שתף קטע נבחר

LG G3: בזכות המסך

כפי שנראה, מכשיר הדגל החדש של הענקית מקוריאה משאיר נכון לעכשיו את המתחרים מאחור והוא מוסיף גם מצלמה מהירה ונוחה. טוב, צריך לראות מה האייפון הבא יעשה

הדבר הבולט ביותר ב-G3 ואולי התכונה העיקרית שהופכת אותו למסקרן הוא המסך שלו. רזולוציה של 2560X1440 על פני מסך של 5.5 אינץ' בהחלט מציגה סרטים ומשחקים טוב יותר מסמארטפונים אחרים, יחד עם בהירות גבוהה הוא שימושי גם מול אור שמש. אם אתם בעניין של צילום וצפייה בסרטים ובמשחקים עתירי גרפיקה, ה-G3 בהחלט מתאים. חוץ ממסך טוב מהמתחרים (כרגע) ה-G3 מציג שיפור קל, ולא מרהיב, בממשק ומצלמה טובה מאוד. אם אתם בעיקר בוהים באפליקצית פייסבוק 14 פעמים ביום (נתון של פייסבוק, לא המצאנו) כבר לא רואים הבדל ואפשר לחכות עד שהסמארטפון שלכם ישבוק חיים לפני שמשדרגים.

 

מחירו הרשמי של ה-G3 זול יחסית למכשירי הפרימיום: 3,200 שקלים לדגם ה-16 גיגהבייט (זהה למחיר ההשקה של ה-G2, שיצא לפני פחות משנה). ואפשר למצוא אותו גם בפחות מ-3,000 שקלים, בעסקאות תשלומים, או בתוספת אביזרים במבצעים של רשתות וספקיות הסלולר. 

   

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

עיצוב וממשק

למכשיר גב קמור, כאשר המרכז שמנמן והקצוות דקים יחסית. בנקודה הכי עבה הוא 8.9 מילימטר (לעומת 8.1 מ"מ של ה-S5 של סמסונג). הדעות חלוקות לגבי כמה נוח להחזיק אותו ביד אחת, אך גם עם יד גדולה במיוחד קשה להגיע לכל שטח הפנים שלו. כמו ב-G2, גם כאן הכפתורים נמצאים בגב המכשיר במקום בצדדיו, והם נוחים קצת יותר.

שקע האוזניות נמצא ליד שקע הטעינה בתחתית המכשיר, זה נוח בעיקר לתושבת הדיבורית ברכב כשמחברים כבל אודיו ומטען בו זמנית.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

את המסך אפשר לפתוח גם באמצעות Knock Code - מספר הקשות על ארבע נקודות בכל מקום במסך. התכונה הזו תתווסף גם למכשירים קודמים של LG כמו ה-G2 ואמורה לשפר במעט את האבטחה, אבל בעיקר מאפשרת לפתוח את המסך הנעול בפעולה אחת, במקום בשתיים, שזה נחמד.

 

המכשיר מגיע עם גירסת אנדרואיד 4.4.2, העדכנית יחסית, כאשר גירסה L של אנדרואיד צפויה להגיע תוך חודשים ספורים ועוד לא ידוע מתי היצרניות יישרו קו עם גוגל.

 

ל-G3 יש כל מיני תוספות חביבות לממשק - הסייען האישי אמור להציע דברים בשפה טבעית כמו "קח מטריה" על פי הפרסומים של LG. עכשיו יולי ואנחנו בישראל, אז הסייען בעיקר אמר שמזג האוויר יהיה נאה בערב, או שיהיה יום שטוף שמש. אה, ומדי פעם כשהסתמסתי עם מספר או כשמישהו התקשר אלי פעמיים - הוא הציע להוסיף אותו לאנשי הקשר.

 

כרגע אפליקציות כמו הגוגל Now מספקות הרבה יותר מידע. אפשר גם לכוון את גובה המקלדת ולהזיז את הסמן על גבי הרווח (כך שלא תסתירו את המילה), ולהחליק את האצבע למעלה כדי להשלים מילים. כל אלה תכונות נחמדות, אבל לא מרהיבות.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

ב-G3 יש ממשק שנראה קצת פשוט יותר ממכשירים קודמים. מספר האפליקציות המותקנות מראש צומצם שזה תמיד מבורך, ובאתר LG נכתב שניתן למחוק את אלה שאתם לא צריכים. שינוי מגמה טוב - אבל בכל זאת: לא הצלחנו להסיר לדוגמה את אפליקציית הפתקים והשלט הרחוק.

 

ביצועים וסוללה

ל-G3 מעבד ארבע-ליבות סנאפדרגון במהירות 2.5 גיגהרץ, זכרון של 2-3 גיגהבייט, וזכרון פנימי של 16-32 גיגה עם אפשרות להרחיב באמצעות כרטיס מיקרו SD. אנחנו בדקנו את דגם ה-32/3. במבחני AnTuTu שנערכו למכשיר בביקורות ברחבי העולם, וגם בבדיקה שלנו, המכשיר לא הראה תצוצאות גבוהות במיוחד בשתי הגירסאות שלו. עם זאת, הוא כן התמודד עם אפליקציות כבדות ומשחקי תלת מימד.

 

ל-G3 סוללה נשלפת של 3000mAh שאפשר לטעון אלחוטית עם מטענים בתקן QI - חברת LG מוכרת מטען כזה, ואפשר למצוא מטענים חלופיים בחנויות סלולר ובאיביי.  כך או כך, בשימוש ממוצע, ובשימוש בתכונות נחסכון שאפשר להפעיל כשהיא מגיעה ל-30 אחוז, היא החזיקה 16 שעות עד כמעט יממה. בעבודה קצת יותר אינטנסיבית היא החזיקה יום עבודה. זה פחות מה-G2, וחבל.

 

ל-G3 רמקול עצמתי במיוחד של 1W. הוא נשמע חזק גם מרחוק, אך כשמגבירים עד הסוף ומאזינים למוזיקה, הצלילים צורמים לעתים.

 

מצלמה

בדומה ל-G2, גם ב-G3 יש מייצב תמונה שאמור לפצות על כך שאנחנו צלמים גרועים, ובנוסף מיקוד באמצעות לייזר שעובד בצורה די מרשימה ומצלם קצת יותר מהר מסמארטפונים אחרים. ההבדל לא תמיד משמעותי ממכשירים כמו ה-HTC One הסוני Z2 או ה-S5 של סמסונג, אבל למי שמצלם באופן קבוע זה בהחלט נוח.

 

ממשר המצלמה פשוט ולא מעמיס בתכונות ובמצבי צילום לא נחוצים. בין מצבי הצילום הבודדים שישנם, וטוב שישנם, קיים מצב מג'יק פוקוס שמצריך יד יציבה - הוא יצלם מספר תמונות כך שיהיה אפשר לבחור מיקוד לאחר מכן. התמונות הן ברזולוציית 13 מגהפיקסל ונראות טוב - אך אפשר להרגיש לעתים פה ושם במריחות וטשטושים למרות כל מנגנוני השיפור. למצלמה גם קשה להתמודד עם אור חזק מדי, ותמונות חוץ נוטות להשרף בחלקים המוארים.

 

סלפי (שמצלם שטח רחב יותר מדורות קומים של סארטפונים, בהמשך למגמה הרווחת בשוק) אפשר לצלם בכיווץ היד לאגרוף (חביב, אבל לא בהכרח שימושי), ומעבר בין סלפי לצילום קדמי אפשרי בהחלקת האצבע מימין לשמאל על המסך. רזולוצית הסלפי היא 2.1 מגהפיקסל.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

וידאו אפשר לצלם ברזולוציה מקסימלית של 3840X2160 שנראה טוב מאוד, ויש מצב של הילוך איטי פי ארבעה (120 פריימים לשנייה) - שמוריד קצת מאיכות התמונה וגורם לריצודים קלים ולמריחה של פסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מסך טוב מאוד
צילום: ירון ברנר
מומלצים