שתף קטע נבחר

ביטוח ישיר: נגביל שכר בכירי החברה

החברה פרסמה את מדיניות התגמול שלה, לפיה תקבל את המלצות האוצר להגבלת שכר הבכירים לסכום של 3.5 מיליון שקל בשנה - ומעבר לכך הוא לא יוכר לצרכי מס. עלות שכרו של המנכ"ל ב-2013: יותר מ-12 מיליון שקל

חברת ביטוח ישיר (באמצעות חברת האם אי.די.אי) פרסמה הבוקר (א') הודעה לבורסה בה פירטה את מדיניות התגמול החדשה של בכירי החברה.

 

 

על פי ההודעה, החברה מיישרת קו עם המלצות האוצר לפיהן השכר המקסימלי בגופים פיננסיים כגון בנקים, בתי השקעות וחברות ביטוח, לא יעלה על 3.5 מיליון שקל. סכומים מעבר לכך יהיו חייבים לקבל אישור מיוחד של ועדת התגמול והדירקטורים החיצוניים בחברה. עוד קובעות ההמלצות כי כל שכר העולה על התקרה האמורה לא יוכר כהוצאת מס.

 

על פי הפרסום של אי.די.אי, שכר (תגמול קבוע) יו"ר החברה (ברוטו) לא יעלה על 225 אלף שקל בחודש ושכרו של המנכ"ל לא יעלה על 207 אלף שקל בחודש. כמו כן, התגמול המשתנה (בהתאם לביצועי החברה) לא יעלה על 85% מהתגמול השנתי הכולל.

 

יש לציין כי עלות שכרו של מנכ"ל ביטוח ישיר, רביב צולר, עמדה בשנת 2013 על יותר מ-12 מיליון שקל. כמו כן ראוי לציין כי אין התחייבות של החברה, לפיה לא ישולם בכל מקרה לבכירים שכר העולה על התקרה המוצהרת (תשלום זה, כאמור, לא יוכר לצרכי מס).

 

גורמים באוצר אמרו היום בעקבות הפרסום כי "עלות השכר הנקוב בתזכיר, משקף תגמול מירבי נאות למנהלים בגופים הפיננסיים".

 

לאחרונה מתחזקת הביקורת הציבורית על מנכ"לים בכירים בחברות הפיננסיות ברקע דרישותיהם להגדלת שכרם כשמנגד מהלכי האוצר בנושא. כך מנכ"ל הפניקס, אייל לפידות, שדורש כ-12 מיליון שקל בשנה. בימים האחרונים פנו באוצר גם למנכ"ל בנק לאומי, רקפת רוסק עמינוח, שעלות שכרה עוברת את ה-7 מיליון שקל, בדרישה שתפחית את עלותה לבנק וכן לגופים המוסדיים שאישרו את עלות שכרו של מנכ"ל מזרחי-טפחות, אלדד פרשר ( קרוב ל-7 מיליון שקל) בדרישה לקבל הסברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים