שתף קטע נבחר

נצורים בבירה: "כלאו אותנו בפסגת זאב"

בעקבות המהומות בירושלים, הרכבת הקלה לא מגיעה לשכונה שבה מתגוררים 45 אלף תושבים. המשטרה סגרה את אחד הכבישים כדי שנהגים לא יעברו דרך בית חנינא. "אנחנו פשוט תקועים". תיקון קו הרכבת עלול להימשך חודשים

תקועים בפסגה: תושבי פסגת זאב בירושלים התקשו היום (ה') לצאת מהשכונה לעבודה ולסידורים. הרכבת הקלה בירושלים פועלת גם היום במסלול מקוצר, מתחנת גבעת המבתר ועד להר הרצל, וזאת בשל האירועים האלימים בבית חנינא ובשועפט והפגיעה בפסי הרכבת אתמול. בנוסף, המשטרה סגרה לתנועת כלי רכב את מחלף בנציון המוביל לפסגת זאב ונווה יעקב דרך בית חנינא, וזאת כדי למנוע חיכוך בין יהודים וערבים.

 

 

קו הרכבת הקלה מתחיל בשכונת פסגת זאב ועובר דרך כמה שכונות ערביות במזרח העיר, אבל מאז ההתפרעויות בירושלים, הקו לא עובד ו-45 אלף תושבי תושבי פסגת זאב "תקועים" בשכונה, עם אפשרויות תחבורה מעטות ופקקים גדולים.

  

יעל ענתבי, תושבת פסגת זאב וחברת מועצת העיר, מספרת על הקשיים של התושבים: "מבחינה ביטחונית פחות מרגישים את הבלגן, מלבד המסוקים והחסימות של המשטרה, אבל מבחינה תחבורתית זה מאוד לא פשוט. סגרו את כביש 20 - מחלף בנציון, ביטלו את הרכבת אבל הרמזורים פועלים כאילו שהיא פועלת וזה מעכב את התנועה. תנועת האוטובוסים אמנם תוגברה והביאו אוטובוסים גדולים, אבל זה לא מספיק ולא נותן מענה, היו היום פקקים בלתי נסבלים. זה שסגרו כבישים זה רפיסות של המדינה, הושקע הרבה מאוד כסף בכביש חדש שנשאר סגור".  

 (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
(צילום: נועם (דבול) דביר)

הכביש שנחסם בכניסה לגבעת זאב. "פקקים בלתי נסבלים" (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
הכביש שנחסם בכניסה לגבעת זאב. "פקקים בלתי נסבלים"(צילום: נועם (דבול) דביר)

 

דוד פלבר, תושב השכונה, נשאר היום בביתו. "בדרך כלל אני נוסע ברכבת לעבודתי במרכז העיר אבל הבוקר לא הלכתי לעבודה, ראיתי את הפקקים ופשוט חזרתי הביתה. כשקבעו את התוואי של הרכבת אמרנו שאין סיבה להעביר אותה בשכונות פלסטיניות, כי או שהן יהיו חלק מהסדר השלום ואז לא יהיו תחת ריבונות ישראל, או שבגלל אינתיפאדה לא יהיה ניתן לעבור שם.

 

"התושבים פשוט תקועים, הרכבת לא תחזור לפעילות ועכשיו נראה מהן תוכניות המגירה", הוסיף פלבר, "אנחנו מחכים שיתגברו קווים, אבל חלק מהתשתיות של האוטובוסים אולי כבר לא קיימות. התחושה היא שאנחנו אסירי פסגת זאב, כלאו אותנו בשכונה. המשטרה יכלה הבוקר לשלוח שוטרים לכוון את התנועה או שמרכז בקרת הרמזורים של העירייה היה צריך לעשות שינוי, אבל התנועה במקום עומדת כי 'האין-רכבת' עוברת".

 

תחנה של הרכבת הקלה שהוצתה אתמול בירושלים (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
תחנה של הרכבת הקלה שהוצתה אתמול בירושלים(צילום: אליאור לוי)
 

נפש לוי מספר: "נסעתי הבוקר עם אשתי, ונסיעה של עשר דקות לגשר עוזי נרקיס לקחה לנו חצי שעה. ירדתי בגבעה הצרפתית, לקחת שאטל לגבעת התחמושת ומשם רכבת לעבודה שלי במוזיאון ישראל. פשוט סיוט, בלגן, לקח לי שעה ו-40 דקות להגיע לעבודה. כל מערך התחבורה מבולגן". משה ביקש להיכנס הבוקר לשכונת פסגת זאב דרך מחלף בנציון, אבל גילה שהוא סגור כדי שהנוסעים לא יעברו דרך שכונת בית חנינא. "בדרך כלל יש יחסים מאוד טובים בין השכונות", הוא אומר, "אנחנו קופצים לכאן לפעמים בשבתות. עצוב ומעצבן מה שקורה".

 

אתמול השחיתו מתפרעים ערבים כמה תחנות של הרכבת הקלה, שרפו אחת מהן כליל ובמהלך הלילה גם שרפו את הגומי על המסילות. בבוקר יצאו צוותי תחזוקה של הרכבת הקלה, בליווי המשטרה,

לאמוד את היקף הנזקים. בחברת סיטיפס, המפעילה את הרכבת הקלה, אומרים כי לנוכח הנזקים הכבדים שנגרמו והפגיעה המשמעותית בתשתיות הרכבת הקלה במזרח ירושלים, בהן התחנות והמסילות, יידרשו חודשים ארוכים והשקעה של מיליוני שקלים להחזרת הפעילות לשגרה.

 

דובר סיטיפס מסר כי בשל האירועים בשועפט ובבית חנינא ולאור הנחיית המשטרה, הרכבת הקלה פועלת גם היום במסלול מקוצר מתחנת הר הרצל ועד לתחנת הגבעה הצרפתית, בשני הכיוונים. במשרד התחבורה ואגד העמידו שאטלים לטובת תושבי פסגת זאב. ניתן להגיע אל פסגת זאב ונווה יעקב בקווי האוטובוס הרגילים:

קו 66 לפסגת זאב - תחנה על כביש מס' 1 מול תחנת גבעת התחמושת.

קווים 22, 65 לפסגת זאב - תחנה בצומת גבעת התחמושת ושדרות אשכול.

קווים 25, 45 - תחנה בצומת גבעת התחמושת ושדרות אשכול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם (דבול) דביר
צומת פסגת זאב, הבוקר
צילום: נועם (דבול) דביר
מומלצים