שתף קטע נבחר

הרשת מתייחדת עם שלושת הנערים

בתקשורת הממוסדת עוד לא היו יכולים לדווח, אבל בפייסבוק לא חיכו. לצד דברי הזדהות עם המשפחות הופיעו גם קריאות לנקמה והומור שחור

אמש, קצת לפני השעה 8, נפוצו דיווחים בווטסאפ ובפייסבוק על מציאת גופותיהם של הנערים נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח שנחטפו לפני שלושה שבועות. דיווחים אלה הצטרפו לדיווחים בחו"ל שהופצו בין הגולשים. ברשת התחילו לפרסם דברי אבל עוד לפני שהותר לתקשורת הממוסדת לפרסם את דבר מותם.

 

 

עם פרסום ההודעה הרשמית, התפרסמו ברשתות החברתיות עוד הודעות אבל והזדהות עם המשפחה, קריאות לנקמה, תמונות וקטעי וידאו מעצרת הזכרון בכיכר רבין זאת לצד גם סטטוסים שניסו להתמודד בהומור עם הבשורות הקשות ועם ההסלמה בעימות כתגובה לרצח.

 

עמוד Bring Back Our Boys (השיבו את הבנים שלנו) הוקם בסוף השבוע שבו התרחשה החטיפה, נסגר על ידי פייסבוק לכמה שעות בשל דיווחים כוזבים על היותו אתר פוגעני, חזר לאחר שפייסבוק תיקנה את התקלה וצבר עד כה 115,000 לייקים - חצי ממספר הלייקים של  Bring Back Our Girls שבהשראתו הוקם.

 

 

 

  

במשך השבועות האחרונים, ניהל העמוד קמפיין להגדלת המודעות לאירוע החטיפה, בתקווה שזה יעזור להפעיל לחץ להשיב אותם במהרה. אמש פרסם העמוד תמונה של נרות עם שמות הנערים והודעת אבל באנגלית. כ-11,500 אנשים שיתפו את ההודעה. אלפים עשו לייק והגיבו.

 

תחת ההאשטג bringbackourboys בפייסבוק היה אפשר לראות סטטוסים של תמיכה ותמונות הזדהות עם המשפחות והנערים החטופים לצד תמונות של פרו-פלסטינים שמציגים תמונות של חיילי צה"ל פוגעים בילדים או מאיימים עליהם. נכון לעכשיו עולים סטטוסים שמבשרים על מציאת הגופות, והודעות אבל והזדהות.

 

 

לכך הצטרף האשטג חדש שאומץ על ידי הגולשים בשם theykilledourboys (הם רצחו את הבנים שלנו) ובו סטטוסים רבים, שבהם תמונות של גולשים מחזיקים שלט שנושא את הכיתוב הזה, הודעות אבל, ותמונות שונות ובהן תמונה של יונת שלום שנורתה שלוש פעמים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אייל, נפתלי וגיל-עד ז"ל
צילום: רויטרס
מומלצים