שתף קטע נבחר

פוענח רצח שלי דדון. השב"כ: הרקע כנראה לאומני

חוסיין חליפה, נהג מונית בן 34 מעיבלין, הוא לפי השב"כ והמשטרה זה שרצח את הצעירה מעפולה ב-17 דקירות. במשטרה ובשב"כ לא שוללים מניע לאומני. אביה של שלי: לא ייתכן שילדה הלכה למצוא עבודה וחזרה בארון מתים

פוענח הרצח שהסעיר את המדינה: המשטרה התירה היום (א') לפרסום כי חוסיין יוסף חליפה, נהג מונית מהיישוב הערבי-נוצרי אעבלין שבצפון, נעצר בחשד לרצח הצעירה שלי דדון ממגדל העמק. החשוד הודה במיוחס לו ואף שחזר את המעשה בפני חוקרי היחידה המרכזית של המחוז הצפוני במשטרה ואנשי השב"כ שמעריכים כי המעשה בוצע על רקע לאומני.

 

עורך הדין אמיר בר-דיין, המייצג את משפחתה של שלי דדון, ובני משפחתה מגיבים על פענוח הרצח:

 

 
 

החשוד חוסיין חליפה בעת מעצרו (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
החשוד חוסיין חליפה בעת מעצרו(צילום: גיל נחושתן)

יעקב דדון, אביה של שלי, אמר: "אני רוצה להודות למשטרת ישראל ולמפקד המחוז בשב"כ שעשו עבודה נפלאה ותפסו את הרוצח. אני מההתחלה אמרתי שהבת שלי נרצחה במונית. היא לא עלתה לשום טרמפ. אני מההתחלה ידעתי שהבת שלי ממושמעת. היא עלתה למונית הלא נכונה, והרוצח הזה רצח אותה באכזריות שאני לא מאמין שבן-אדם, בן-אנוש, יכול לעשות דבר כזה. אני הייתי שם בזירה. אני רוצה שמפה ייצא מסר לכל נערה בישראל: לפני שהיא עולה למונית שתבדוק מי המסיע. אני רוצה שיכריזו על הרצח הזה כרצח לאומני. לא ייתכן שילדה שלא עשתה עוולה בחיים שלה לאף אחד, הלכה למצוא עבודה וחזרה בארון מתים".

 

מחקירת המשטרה עלה כי ביום הרצח, אחד במאי, הסיע יעקב את בתו לצומת עפולה עילית ומשם הייתה אמורה הצעירה להמשיך בנסיעה באוטובוסים למגדל העמק. היא הייתה אמורה להגיע לראיון עבודה במפעל באזור התעשייה רמת גבריאל, אך לא הגיעה למקום. ככל הידוע לחוקרים, דדון הגיעה למרכז העיר ומשם עלתה לנסיעת המוות במונית.

 

 (צילום: חטיבת דובר המשטרה, אביהו שפירא, גיל נחושתן, ג'ורג' גינסברג) (צילום: חטיבת דובר המשטרה, אביהו שפירא, גיל נחושתן, ג'ורג' גינסברג)
(צילום: חטיבת דובר המשטרה, אביהו שפירא, גיל נחושתן, ג'ורג' גינסברג)
 

במהלך הנסיעה פרץ ויכוח בין הנהג לדדון, ובשיאו דקר אותה הנהג לפי החשד 17 פעמים עד שמתה. חליפה הסיע את הגופה במונית למגרש חניה נטוש בפאתי אזור התעשייה במגדל העמק. סמוך לשעה 15:00 מצאו שוטרים מהתחנה המקומית את גופתה של הצעירה במהלך סיור שגרתי.

 

שלי דדון. נרצחה בדרך לראיון עבודה ()
שלי דדון. נרצחה בדרך לראיון עבודה

אביה של דדון ובני משפחה נוספים ניסו ליצור עמה קשר החל מהשעה 9:00 בבוקר אך ללא הצלחה. בסופו של דבר ניגש האב לתחנת המשטרה, שם התבקש לתאר את בתו, ובתוך זמן קצר התברר כי היא המנוחה שגופתה נמצאה במגדל העמק. האב הובא לזירה ושם זיהה את גופת בתו.

 

נהג המונית חליפה שנעצר ב-16 ביוני ביצע הסעות פועלים למפעלים במגדל העמק. בחקירה עלה כי אחרי שלפי החשד רצח את דדון הוא נסע מהמקום, שטף את המונית מדמה של המנוחה, והשליך את הטלפון הנייד שלה ואת ארנקה ליד בית זרזיר. מניעיו טרם הובררו, אולם בשב"כ מעריכים כי הרקע לאומני.

 

 (צילום: חטיבת דובר המשטרה, עידו ארז) (צילום: חטיבת דובר המשטרה, עידו ארז)
(צילום: חטיבת דובר המשטרה, עידו ארז)
 

כבר ביום הרצח טענו גורמים במשטרה כי כיוון החקירה הוא לאומני, אך בהמשך נטען כי גם הכיוונים הפליליים נחקרים. בשל החשד כי מדובר ברצח לאומני, היווה השב"כ שחקן מרכזי בתיק החקירה. מפקד המחוז הצפוני במשטרה, ניצב זוהר דביר, אמר כי חליפה הוא עדיין בגדר חשוד וכי עדיין נבדק המניע לרצח: "הכיוון הלאומני עדיין לא נשלל. אנחנו אנשי מקצוע ואנחנו אומרים רק כשאנחנו בטוחים לחלוטין בכל הדברים והדברים ממשיכים להיבדק".

 

יממה לאחר ההלוויה נעצרו כמה בדואים מהגליל התחתון, לאחר שעשו שימוש בכרטיס האשראי שהיה שייך לדדון. השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' רמז אז על המעצרים בביקור ניחומים בבית המשפחה, שבו טען כי צפויה "התפתחות דרמטית" בחקירה. אלא שבתום חקירה שארכה כמה שבועות, שוחררו ששת החשודים והתקבלה גרסתם כי מצאו את הכרטיס וכי לא היה להם שום קשר לרצח.

 

המשטרה המשיכה בחקירה אינטנסיבית ובין השאר נבדקו מצלמות רבות של מפעלים ועסקים באזור התעשייה והמסלול האפשרי שעשתה הנרצחת. בשלב זה, כך נודע ל-ynet, עלה לראשונה החשד למעורבות מונית באירוע. "בלשי הימ"ר הפנו את כל האנרגיה לכיוון הזה ו'פקדו' עשרות אם לא מאות מוניות באזור", אמר גורם במשטרה.

  

בסופו של דבר התמקדו החוקרים במונית מסוימת ובנהגה, שבסופו של דבר נעצר. המונית נתפסה ולדברי גורמים משטרתיים, למרות שנוקתה בצורה דקדקנית, נמצאו בה ממצאי מעבדה שיש בהם כדי לקשור את הנהג לרצח. "גם אם הוא לא היה מודה ומשחזר", אמר גורם משטרתי, "היינו יכולים להביא אותו לדין על סמך ממצאים אלה וממצאים אחרים שאותם אספנו במהלך התקופה שאנחנו חוקרים את הרצח".

 

הוריה של המנוחה עודכנו על ידי מפקד המחוז הצפוני, ניצב זוהר דביר, מעט לאחר מעצרו של חליפה. "אני מאוד מקווה שהפעם זה סופי", אמר אז האב יעקב דדון, "ושלפחות החלק הזה יהיה מאחורינו. החיים שלנו לא יחזרו להיות מה שהיו, אז לפחות שהרוצחים לא יסתובבו ברחובות".

  

ביום שני בשבוע שעבר הוארך מעצרו של חליפה. לפני תחילת הדיון הכחיש כי היה מעורב ברצח. "לא רצחתי", טען באוזני הכתבים בבית המשפט. "לא יודע מה רוצים ממני. עבדתי באזור שמה ותפסו אותי. לא ראיתי את הילדה הזו ולא מכיר אותה". הוא הוסיף כי הוא עובד באזור כבר מספר שנים.

 

יוסף חליפה, אביו של החשוד, הכחיש בשמו את החשדות ואף טען – בניגוד לדברי הבן – כי בנו אינו עובד כנהג מונית זה שבע שנים בגלל בעיית ראייה. "אולי הוא עוד רשום בתחנת מוניות כמי שעובד שם אבל הוא מתקיים מקצבת נכות. יוצא מהבית רק פעם בשבוע ללשכת העבודה. הוא בן אדם קדוש. לא פוגע באף אחד, אם אומרים לו 'תלך מפה' הוא מוריד את

הראש ואומר תודה. ככה למד ממני ומאבא שלי. אני לא מאמין למה שאומרים שהוא הודה ושחזר. זה שטויות. הבן שלי בחיים לא הוציא מילה של שקר מהפה. הוא קדוש. הבן שלי פחדן, אולי איימו עליו", אמר האב. 

 

האב סיפר עוד כי בנו נישא לפני כמה שנים ושהוא אב לילד בן שבעה חודשים. "באו לעצור אותו באחת וחצי בלילה. שברו את החלונות בבית ונכנסו לחדר איפה שאשתו ישנה עם הילד שלהם, בבגדים של שינה היא הייתה. עד עכשיו היא בהלם, לא מתאוששת. הוא בכלל לא הבין למה עצרו אותו".

 

החשוד הוא בעל עבר פלילי וריצה בעבר מאסר של שישה חודשים בשל עבירות אלימות. האב הוסיף כי "אני רוצה להגיד למשפחה של המנוחה, זיכרונה לברכה: אין לי שום קשר לעניין. מי שעשה מעשה כזה הוא רשע מרושע, חסר רחמים ורגשות. מי שעשה מעשה כזה מגיע לו יותר מסורג ובריח, לא שלוש ארוחות ומקלחת חמה שמקבלים בבתי סוהר. מגיע לו למות". המשטרה עצרה שני בני אדם נוספים בחשד לשיבוש הליכי החקירה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלי דדון ז"ל
צילום: גיל נחושתן
החשוד חוסיין חליפה
צילום: גיל נחושתן
מומלצים