שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, מיכל חורשי

"ישראל כבר דורשת ערבויות לפירוז הרצועה"

בדיווח ברשת לבנונית נטען כי ישראל מעכבת את המאמצים הבינלאומיים להפסקת אש בדרישתה לערבויות לפינוי הרקטות מרצועת עזה. הקבינט טרם דן ביוזמה כזו. גורם בעזה: "זו הונאה ישראלית, אשליות שלא יתגשמו". קרי התקשר לנתניהו: ארה"ב בקשר עם מנהיגי האזור במטרה להפסיק את הירי

היוזמה לפירוז רצועת עזה מרקטות טרם נידונה רשמית בקבינט המדיני-ביטחוני, אולם רשת לבנונית טוענת הערב (יום א') כי ישראל כבר הציגה אותה בפני הקהילה הבינלאומית ודורשת ממנה לספק ערבויות לפינוי הרקטות בטרם תסכים להפסקת אש. לפי הדיווח של רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, בירושלים מעוניינים בערבויות בינלאומיות - כמו אלו שסופקו במסגרת הסכם הנשק הכימי בסוריה - ומקשה בשל כך על המאמצים לשים קץ להסלמה.

 

פירוז או כישלון / יוסי יהושוע

 

מבצע "צוק איתן" - עדכונים אחרונים:

טייס זיהה ילדים ליד יעד בעזה - וביטל תקיפה

הלך להביא שום מהמחסן וגילה שם רקטה

מפגיני שמאל הותקפו. הצל: "חינוך מחדש"

 

לפי הדיווח, ישראל מעוניינת בחסות אמריקנית להסכם אפשרי של הפסקת אש, כפי שהיה במקרה של ההסכם שהביא להשמדת מאגרי הנשק הכימי של משטר אסד, ומעכבת את מאמצי הרשות הפלסטינית, קטאר, מצרים וטורקיה להשיג הפסקת אש. גורם בכיר בשורות הפלגים החמושים בעזה הגיב לפרסום, והצהיר כי "ההתנגדות לא יכולה לנטוש את יכולותיה בהגנה על עזה ועל העם הפלסטיני". לדבריו, "הדיבורים על רגיעה הם הונאה ישראלית. התנאים של נתניהו לא מעניינים אותנו. מדובר באשליות שלא יתגשמו".

 

נתניהו ויעלון בהתייעצות בפיקוד הדרום (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
נתניהו ויעלון בהתייעצות בפיקוד הדרום(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

בתוך כך, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התקשר לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי הוא נמצא בקשר עם מנהיגים אחרים באזור במטרה להביא "להפסקת ירי הרקטות ולמנוע פגיעה באזרחים". הוא חזר על הצעתה של ארצות הברית לשמש מתווכת להשגת הפסקת אש במתווה ההסכם אחרי מבצע "עמוד ענן", גינה את ירי הרקטות מרצועת עזה והדגיש כי זכותה של ישראל להגן על עצמה. הקבינט המדיני-ביטחוני מתכנס בשעה זו.

 

מוקדם יותר היום דווח כי הקבינט המדיני-ביטחוני צפוי לדון בהצעה שהציג ח"כ שאול מופז לנתניהו, ולפיה ישראל תנצור אש תמורת התחייבות בינלאומית מצד מדינות המערב לפעול לפירוז עזה מטילים. הבוקר הוגשה ההצעה לראש המועצה לביטחון לאומי. לטענת מופז, "הצעתו של הנשיא ברק אובמה לתווך בסבב הנוכחי בין ישראל לחמאס, לרבות מעורבותן של ארצות הברית ומדינות המערב לפירוז סוריה מנשק כימי, יסייעו בדרישה הישראלית להוצאת הרקטות והטילים מרצועת עזה, ובכלל זה נטרול של מנהרות התקיפה לשטח ישראל", אמר מופז.

 

הוא הדגיש כי הרשות הפלסטינית ואבו מאזן, מצרים, סעודיה, האמירויות הערביות, ירדן, מדינות המערב ובראש ובראשונה ארצות הברית חייבות להיות שותפות ומחויבות לעיצוב מצב הסיום. לדברי יו"ר קדימה, "בתמורה ישופרו תנאי האוכלוסייה ברצועה ותינתן חבילה כלכלית אסטרטגית לתושבי עזה. כמו כן, תוקל מדיניות פתיחת המעברים במגבלות השמירה על ביטחון המדינה".

 

חמאס סירב לדון במתווה ראשוני להפסקת אש

מוקדם יותר היום דיבר נתניהו בישיבת הממשלה והדגיש כי "איננו יודעים מתי יסתיים המבצע, זה יכול לקחת עוד הרבה זמן". עוד ציין בדבריו: "אנחנו משתמשים במערכות הגנה נגד טילים כדי להגן על תושבי ישראל, והם משתמשים בתושבי עזה כדי להגן על מצבורי הטילים. אין דבר שממחיש יותר את כל ההבדל במערכה הזאת".

 

"ישראל היא דמוקרטיה שנאבקת באופן לגיטימי וממוקד נגד טרוריסטים חסרי מעצורים, ואין שום מדינה אחרת בעולם שהייתה פועלת לפחות כפי שאנחנו פועלים כדי להגן על אזרחינו", המשיך ראש הממשלה. "אנחנו נמשיך לפעול באורך רוח ובקור רוח, בנחישות, באחריות ובתקיפות כדי להשיג את מטרת המבצע - השבת השקט לתקופה ארוכה תוך פגיעה משמעותית בחמאס ובארגוני הטרור האחרים ברצועת עזה".

 

אתמול דווח כי בימים האחרונים מתגבשת טיוטת מתווה לסיום הלחימה בעזה, אולם חמאס מסרב לדון בה. המתווה נכתב על ידי מצרים ומדינה ערבית נוספת, ככל הנראה קטאר, והוא הוצג הן לישראל והן לחמאס. המתווה מחולק לשני פרקים: פרק ביטחוני ופרק כלכלי-אזרחי, ומוצגים בו הסעיפים השונים שעליהם יבוססו ההבנות במהלך משא ומתן עקיף, בדומה לזה שהתנהל במהלך מבצע עמוד ענן.

פורסם לראשונה 13/07/2014 18:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים