שתף קטע נבחר

צילום: דובר צה"ל

האמהות יצאו לאו"ם: 'רוצות את הילדים בבית'

האמהות של שלושת הנערים שנחטפו יצאו לכינוס של מועצת האו"ם לזכויות אדם בז'נבה. אמו של גיל-עד שער: "נשמיע זעקותינו כדי שיפעילו לחץ על חמאס". בינתיים מנעה ארה"ב הודעת גינוי נגד ישראל במועצת הביטחון

כוחות הביטחון מחפשים אחר שלושת הנערים החטופים - גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח - כבר יותר משבוע וחצי, אך עדיין לא התקבל מידע על גורלם. האמהות של השלושה צפויות להשתתף היום (יום ג') בכינוס מועצת האו"ם לזכויות אדם, כדי לנסות להפעיל לחץ בינלאומי על החוטפים. בינתיים, אמש בבניין האו"ם בניו יורק מנעה ארצות הברית הצהרה של מועצת הביטחון בגנות הריגת הפלסטינית בידי צה"ל, במהלך הסריקות אחר החטופים.

 

בת גלים שער, שחיכתה לעלייה למטוס, אמרה: "אנחנו רוצות להגיד לעולם שהילדים שלנו יצאו מבית הספר וסך הכול רצו לחזור הביתה. זו מציאות בלתי נסבלת והעולם שותק. הילדים שלנו כבר 12 ימים נעדרים ולא יודעים מה קורה איתם. המסר שאנחנו רוצות לומר לאומות העולם בז'נבה הוא מסר פשוט: רוצים את הילדים בבית. אנחנו רוצות להעביר לעולם את זעקותינו כאמהות כדי לעורר את אומות העולם שיגנו את החטיפה ושיפעילו לחץ על חמאס". 

 

בת גלים שער ואיריס יפרח בנתב"ג (צילום: מאיר תורג'מן, "ידיעות אחרונות") (צילום: מאיר תורג'מן,
בת גלים שער ואיריס יפרח בנתב"ג(צילום: מאיר תורג'מן, "ידיעות אחרונות")

 (צילום: מאיר תורג'מן, "ידיעות אחרונות") (צילום: מאיר תורג'מן,
(צילום: מאיר תורג'מן, "ידיעות אחרונות")
 

בדרכה אל המטוס אמרה איריס יפרח, אמו של אייל: "אנחנו רוצות להחזיר את הילדים הביתה. כולנו מחכים לרגע שנחבק את אייל, גיל-עד ונפתלי. אנחנו הולכות להגיד לעולם שיעזור לנו להחזיר את הבנים הביתה". הלילה, סמוך לשעה 1:20 המריאו איריס יפרח ובת גלים שער, אמו של גיל-עד, בדרכן לבריסל ומשם לז'נבה, כדי להצטרף בבוקר לרחל פרנקל, אמו של נפתלי, שאמורה לנאום בפני מוסדות האו"ם. "זו פעם ראשונה שאני טסה לחו"ל ושאני עוזבת את הילדים והבית. הכול כדי להחזיר את הבנים", סיפרה יפרח.

 

"אנחנו רוצות לומר להם שלא יכול להיות שחוטפים ילדים בתוך הסכסוך הזה", הוסיפה שער. "לעולם יש הרבה כוח. העולם יכול להסביר לחמאס, גם על ידי סנקציות, שלא כדאי להם לגעת בילדים שלנו. העם היהודי בעולם ובארץ ישראל נמצא איתנו. מאוד חשוב שהעולם יצטרף למאבק שלנו". לפני שהמטוס המריא הוסיפה שער: "אם הילדים שומעים אותנו, אני רוצה להגיד להם שאנחנו אוהבים אותם ושלא נרפה עד שנגיע אליהם. הם ילדים חזקים ואנחנו עם חזק".

מכתב האחיות של גיל-עד שער לחיילים ()
מכתב האחיות של גיל-עד שער לחיילים

בזמן שהאמהות המריאו לחו"ל כדי לנסות להשפיע על דעת הקהל הבינלאומית, אחיותיו של גיל-עד שער שיגרו מכתב לחיילי צה"ל. "מאז החטיפה אנחנו לא מצליחות לישון בלילה. אנחנו יודעות שגם אתם לא ישנים בלילה ועושים הכול כדי להחזיר אותו יחד עם אייל ונפתלי בריאים ושלמים", כתבו האחיות שיראל, תהל, מיתר, הלל ומאור.

 

האחיות כתבו עוד כי "אנו מרגישות שכל חייל וחייל שיוצא לחפש את גיל-עד הוא כמו אח שלנו, ממש חלק מהמשפחה. אין לנו מילים כדי להודות לכם על העוצמה ומסירות הנפש ועל הדאגה. חינכו אותנו שצה"ל הוא הצבא החזק ביותר במזרח התיכון. אנו יודעות שצה"ל הוא הצבא החזק בעולם".

ההורים של אייל יפרח וגיל-עד שער בטלמון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההורים של אייל יפרח וגיל-עד שער בטלמון(צילום: רויטרס)

הרב חיים דרוקמן בטלמון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרב חיים דרוקמן בטלמון(צילום: מוטי קמחי)

חטיפת הנערים - עדכונים אחרונים:

משעל: מברך את החוטפים, אין לנו מידע

השר סער: "להגביר את הלחץ על חמאס"

דיסקין: "לא לשחרר אסירים תחת לחץ"

ח"כים בימין: לא לשחרר יותר מחבלים 

 

במהלך דיון סגור של מועצת הביטחון על המצב במזרח התיכון עלה הנושא לדיון בעקבות פניית הפלסטינים לרוסיה, המכהנת כנשיאה התורנית של המועצה. הפלסטינים ביקשו לקדם הצהרה של מועצת הביטחון על "ענישה קולקטיבית" בשל פעילות צה"ל בחיפושים אחר שלושת הנערים הישראלים שנחטפו. במהלך הדיון הסגור הציג הנשיא התורן, אנטולי צ'ורקין מרוסיה, הודעה של מועצת הביטחון לתקשורת, שנחשבה על-פי גורמים במועצה למאוזנת ומביעה צער ממה שקרה, אבל ירדן - נציגת קבוצת המדינות הערביות במועצה - דרשה נוסח חריף יותר נגד ישראל.

 

בשלב זה התערבה שגרירת ארצות הברית, סמנתה פאוור, והבהירה בישיבה שכל החלטה שתהיה בה ביקורת ישירה על ישראל תהיה בבחינת חציית "קו אדום". קבוצת המדינות הערביות רצתה הצהרה נוקשה יותר נגד ישראל מזו שהציע השגריר צ'ורקין ולכן הישיבה הסתיימה מבלי שהתקבלה החלטה. מחוץ לאולם מועצת הביטחון התייצב הנציג הפלסטיני, ריאד מנצור, בפני הכתבים, והאשים את "הכיבוש הישראלי" ואת "האגרסיביות" שבה נוהגת לדבריו ישראל.

 

בתגובה לדברי הנציג הפלסטיני, אמר שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור לכתבים ש"הגיע הזמן שמועצת הביטחון תטפל בחטיפות של תלמידים ומבוגרים על ידי טרוריסטים. כל יום אנחנו המומים מסיפורי טרור: 49 בני אדם נלקחו כשבויים בקונסוליה הטורקית. 40 פועלי בניין הודים נחטפו בצפון עיראק. מאות נערות נחטפו מבתי הספר שלהן בצפון ניגריה והרשימה ארוכה. הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תאמר בקול קם וברור - עד כאן. מדינות לא יכולות לאפשר שילדיהן ואזרחיהן יהיו קורבנות למגיפת טרור שמאיימת להכריע מדינות שלמות", הזהיר השגריר פרושאור.

 

פגישות בז'נבה

רחל פרנקל, אמו של הנער החטוף נפתלי פרנקל, המריאה כבר לז'נבה כדי להופיע היום בכינוס מועצת האו"ם לזכויות אדם. יצטרפו אליה גם האמהות של אייל יפרח וגיל-עד שער. מדובר ביוזמת משלחת של שגרירים צעירים משוהם המבקרת בשוויץ. במהלך השיחות שקיימו הצעירים בז'נבה, הם העלו את האפשרות להזמין את הורי שלושת הנערים. פרנקל צפויה לנאום בפני המועצה ולקרוא לקהילה הבינלאומית להתערב כדי להביא לשחרורם המהיר של הבנים. בנוסף, ההורים יקיימו כנראה מסיבת עיתונאים ופגישות עם גורמים במועצה וכן פגישות עם נציגי הצלב האדום.

 

גם אתמול נמשכו החיפושים הנרחבים אחר החטופים במסגרת היום ה-11 למבצע "שובו אחים". קצין בכיר בצה"ל אמר: "אנו נמצאים עמוק בתוך מרחב הלגיטימציה

 של הציבור הפלסטיני בפעולות שלנו". הוא הוסיף: "הציבור הפלסטיני מבין שהחטיפה הייתה חריגה ותגובתנו הייתה צפויה. הם מבינים שאנחנו לא פועלים נגדם אלא נגד חמאס. הציבור הפלסטיני מבין שנחצה קו אדום". הגורם הצבאי אמר עוד כי "המשך המבצע בכל הנוגע לפגיעה בתשתיות חמאס ביהודה ושומרון כבר מיצה את עצמו ללא קשר למבצע המודיעיני לאיתור החטופים, אך זה יימשך ככל שיידרש".


פורסם לראשונה 23/06/2014 23:24

 

איתי בלומנטל השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
קריאות לשחרור החטופים
צילום: EPA
מומלצים