שתף קטע נבחר

דו"ח: ישראל מקלה בענישת סוחרים בבני אדם

מחלקת המדינה, שבוחנת מדי שנה את מדיניות ממשלות בעולם ביחס לקורבנות סחר בבני אדם, מתחה ביקורת על הטיפול של מערכת אכיפת החוק בעברייני סחר בנשים ובעובדים. בתחתית הדירוג: מלזיה ותאילנד

ישראל ממשיכה לעשות את המינימום הנדרש בכל הנוגע למלחמה בסחר בבני אדם, אך לא יותר. כך עולה מהדו"ח השנתי של מחלקת המדינה האמריקנית על התופעה בעולם. הדו"ח מותח ביקורת על היחס המקל של מערכת המשפט בישראל לעבריינים שעוסקים בסחר בנשים לשירותי מין ובסחר בעובדים. "העונשים אינם רציניים, אין הרתעה", מזהיר המסמך.

 

עוד בערוץ החדשות:

שיא במספר הפליטים מאז מלחמת העולם ה-2

"ישראל תקלוט משלוח הנפט הכורדי הראשון"

הפיטורים בבריל: בני הזוג יישארו ללא עבודה

 

ישראל נכללת זו השנה השנייה בקבוצת "המדינות הנאורות" העומדות בדרישות המינימליות של ציות לחוקי הגנת קורבנות סחר בבני אדם, לאחר שנים של קושי לעמוד בדרישות של מחלקת המדינה האמריקנית. אבל גם הדירוג "הנאור" של ישראל רחוק מלהיות משביע רצון.

 

בפרק הדן בישראל בדו"ח השנתי של מחלקת המדינה נקבע כי ממשלת ישראל הגישה בשנה האחרונה תביעות חדשות נגד לפחות שמונה סוחרי מין ואחד שהואשם בעבודת כפיה. היא גם הרשיעה 22 עבריינים בגין סחר במין ושלושה בגין עבודות כפייה. לפי הדו"ח, העונש המרבי היה 16 שנות מאסר, אולם במקרים רבים הסתפקו השופטים בכמה חודשים של עבודות שירות.

 

לפי הדו"ח, לישראל מגיעים עובדים עם מיומנות בסיסית מתאילנד, סין, נפאל, הפיליפינים, הודו, סרי לנקה, בולגריה, גאנה, מולדובה ורומניה, והם מועסקים בענפי בניין, חקלאות, עבודות סיעוד, דיג ועוד. "חלק מהם סובלים מעבודת כפייה, מהחרמה בלתי חוקית של הדרכונים שלהם על ידי המעסיקים, ממגבלות על תנועה, מיכולת מוגבלת לבחור מעסיק אחר, מאי תשלום שכרם, משעות עבודה ארוכות במיוחד, וכן מאיומים, תקיפות מיניות, והפחדה פיזית", נכתב בדו"ח האמריקני.

 

במסקנות מחלקת המדינה צוין עוד כי כמה מהעובדים, במיוחד אלו שמעניקים שירותי סיעוד לקשישים, הינם פגיעים במיוחד, שכן הם מבודדים בתוך בתים פרטים ואינם מוגנים

על-ידי תקנות של שעות עבודה ומנוחה. דו"ח מחלקת המדינה ציין כי עובדים אלו נדרשים להפקיד סכומי כסף לפני הגיעם לישראל והסכומים הללו מאפשרים למעסיקים להעסיק את העובדים בכפייה.

 

בהקשר של תופעת הפליטים האפריקנים, מצוין בדו"ח כי בעקבות הקמת הגדר לאורך הגבול המצרי ונקיטת אמצעי אכיפה אחרים, ירד מספר המגיעים לישראל דרך סיני מכ-10,000 בשנת 2012 ל-36 בלבד בשנת 2013. אולם בהתייחסו ל-53 אלף מבקשי מקלט מדיני מאריתריאה ומסודן שנמצאים בישראל, קובע הדו"ח כי הם פגיעים בצורה קיצונית לעבודת כפייה ולסחר במין בישראל.

 

הדו"ח האמריקני בחן את המדיניות של 188 ממשלות ברחבי העולם, ובעקבות הסקירה העדכנית הוחלט במחלקת המדינה להכניס את תאילנד ומלזיה לרשימה השחורה של המדינות שלא עומדות בסטנדרטים מינימליים למאבק בסחר בבני אדם. מנגד, השנה עלה דירוגה של סין - שזכתה לציון לשבח על פעילותה לסגירת מחנות עבודה לצורכי חינוך מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
זונות קטינות. הענישה מסתכמת לעתים בעבודות שירות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים