שתף קטע נבחר

האוצר וההסתדרות: פיצוי עד סוף אוגוסט

הצדדים חתמו על הסכם לפיצוי תושבים ועסקים בדרום, הכולל הסכם עבודה קיבוצי, בין התאריכים ה-8 ביולי ל-31 באוגוסט, אשר יבטיח תשלום שכר לעובדים שנעדרו. השכר ישולם על ידי המעסיקים, שיוכלו לתבוע פיצויים מהמדינה

שר האוצר, יאיר לפיד, ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, חתמו היום (ד') על הסכם לפיצוי תושבים ועסקים בדרום, במרחק של עד 40 קילומטרים מגבול הרצועה, בעקבות המצב הביטחוני וירי הטילים המוגבר על האזור בשבועות האחרונים. ההסכם כולל הסכם עבודה קיבוצי, שתחולתו בין התאריכים ה-8 ביולי ל-31 באוגוסט, אשר יבטיח תשלום שכר לעובדים שנעדרו מהעבודה בשל המבצע ותקנות שיובאו בימים הקרובים לאישור ועדת הכספים של הכנסת בנוגע לפיצוי עסקים.

 

 

הסכם העבודה הקיבוצי מחולק לשתי תקופות: מה-8 באוגוסט עד ה-28 ביולי ומה-29 ביולי עד ל-31 באוגוסט. בשתי התקופות גם יחד, כל עובד שנעדר ממקום עבודתו בשל הנחיות פיקוד העורף, או בשל היותו סובל ממוגבלות כלשהי - יקבל שכר מלא תמורת ימי העבודה שהחמיץ. כמו כן, עובדי מוסדות חינוך וקייטנות שהושבתו בהוראת פיקוד העורף יקבלו שכר עבור ימי העבודה שהפסידו וגם אחד מהוריו של כל ילד עד גיל 14 שהפסיד יום לימודים.

 

בתקופה הראשונה, יקבלו פיצוי בגין כל יום עבודה שהוחמץ גם עובדי מוסדות חינוכיים שהושבתו בהוראת רשות מקומית ולא בהוראת פיקוד העורף, וגם אחד ההורים של כל ילד עד גיל 14 שהחמיץ יום לימודים או קייטנה. בתקופה השנייה, עם זאת, שמתחילה מה-29 ביולי, יוענק הפיצוי רק בגין מוסדות חינוך שהושבתו בהוראת פיקוד העורף, ולא בגין מוסדות חינוך שהושבתו בהוראת הרשות המקומית.

 

השכר בגין היעדרות ממקום העבודה ישולם על ידי המעסיקים, ומעסיק שלא ישלם לעובד על ימי העבודה שהחמיץ על פי הסכם זה ייחשב לעובר על החוק. לאחר מכן, יהיה המעסיק רשאי לתבוע פיצויים מהמדינה בגין השכר ששילם על ימי עבודה שלא התקיימו.

 

על פי ההבנות שאליהן הגיעו שר האוצר ויו"ר ההסתדרות, ייפתח מסלול ייעודי להגשת תביעות בגין תשלום שכר על היעדרות מהעבודה. לצידו ייפתחו שני מסלולים נוספים: מסלול פיצוי בגין ירידה בהכנסות העסק, שבו יידרשו בעלי עסקים להציג את מחזור העסקאות שלהם, כפי שדווח למע"מ, ויפוצו בגין ירידה בהיקף ההכנסות בין חודשי המבצע לבין החודשים המקבילים ב-2013.  

 

מסלול נוסף, הוא מסלול שבו יוכלו בעלי עסקים לתבוע פיצוי בגין הוצאות ייחודיות שהוציאו על מנת לשמור על התפעול השוטף של העסק. כגון, הוצאות מיגון, העסקה של עובדים חלופיים וכיוב'. לצד המסלולים הללו ייפתח "מסלול אדום" לטיפול מהיר בתביעות של בעלי עסקים הממוקמים עד 7 קילומטרים מגבול רצועת עזה.

 

"העורף החזק של מדינת ישראל" 

"אנחנו יוצרים כיפת ברזל כלכלית עבור תושבי הדרום", אמר שר האוצר. "אותם תושבים, הם העורף החזק של מדינת ישראל וממשלת ישראל. המטרה שלנו היא לתת להם את העורף הכלכלי החזק שיוכלו להישען עליו".

 

"הבאנו ביטחון כלכלי לעורף", אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "ההסתדרות, האוצר והמעסיקים שילבו יחד ידיים על מנת להבטיח שהמצב הביטחוני לא יכניע כלכלית את תושבי הדרום. הסדרת מנגנון הפיצוי לעובדים ולעסקים, עוד לפני תום הלחימה, נותן אורך רוח לתושבים אל מול האפשרות שהמבצע החשוב הזה יימשך עוד זמן מה".

 

בתוך כך, הודיע היום משרד הכלכלה כי הוא יפעיל מסלול של ליווי וסיוע לבעלי עסקים קטנים בתהליך של קבלת פיצויים מהמדינה. הסיוע כולל ליווי והדרכה במילוי והגשת הטפסים למס רכוש. "אני קורא לכל בעל עסק קטן או בינוני וכן בעלי מפעלים וחברות של עד 100 עובדים באזור הדרום, לפנות למערך המעוף של הסוכנות ולהיעזר ביועצים המקצועיים ובסל השירותים העומד לרשותם", אמר היום מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, רן קיויתי.

 

בנוסף, משרד האוצר הודיע כי יקצה 3.5 מיליון שקל לטובת מיגון החקלאים בדרום. זאת, לאחר שעובד זר מתאילנד נהרג היום מפגיעת רקטה שנורתה אל עבר עוטף עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן יעקובי
פגיעת רקטה בבית בגן יבנה
צילום: מתן יעקובי
מומלצים