שתף קטע נבחר

עקב ההסלמה: ההסתדרות ביטלה העיצומים

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הורה לבטל את העיצומים שתוכננו למחר, בעקבות ההסלמה הביטחונית. הרקע לשביתה: הכוונה לסגור את רשות השידור והעיכוב בקליטת עובדי הקבלן בשירות המדינה

הסתדרות עובדי המדינה הכריזה אחר הצהריים (ב'), כי תחל ממחר בבוקר בעיצומים, אולם בעקבות ההסלמה הביטחונית הוחלט מאוחר יותר לבטל את העיצומים המתוכננים. מההסתדרות נמסר, כי היו"ר אבי ניסנקורן בתיאום עם יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, הנחה את הסתדרות עובדי המדינה להשהות את כלל הצעדים הארגוניים שתוכננו. בעקבות הוראת ניסנקורן כל היחידות לקבלת קהל בשירות המדינה יפעלו כרגיל.

 

 

מוקדם יותר היום הודיעה ההסתדרות, כי במסגרת העיצומים לא תפעלנה כל היחידות לקבלת קהל בשירות המדינה, כגון בתי המשפט, משרדי הממשלה, רשות המסים, וכל מעברי הגבול למעט נתב"ג. עוד הודיעה ההסתדרות, כי בתי החולים יפעלו כרגיל וביטוח לאומי יעניק שירות לזכאים לקצבאות, בהסתדרות תכננו להשבית את כל הפעילות שמניבה כסף לקופת המדינה, וכך להסב נזקים כספיים לממשלה.

 

הרקע לשביתה הוא סכסוך עבודה שעליו הכריזה ההסתדרות, בטענה שמשרד האוצר נמנע מליישם את ההסכם הנוגע לעובדי קבלן בשירות המדינה, שעליו חתם עם ההסתדרות ב-2012. כמו כן, בהסתדרות מבקשים להיאבק נגד כוונת הממשלה לסגור את רשות השידור.

 

לטענת גורמים בהסתדרות המדינה, האוצר נמנע מליישם את הצעדים שעליהם התחייב במסגרת ההסכם שעליו חתמו שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, ויו"ר ההסתדרות הקודם, עופר עיני, ב-2012. הכוונה בעיקר לסעיף הנוגע לקליטתם של עובדי "כתף אל כתף". בהסכם נקבע כי עובדים אלה - ששמם ניתן להם משום שהם עובדים לצד עובדי מדינה ועושים יחד איתם את אותה העבודה, למרות שהם עובדי קבלן - יוכלו לעבוד 9 חודשים כעובדי קבלן ולאחר מכן יעלו לוועדה שתיקבע האם הם ייקלטו לתעסוקה ישירה. 

 

בהסתדרות טוענים כי נציגי האוצר "גוררים רגליים" בכל הנוגע ליישום סעיף זה, ומגיעים לישיבות בועדת העבודה והרווחה של הכנסת כאשר חסר להם מידע חיוני לקיום דיון בהתקדמות היישום. במסגרת ההסכם שנחתם ב-2012 הבטיח יו"ר ההסתדרות שקט תעשיתי למשך 3 שנים, אולם התנה הבטחה זו ביישום של תהליך הקליטה של עובדי כתף אל כתף.  

 

כמו כן, בהסתדרות מתכוונים להשתמש בנשק השביתה כדי לסכל את תכניות הממשלה לסגור את רשות השידור ולפתוח אותה מחדש במתכונת מצומצמת. לפני כ-10 חודשים מינה שר התקשורת, גלעד ארדן, ועדה בראשות איש התקשורת רם לנדס, כדי לנסח עקרונות לרפורמה בשידור הציבורי. הוועדה מונתה לאחר שהממשלה ועובדי הרשות קיימו מגעים במשך למעלה משנתיים. 

 

המגעים עלו על שרטון לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה בנוגע לתנאי הפרישה של עובדים ותיקים ברשות השידור. בינתיים התחלף השר הממונה על רשות השידור, וארדן קיבל החלטה שלא להמשיך את המגעים לתכנית התייעלות אלא לבחון סגירה מוחלטת של הרשות. בהתסדרות זועמים על המהלך, שנחשב בעיניהם כלא ליטימי בהיותו חד צדדי.

 

גורם בהסתדרות אמר היום כי חברי ועדת לנדס כלל לא זימנו את נציגי ההסתדרות כדי לתאם עימם את סגירת הרשות וההשלכות על עובדיה. לדבריו, בהסתדרות מתכוונים להיאבק נגד יישום ההמלצות ולשמור על העיקרון שלפיו כל צעד בעל השלכות תעסוקתיות על עובדי המדינה, צריך להיעשות בתיאום עימם.


פורסם לראשונה 07/07/2014 18:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים