שתף קטע נבחר

פרידה מגיא בוילנד: המטאליסט שנפל בעזה

גיא בוילנד בן 21 מקיבוץ גינוסר היה לוחם הנדסה קרבית שנהרג במבצע "צוק איתן", וגם מוזיקאי נדיר בסצנת המטאל הישראלית. "לנגן איתו היתה חוויה מדהימה", מספרים חבריו לבמה, "הוא היה בנאדם מוכשר שהלך לקרבי ובכך נקטעה הקריירה המוזיקלית שלו"

מאחורי המספרים ושמותיהם של חללי צה"ל מאז החל מבצע "צוק איתן", מסתתרים אנשים וחיים שלמים שנגדעו בטרם עת. אחד הנופלים הוא גיא בוילנד בן ה-21 מקיבוץ גינוסר, לוחם הנדסה קרבית שנהרג בסוף השבוע האחרון, לא יותר משלושה חודשים בטרם היה אמור להשתחחר משירות סדיר.

 

לצד שירותו בצה"ל, בוילנד גם היה חבר בלהקת המטאל "Silent Sin", שהוציאה לפני מספר שנים אלבום מוערך בתחומה, ומעבר להיותו גיטריסט גם עסק בסאונד ולמעשה - הקדיש את כל חייו למוזיקה מכל קצותיה - מהמטאל הכי כבד ועד לפופ הכי קיטשי שמשמיעים היום במסיבות. "באמת שלכולם יש רק דברים טובים להגיד עליו. אין ממנו אף זיכרון שלילי, אתה יכול לשאול כל אחד", מספר חברו ללהקה הבסיסט דביר דגן, ומספר על תוכניות להשתחרר מצה"ל ואז לקחת את פעילות הלהקה הלאה - אולי לסיבובי הופעות בחו"ל, שכן האפשרויות של התקדמות בעולם המטאל בארץ מוגבלות.

תכנן להתקדם בעולם המוזיקה. גיא בוילנד בפעולה (צילום: יובל לסרי) (צילום: יובל לסרי)
תכנן להתקדם בעולם המוזיקה. גיא בוילנד בפעולה(צילום: יובל לסרי)

 

"היתה תוכנית לראות מה יקרה. תן להשתחרר ואז כבר נשב ביחד, נחליט איך ממשיכים את זה, איך ממשיכים לעסוק במוזיקה, אמרנו. הוא תפקד בתור בקליינר ומאוד אהב את ההתעסקות עם הסאונד ועם הכבלים. תמיד היה עוזר לאנשים שעולים בפעם הראשונה לבמה, דואג ומסדר להם את הגיטרות".

 

יצא לכם לחשוב על איך ממשיכים הלאה כלהקה בלעדיו?

 

"האמת היא שעדיין לא ישבנו בתור להקה, כי אנחנו מוטרדים בכל כך הרבה דברים אחרים. אנחנו לא נשכח אותו בחיים, וגם יש לנו תוכניות להנציח אותו. אבל עכשיו פשוט אין לנו ראש להתעסק בזה מבחינתנו כמוזיקאים. כבני אדם, זה הרבה יותר חשוב עכשיו להיות עם המשפחה ולתמוך בה. המוזיקה נדחית קצת הפעם".

 

נלחם על המטאל

מגיל צעיר עסק גיא במוזיקה, ורבים מחבריו סיפרו על אהבתו לתחום ועל ג'אם-סשנים והופעות רבות שזכו לחלוק עמו. לצד כך, חבריו מספריו על אדם שעצם השירות בצה"ל היה חשוב לו, כמו ללא מעט חברים בסצנת המטאל הישראלית. בעוד אמנים מז'אנרים אחרים לא תמיד רואים את השירות הצבאי כנקודת ציון חשובה בחייהם, סצנת המטאל הישראלית ידועה ברוח הלחימה והפטריוטיות שבה, וגיא לא היה שונה.

 

Silent Sin. קהילת המטאל הישראלית מרכינה ראש

 

"הוא תמיד רצה לעשות שירות משמעותי. הוא הגיע להנדסה כי רצה בכלל להגיע ל'יהלום'. זו היתה המטרה הראשונית שלו. הוא רצה להגיע הכי גבוה שהוא יכול. הוא מאוד רצה לתרום", מספר דגן. "כשהוא היה בבית ניסינו לדבר כמה שפחות על הצבא ויותר להתעסק בתכל'ס של החבר'ה, אבל ברור שמהרגע הראשון נורא דאגנו. ידעתי שהוא ישר יורד לשם. מהשניה שכל המבצע הזה התחיל כל הזמן דאגנו. ניסינו לברר מה קורה איתו, ופתאום כשהתחילו ההרוגים, כל היום מצאנו את עצמנו מחוברים לחדשות, כדי לדאוג שלא נראה שם מוכר. זה בעצם הדבר שהכי פחדתי ממנו, ובסוף זה הגיע".

 

"פשוט כואב לי. לא דיברתי עם הבחור בערך שנה בגלל סיבוכים שהיו לי בצבא, וביום שבת קיבלתי את השיחה שלא רציתי לקבל", מספר מיתר אלעזרי, שניגן עם גיא בעבר בלהקת "Blood Everywhere" - שם תיפקד בוילנד כבסיסט. "הוא היה מוזיקאי אדיר. הקליטה שלו היתה מאוד מהירה. הוא למד את כל השירים מהר מאוד, משהו שממש לא קל לעשות במוזיקה שאנחנו ניגנו - מטאל קיצוני, מסובך, מהיר וגם איטי. לצד הלהקה הנוספת שלו, חלקנו לפעמים במות ביחד. הוא אהב המון סגננונות מוזיקליים. לעולם לא אשכח כמה הוא אהב את השיר 'Black and Yellow' של וויז קליפה".

 

"Black and Yellow". מהשירים האהובים על גיא 

 

"פשוט כואב לי. בהתחלה לא האמנתי והייתי בשוק", משתף אלעזרי. "הבכי לא עוצר. אי אפשר להירדם, אני ער כבר מעל ל-24 שעות.

כל היום רק בכי ומכתבים בפייסבוק, וגעגועים. איך בן אדם כזה זהב שמעולם לא עשה רע לאף אחד, אין מישהו אחד שלא אוהב אותו, איך החמאס לקח לנו אותו?".

 

"אני זוכר שגיא היה מגיע להופעות שלנו ותמיד ראיתי אותו שם בקהל, באמת נהנה", מספר חבר להקת "Blood Everywhere" קאי אייזן. "הזמנו אותו לחזרות שלנו, סתם כדי לכייף, ואני זוכר איך בתוך כל ענן המטאל הזה, גיא פשוט ניגן הכל. לנגן איתו היתה חוויה מדהימה. ביום שהבסיסט שלנו עזב כולנו ישבנו וחשבנו מי יוכל להחליף אותו, וברגע אחד כולם אמרו 'גיא'. הוא אפילו לא היה בסיסט, אבל כזה היה גיא: עבד קשה ותוך שבועיים הגיע עם בס כשהוא יודע את כל השירים בעל פה. כשהוא אהב משהו והאמין בו, הוא הלך עליו עד הסוף".

 

חבריו של גיא לסצנה מתכננים לו מחווה יפה בדמות ביצוע משלהם לקלאסיקה "Cemetery Gate" של להקת פנתרה, בהשתתפות מוזיקאים מכל קשת המטאל בארץ. "נעשה משהו שיכבד אותו. משהו שמגיע מכל הסגנונות האפשריים וירגש. אני באמת מקווה שהמשפחה שלו תמצא איך להתחזק דרך המוזיקה שלו", אומר המוזיקאי דור מידלש, ולמעשה מבהיר כמה סיפורו של גיא הוא סיפורה של סצנת המטאל בארץ, ואולי יש בו גם אלמנטים שיש רק בחייהם של מוזיקאים בישראל.

זוכה למחווה מחבריו לסצנה. בוילנד בימי השיער הארוך (צילום: יובל לסרי) (צילום: יובל לסרי)
זוכה למחווה מחבריו לסצנה. בוילנד בימי השיער הארוך(צילום: יובל לסרי)

"חבל על כל אחד שנופל, אבל הוא יצר כל החיים שלו - וזה נעצר ככה. הוא היה בן אדם מאוד מוכשר. זה נורא. בן אדם בן 21. שבקושי הספיק לעשות את הקטע שלו. אני זוכר שהיה בזמנו איזשהו מבול של אלבומים חדשים במטאל הישראלי, ובאמת האלבום של Silent Sin יותר משך את האוזן מהיתר. הם היו עושים באמת אחלה מוזיקה, אני חושב שרוב הלהקה שלהם הלכה לקרבי, אז זה קצת עצר. זה משהו שלצערי יכול לקרות רק פה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיא בוילנד. הותיר אחריו את המוזיקה
לאתר ההטבות
מומלצים