שתף קטע נבחר

המבצע נמשך, והם סופגים: "צבע אדום כל יום"

בצבא חוששים שהמבצע יתסיס את עזה, ולאחרונה התגבר ירי הרקטות לדרום. פריסת סוללות כיפת ברזל עובתה, אבל דווקא עכשיו הופסקה עבודתם של עשרות רכזי ביטחון. תושבת האזור: "חזרנו למעגל המוכר - בערב קסאמים, בלילה צה"ל תוקף"

במערכת הביטחון מעריכים כי ירי הרקטות מרצועת עזה לישראל בימים האחרונים מבוצע על ידי הג'יהאד האיסלאמי ולא על ידי חמאס. על פי גורם בכיר בצה"ל, חמאס ממשיך לאכוף את ההבנות שהושגו בתום מבצע עמוד ענן. למרות זאת, בצה"ל לא מסתכנים ומעבים את פריסת סוללות כיפת ברזל גם לאתרים נוספים ברחבי הארץ.

 

עוד בחדשות:

 

במערכת הביטחון מעריכים שמבצע "שובו אחים", שיצא לדרך בעקבות חטיפת הנערים אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל, עלול להביא לתסיסה ברחוב העזתי ולציפייה מארגוני הטרור ברצועה להגביר את ירי הרקטות. יחד עם זאת, בצה"ל סבורים שלא הנהגת חמאס בעזה או בחו"ל שילחה את חוליית החטיפה בגדה, אלא מדובר בהנהגה מקומית בחברון.

 

רקטה שנורתה השבוע למועצה האזורית חוף אשקלון (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
רקטה שנורתה השבוע למועצה האזורית חוף אשקלון(צילום: רועי עידן)

ירי למועצה האזורית אשכול (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
ירי למועצה האזורית אשכול(צילום: בראל אפרים)

בינתיים חוזרים יישובי הדרום למעגל הירי, ו-12 רקטות שוגרו מאז החל מבצע "שובו אחים". תושבת האזור סיפרה על השגרה של הימים האחרונים: "בערב קסאמים, בלילה צה"ל תוקף - וחוזר חלילה. מבהיל לקום בבוקר עם הילדים למשמע פיצוצים מחרישי אוזניים".

 

מבין 12 הרקטות, עד כה רק אחת יורטה על ידי כיפת ברזל. שתיים נפלו סמוך מאוד לבתים - האחת ביישוב המועצה האזורית חוף אשקלון והשנייה אמש, צמוד לבתים בקיבוץ במועצה האזורית שער הנגב. שאר הרקטות נפלו בשטחים פתוחים.

 

אבל אזעקות צבע אדום נשמעות כמעט מדי ערב, ורף החרדה שוב עולה. אבל דווקא בתקופה מתוחה זו החליט פיקוד העורף להפסיק את עבודתם של עשרות רכזי ביטחון ביישובים שמרוחקים יותר משבעה קילומטר מהגבול עם הרצועה. בנוסף יוסרו אמצעי ביטחון שמותקנים ביישובים שונים.

נזק שנגרם לבית במועצה האזורית שער הנגב (צילום: מיכל שבן) (צילום: מיכל שבן)
נזק שנגרם לבית במועצה האזורית שער הנגב(צילום: מיכל שבן)

שרידי רקטה בבית באשקלון (צילום: דוברות משטרת ישראל) (צילום: דוברות משטרת ישראל)
שרידי רקטה בבית באשקלון(צילום: דוברות משטרת ישראל)
 

"אנחנו נמצאים בקשר יום-יומי עם החטיבה ומקבלים הנחיות, בעיקר לאחר שצה"ל מבצע תקיפות, כי אז עולות ההתרעות על אפשרות לירי תגובה", אומר רכז ביטחון באחד היישובים בסמוך לגבול. "בשלב זה אין הנחיות לתושבים. אמנם אין מבצע מוגדר במצב הנוכחי בדרום, אבל בהחלט יש פעילות של הצבא יום-יום, שעה-שעה, וזה מעלה את המתח".

 

למרות המתיחות, לפי שעה מתקיימים הלימודים כרגיל וכך גם ההכנות לחופש הגדול. בשדרות הושלמו ההכנות לפתיחה המחודשת של הבריכה העירונית בשבוע הבא, לראשונה אחרי חמש שנים שבהן הייתה סגורה בשל בעיות ביטחון

ותקציב. "ילדי העיר מחכים לרגע הזה ולא ניתן לשום מצב ביטחוני להרוס את החגיגה", אמר ראש העיר אלון דוידי.

 

לעומת זאת, ביישובי עוטף עזה מספרים על מתיחות וחשש, בעיקר בערבים. "כמעט מדי ערב בשבוע האחרון אנחנו שומעים אזעקת 'צבע אדום', אצלנו או ביישובים שכנים", סיפרה תושבת המועצה האזורית שער הנגב, אם לשלושה. "זה מאוד מדאיג. כל בוקר אנו קמים עם עדכונים על כך שצה"ל הפציץ ברצועה וברור לנו שתבוא תגובה. נכנסנו שוב למעגל הזה שמוכר לנו כל כך. אני מקווה שהוא ייפסק בקרוב כי הילדים כבר עכשיו מתחילים לדבר שוב על החרדות שלהם וזה יכול להחריף".

 

היום פנו ראשי הרשויות בעוטף עזה במכתב לשר הביטחון, משה יעלון, בדרישה שיפעל לביטול החלטת פיקוד העורף על קיצוץ בתיקי רכזי הביטחון. "אנו מזהירים כי בישובים בהם יחוסל תקן הרבש"ץ תקרוס היכולת שלנו לקיים את נהלי החירום בשגרה ולנהל את ימי ההסלמות שבדרך. ללא רכז ביטחון, תיפגע אנושות שירות כיתת הכוננות היישובית, ייפגע התיאום עם צוותי החירום היישוביים וייפגע חובן היישוב ותחושת הביטחון של תושביו", נכתב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
רקטה שנורתה למועצה אזורית אשכול
צילום: בראל אפרים
מומלצים