי בגופן שנבחר. העדכון של הסמלים והתווים החדשים (או גירסה 7.0 של יוניקוד) בסמאטרפונים ובמחשבים תלוי בעדכוני תוכנה של חברות כמ גוגל, אפל ומיקרוסופט.

 

רשימת התווים והאמוג'ים המלאה נמצאת כאן. חלק מהאמוג'ים נלקחו מהגופנים Wingdings ו-Webdings שמכילים סמלים ואיורים במקום אותיות.

 

ביוניקוד אומרים גם כי הוסיפו למשל את הסמל של רובל רוסי, ומנט אזרבייג'ני, כמו גם תווים וסמלים יותר נדירים. המטרה היא גם להרחיב את התמיכה בשפות אסייתיות ואפריקניות ולשפר את אחורי הקלעים של הצגת הסמלים החדשים. 

 

חלק מהמבקרים הביעו ציפייה כי בסמלים החדשים יהיה ייצוג נרחב יותר של פרצופים ממוצאים ומעדות שונות, ולמעשה תתוקן עוולה ואפליה.

 

ביוניקוד מסבירים כי הם מייצרים את הבסיס, וכי אפשר לבצע שינויים בגופן. כך למשל אמוג'י של סוכריה על מקל ייראה שונה בגופנים שונים ובמכשירים שונים, על אף שהבסיס זהה.

 

 "אומג'י כמו אדם מבוגר יכול להראות שונה בגופנים שונים. תקן יוניקוד לא מבקש גזע או אתניות מסויימים, או לצורך העניין סגנון שער או קרחת. עם זאת, מאחר שהנושא של אמוג'ים של דמויות אנושיות מעורר עניין, חברי איגוד התקינה עובדים על הצעות שמגיעות אליהם כדי ליצור יותר גיוון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים