שתף קטע נבחר

סודהסטרים פיטרה כ-40 עובדים פלסטינים

החברה טוענת כי העובדים פוטרו מכיוון שהשביתו קווי ייצור באופן לא חוקי. העובדים: פוטרנו כענישה קיבוצית עקב ויכוח עם ההנהלה סביב צום הרמדאן

ארגון העובדים "מען" פנה היום (א') לחברת סודהסטרים, בדרישה להחזיר לעבודתם כ-40 עובדים פלסטינים שפוטרו לאחרונה מעבודתם. במען טוענים כי העובדים פוטרו כצעד של ענישה קיבוצית, בעקבות ויכוח שהתעורר מול ההנהלה סביב צום הרמדאן.

 

כתבות נוספות בערוץ קריירה :

מובטלים בדרום לא יחויבו להתייצב בלשכות

ועדי העובדים מחדשים החרם על טורקיה

עסקים במלחמה: כך תתמודדו עם אבדן הרווח

 

בחברה לעומת זאת, הודפים את הטענות ואומרים כי הרקע לפיטורים היא שביתה בלתי-חוקית בה נקטו העובדים, במסגרתה השביתו את קווי הייצור.

 

מפעל סודהסטרים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מפעל סודהסטרים(צילום: גיל יוחנן)

 

העובדים: פוטרנו בטלפון. ההנהלה: פיטורים כחוק

העובדים מועסקים במפעל במישור אדומים כפועלים בתהליכי הייצור. במכתב ששלחה מען למנכ"ל, דניאל בירנבאום, נטען, כי בתחילת החודש התעורר ויכוח מול ההנהלה, לאחר שבארוחה המפסקת שהוגשה לעובדי משמרת הערב, בה נכחו כ-60 עובדים פלסטינים - לא היה מספיק אוכל לכל הפועלים. כתוצאה, הם טוענים, כי העובדים מצאו את עצמם ללא מזון מספק לאחר 16 שעות של צום.

 

על פי מען, העובדים שוחחו עם ההנהלה והזהירו כי אם לא יאכלו כראוי - יתקשו לעבוד בשל עייפות וחולשה, דבר שעלול לסכן אותם בשל אופי העבודה הכולל שימוש במכונות גדולות. "בשיחה שהתקיימה האשים אחד מהמנהלים את העובדים שהם יוצרים עימות בגלל המתח שהשתרר באותו היום בשל הלוויתם של שלושת הנערים החטופים", טוענים במען. "העובדים הכחישו זאת והבהירו, כי הם מעוניינים לפתור את הבעיה כדי שיוכלו לחזור לעבוד".

 

על פי הארגון, הוחלט לבסוף לבטל את המשמרת והעובדים נשלחו לביתם תוך הבטחה שהבעיה תיפתר - אולם בבוקר שלמחרת הודיעו להם בשיחה טלפונית על פיטוריהם. עוד טוענים, כי העובדים נדרשו להגיע לחברה כדי להחזיר את כרטיס העובד ובגדי העבודה שלהם אולם נאסר עליהם לאסוף ציוד אישי.

 

מכתב הפיטורים שקיבלו העובדים ()
מכתב הפיטורים שקיבלו העובדים

 

"לאחר שההנהלה אפשרה לכל עובד להיכנס בליווי כאילו היו פושעים מסוכנים, הם גילו כי תאיהם האישיים נפרצו וציודם האישי הוצא מהם", טוענים במען. "בהודעה שפרסמה הנהלת המפעל לאחר מכן, נטען כי עובדי המשמרת פעלו באלימות".

 

בארגון טוענים, כי הפיטורים בוצעו בניגוד לחוק, ללא שימוע כדין ופיצויי פיטורים – בנימוק לפיו העובדים גרמו נזק למפעל בכך שעזבו את מקום העבודה. "חלק מהעובדים המפוטרים מועסקים במקום מספר שנים ומעולם לא קיבל מישהו מהם אזהרה עקב הפרות משמעת או אי סדרים בעבודה", טוענים במען. "הצעד שנקטה ההנהלה הינו פוגעני, שמטרתו להטיל טרור על העובדים ולמנוע מהם לדרוש את המובן מאליו המגיע להם".

 

בארגון מדגישים כי החברה התגאתה לא אחת בכך שהמפעל מעסיק מאות עובדים פלסטינים ומשמש כמקום של דו-קיום בין שני העמים. עוד מזהירים במען, כי אם הנהלת החברה לא תענה לדרישתם להשיב את העובדים לעבודה לאלתר – הם יפעלו במישור המשפטי.

 

בחברת סודהסטרים דחו כאמור את הטענות. לטענתם, נערכה לעובדים אורחה חמה מיוחדת לשבירת הצום, אולם אלו בחרו שלא להיכנס כלל לחדר האוכל – ללא קשר לאיכותו או לכמות - והשביתו את קווי הייצור. עוד טוענים, כי בעקבות צעד זה פוטרו העובדים בהליך פיטורים שנערך כדין, כולל שימוע ומתן כספי פיצויים לעובדים.

 

מהחברה נמסר כי "כל תהליך הפיטורים נעשה כדין, נערך שימוע וכספי הפיצויים לא נשללו מהעובדים. סודהסטרים מתייחסת בכבוד לכלל עובדיה ולכן נערכה לעובדים המוסלמים ארוחה חמה מיוחדת לשבירת הצום. עם זאת, העובדים בחרו - ללא קשר לטיב האוכל או לכמות האוכל - שלא להיכנס כלל לחדר האוכל ולאחר מכן השביתו את קווי הייצור. סודהסטרים אינה יכולה לקבל מצב בו עובדים שהאוכל אינו נראה להם משביתים את קווי הייצור ומתעלמים בהפגנתיות מהוראות הממונים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
דניאל בירנבאום, מנכ"ל סודהסטרים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים